17 Ιουνίου, 2024
  • 17 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΕΡΓΚ:Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι.Έπαιξαν στα ίσα σχεδόν όλες τις ομάδες(Βίντεο)

ΜΠΕΡΓΚ:Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι.Έπαιξαν στα ίσα σχεδόν όλες τις ομάδες(Βίντεο)

By on 29 Ιανουαρίου, 2020 0 2350 Views

Στην κάμερα της Ομόνοιας μίλησε ο προπονητής της ομάδας Χένινγκ Μπεργκ ο οποίος τοποθετήθηκε για το προηγούμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση αλλά και γι’ αυτό που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό.

Ένα εκτός έδρας παιχνίδι ενάντια στον Ολυμπιακό, πώς το περιμένεις;
«Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε έναν δύσκολο αγώνα την τελευταία φορά που παίξαμε μαζί τους. Μου αρέσει που σκέφτομαι πως έχουμε βελτιωθεί από τότε έτσι ανυπομονούμε για τον αγώνα και πρέπει να σιγουρευτούμε πως θα είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη φορά που τους αντιμετωπίσαμε. Είναι μια καλή ομάδα που είναι δύσκολο να τη διασπάσεις. Έπαιξαν στα ίσα σχεδόν όλες τις ομάδες έτσι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, στο καλύτερο μας επίπεδο, για να πετύχουμε».
Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό στο πρώτο γύρο. Τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά από τον πρώτο αγώνα για να κερδίσουμε;
«Πρέπει να έχουμε λίγο καλύτερη ανάπτυξη παιχνιδιού και λίγο καλύτερη κατοχή για να σιγουρευτούμε ότι θα δώσουμε στους επιθετικούς και γενικά στους επιθετικογενείς μας ποδοσφαιριστές την μπάλα σε καλύτερες θέσεις. Αν το κάνουμε αυτό, φυσικά και θα έχουμε πιο πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε».
Ποια ήταν τα θετικά του αγώνα ενάντια στην Ανόρθωση και τι πρέπει να βελτιώσουμε;
«Υπήρχαν πολλά θετικά πράγματα στον αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση. Είχαμε καλή νοοτροπία, εργατικό πνεύμα, όλοι πάλεψαν και ήταν ανταγωνιστικοί. Αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί και πιστεύω επίσης πως η ανάπτυξη του παιχνιδιού μας ήταν καλή. Ελέγξαμε το παιχνίδι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και λίγο πριν να σκοράρουμε το γκολ είχαμε σωστή διαχείριση. Χρησιμοποιήσαμε την μπάλα πολύ καλά. Φυσικά αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι στο τελευταίο τρίτο, να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες όταν έχουμε την κατοχή και επίσης να είμαστε καλύτεροι στο να μετατρέπουμε τις ευκαιρίες σε γκολ».
Αναγνωρίζεται από όλους ότι η ομάδα ανταποκρίνεται θετικά, ειδικά στην άμυνα. Ποιο είναι το σχόλιό σου για αυτό;
«Πιστεύω πως η ομάδα ανταποκρίνεται πολύ καλά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μας. Πιστεύω πως χτίζουμε και θεωρώ πως βελτιωνόμαστε. Το να κερδίσουμε την Ανόρθωση ήταν μια καλή νίκη για εμάς. Παίξαμε ξανά εκτός έδρας με την Ανόρθωση και ήρθαμε 0-0 ενώ τώρα καταφέραμε να τους κερδίσουμε. Είχαμε καλύτερη απόδοση σε αυτόν τον αγώνα και πιστεύω γενικά πως οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν καλά, με καλή νοοτροπία και θέλουν να είναι οι καλύτεροι που μπορούν. Μέχρι τώρα για εμένα είναι καλή η πρόοδος μας και είμαι χαρούμενος με τη νοοτροπία και το πώς προχωράμε».
Μετά από μια μεγάλη νίκη όπως αυτή εναντίον της Ανόρθωσης, ποια είναι η πιο σημαντική σκέψη που πρέπει να κάνουμε; Είναι δύσκολο να κρατηθούν τα πόδια στο έδαφος;
«Όχι, δεν είναι δύσκολο γιατί το παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση μας έδωσε αισιοδοξία και επιπλέον ώθηση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε και να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε. Αυτά είναι μόνο θετικά και δεν είναι δυνατό να μην έχουμε κίνητρο όταν παίζουμε για την Ομόνοια».
Πόσο σημαντικό είναι να κτίσουμε ένα νικηφόρο σερί τώρα που η πρώτη φάση του πρωταθλήματος πλησιάζει στο τέλος της;
«Το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε στο παιχνίδι μας, να κοιτάμε το πώς να βελτιωθούμε, να συνεχίσουμε να είμαστε καλοί αμυντικά, αλλά να βελτιωθούμε ακόμα πιο πολύ και επιθετικά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το ξέρουμε πως αν παίξουμε στο μέγιστο που μπορούμε και συνεχίσουμε τη βελτίωση τότε οι πιθανότητες να κερδίζουμε τους αγώνες θα είναι καλύτερες».
Στο τελευταίο παιχνίδι της Κυριακής η υποστήριξη των οπαδών στην ομάδα και σε εσένα ήταν μεγάλη. Έχετε κάτι να τους πείτε;
«Απλά θέλω να πω πως νιώθουμε την υποστήριξη και αυτό είναι πολύ καλό για τους ποδοσφαιριστές. Το να ακούνε τους οπαδούς και ο τρόπος με τον οποίο οι φίλαθλοι βοηθούν τους παίκτες στο γήπεδο, σιγουρεύει πως θα είμαστε λίγο πιο καλοί ώστε να μπορούμε ένα σχεδόν ισοδύναμο παιχνίδι να το μετατρέψουμε σε νίκη. Οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ χαρούμενοι με αυτή την υποστήριξη και τους βοηθά πολύ. Είχαμε τον νεαρό Κυριακίδη στο τέρμα και ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος μας τον βοήθησε και τον υποστήριξε σε πολλά στάδια από την προθέρμανση μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν απίστευτος. Πιστεύω πως του έδωσαν την καλύτερη ποδοσφαιρική στιγμή στη ζωή του ως τώρα».