15 Ιουνίου, 2024
  • 15 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΚΕΛ:Κουκουλώθηκαν υποθέσεις διαφθοράς(παράνομο στοίχημα και στημένοι αγώνες)

ΑΚΕΛ:Κουκουλώθηκαν υποθέσεις διαφθοράς(παράνομο στοίχημα και στημένοι αγώνες)

By on 20 Φεβρουαρίου, 2020 0 496 Views

Γραπτή δήλωση από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, για τη διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο…
 
“Το σκηνικό σήψης και διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο ντροπιάζει τη χώρα μας. Την ίδια ώρα, γεννιούνται νέα ερωτήματα για τα όσα δεν έγιναν από πλευράς αρχών.
 
Υποθέσεις παράνομης στοιχηματικής δραστηριότητας εκατομμυρίων τις οποίες καταγγείλαμε ως ΑΚΕΛ και για τις οποίες το 2016 έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις και υπήρξε συλλογή στοιχείων που μπορούσαν να γίνουν δεκτά στο δικαστήριο, έτυχαν σκανδαλώδους διαχείρισης και στην πράξη κουκουλώθηκαν. Οι δεκάδες κόκκινοι φάκελοι που έφταναν επί χρόνια είτε δεν διερευνώνται είτε ποτέ δεν καταλήγουν πουθενά. Εντελώς αδικαιολόγητα, οι καταγγελίες από τις ισπανικές αρχές έμειναν στα συρτάρια, και προφανώς, μόνο μετά που ξέσπασε η κρίση τον περασμένο Ιανουάριο προωθήθηκαν στη Γενική Εισαγγελία.
 
Ειδικότερα, όσο αφορά την ενημέρωση που έφτασε από τις ισπανικές αρχές για εμπλοκή ποδοσφαιριστών και παραγόντων κυπριακών ομάδων σε προσυνεννοημένους αγώνες προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα: Άραγε δεν θα μαθαίναμε ποτέ τίποτα αν δεν υπήρχε το προχθεσινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας; Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κάνει δηλώσεις και συσκέψεις για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και πάλι κανείς να μην ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τον Πρόεδρο ούτε το νυν Υπουργό Δικαιοσύνης για τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες από την Ισπανία; Ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου ισχυρίζεται ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις πληροφορίες που έφτασαν από την Ισπανία. Δεν θα πρέπει άραγε να δώσει απαντήσεις ο τέως Αρχηγός της Αστυνομίας. Όντως δεν ενημέρωσε τον κ. Ιωνά Νικολάου; Και αν όχι, γιατί;
 
Είναι φανερό ότι οι δύο συλλήψεις για τα στημένα στο ποδόσφαιρο είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ανεξάρτητα από την έκβαση αυτών των υποθέσεων, οι έρευνες πρέπει να φτάσουν μέχρι τέλους. Όποιοι και να είναι και όπου κι αν βρίσκονται, οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί της σήψης και της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο πρέπει να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να πιέζει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση”.