28 Φεβρουαρίου, 2024
  • 28 Φεβρουαρίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Υπέγραψαν συμφωνία ΚΟΑ-ΕΑΚ για την γιορτή των Αρίστων

Υπέγραψαν συμφωνία ΚΟΑ-ΕΑΚ για την γιορτή των Αρίστων

By on 24 Ιανουαρίου, 2020 0 472 Views

Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία, η οποία θέτει γραπτώς τη μορφή της συνεργασίας των δύο πλευρών αναφορικά με τη Γιορτή των Αρίστων, η οποία διοργανώνεται από την ΕΑΚ ανελλιπώς από το 1974, υπό την αιγίδα του ΚΟΑ. Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως ιστορική, γιατί υπεγράφη για πρώτη φορά από την έναρξη της συνεργασίας των δύο Οργανισμών.
Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στα γραφεία του ΚΟΑ στη Λευκωσία, από τον πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΚ κ. Ηρόδοτο ΜιλτιάδουςΠαρόντες στην τελετή υπογραφής από πλευράς ΚΟΑ ήταν η γενική διευθύντρια Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Κωστάκης Κουκκουλής και κα. Δώρα Κυριάκου και ο λειτουργός Τύπου κ. Νεόφυτος Γεωργίου. Από πλευράς ΕΑΚ, παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας κ. Μικαέλο Παπαδάκης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ανδρέας Παυλίδης.
Η συμφωνία ΚΟΑ-ΕΑΚ έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και καλύπτει τις Γιορτές Αρίστων που θα διεξαχθούν τα έτη 2021 και 2022. Με βάση τη συμφωνία, η Γιορτή των Αρίστων -η οποία διοργανώνεται από την ΕΑΚ- θα συνεχίσει να τίθεται υπό την αιγίδα του ΚΟΑ, στη βάση συγκεκριμένης συμφωνίας.
Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της ΕΑΚ, τους ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία, ενώ τόνισε ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα από την ΕΑΚ και τις ενέργειες της Ένωσης στον τομέα όπου δραστηριοποιείται. Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στις δράσεις του ΚΟΑ, οι οποίες επεκτείνονται σε πολλούς τομείς του κυπριακού αθλητισμού, λέγοντας ότι η στήριξη των αθλητικών συντακτών προς τον Οργανισμό είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΑΚ, κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους, αφού ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη διαχρονική στήριξη προς την οργάνωση, τόνισε ότι η Γιορτή των Αρίστων, ως η σημαντικότερη τελετή βράβευσης της Κύπρου, είναι σημαντικό να λαμβάνει τη στήριξη των φορέων του αθλητισμού στην Κύπρο, με τη συμφωνία με τον ΚΟΑ να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θετικό βήμα για την ΕΑΚ.
Η Γιορτή των Αρίστων του 2019 πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.