21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Πέρασε η τροπολογία: Ο υποβιβασμός μετατρέπεται σε αφαίρεση βαθμών!

Πέρασε η τροπολογία: Ο υποβιβασμός μετατρέπεται σε αφαίρεση βαθμών!

By on 29 Ιανουαρίου, 2020 0 412 Views

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία της Κυβέρνησης για τον υποβιβασμό ομάδων, με 156 «ναι», καμία διαρροή στη Νέα Δημοκρατία με τους Βαγιώνα και Σαμαρά και να στέλνουν «ναι» με επιστολή αλλά δεν προσμετρήθηκαν οι ψήφοι τους.

Πριν ξεκινήσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την τροπολογία περί υποβιβασμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως: «δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, από τον νόμο, η σύμφωνη γνώμη της (Κοινοβουλευτικής) Επιτροπής αυτής για τον ορισμό μελών στην επιτροπή αδειοδότησης. Ο νόμος είναι σαφής. Δεν έχει συσταθεί με ΠΔ του ΝΠΔΔ, που είχε προβλέψει ο νόμος Βασιλειάδη, και μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει όσα είχε ορίσει το άρθρο 77 του ν 2725/1999».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα βάσει των οποίων οι ομάδες δεν υποβιβάζονται τελικά.

Όπως έγινες γνωστό:

Ψήφιζαν 246 με 156 ΝΑΙ, ΚΑΤΑ 90 και ΠΑΡΩΝ 0. Ετσι, η ψηφοφορία έγινε δεκτή, κατά πλειοψηφία. 

Οι Κυριάκος Mητσοτάκης και Νίκος Δένδιας λείπουν σε Κυβερνητικό ταξίδι στο Παρίσι για τη συνάντηση με τον Μακρόν, έτσι προσμετρήθηκαν οι ψήφοι τους. 

Ωστόσο, από τους 158 οι ψήφοι είναι 156 διότι οι Γιώργος Βαγιώνας έστειλε «ναι» με επιστολή όντας άρρωστος και δεν προσμετρήθηκε η ψήφος του. Η είδηση είναι πως δεν ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς απουσίαζε και δεν έστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου και κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει τι σηματοδοτεί η στάση του και γιατί απουσίαζε καθώς έχει επιστρέψει από το ταξίδι του από την Αμερική.