27 Σεπτεμβρίου, 2023
  • 27 Σεπτεμβρίου, 2023
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Θα απαγορευθούν οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Θα απαγορευθούν οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων!

By on 22 Μαρτίου, 2020 0 401 Views

Νέα αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να εξαγγείλει σε λίγες ώρες η Καγκελάριος Μέρκελ, όχι όμως την εφαρμογή καραντίνας στο σύνολο της γερμανικής επικράτειας.
Συγκεκριμένα -όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA)- σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ της Καγκελαρίου και των Πρωθυπουργών των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, αποφασίστηκε να απαγορευθούν οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων, εκτός εάν πρόκειται για άτομα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.
Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Bild, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπήρξαν ιδιαίτερα έντονες αντιπαραθέσεις για το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η Βαυαρία.
Κάποιοι πρωθυπουργοί κρατιδίων επιτέθηκαν στο Βαυαρό ομόλογο τους για την απόφαση του να επιβάλλει στο κρατίδιο του ολική απαγόρευση κυκλοφορία από την περασμένη Παρασκευή.
Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, απείλησε να εγκαταλείψει την τηλεδιάσκεψη, τελικά όμως αυτό δεν έγινε χάρη στη διαιτησία της Καγκελαρίου Μέρκελ.
Απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επίσης επιβάλλει το κρατίδιο του Ζάαρ.
Μέχρι σήμερα το απόγευμα τα κρούσματα στη Γερμανία είχαν φθάσει τις 23.000 και ο αριθμός των θυμάτων τους 80.
Πηγή: ΚΥΠΕ