27 Σεπτεμβρίου, 2023
  • 27 Σεπτεμβρίου, 2023
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Πάνω από 288.000 εγκρίσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις

Πάνω από 288.000 εγκρίσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις

By on 30 Μαρτίου, 2020 0 384 Views

Περισσότερες από 288 χιλιάδες εγκρίσεις, για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών, παραχωρήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποστολής μηνυμάτων sms στον αριθμό 8998 το περασμένο σαββατοκύριακο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργού Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριακή Πάντζιαρου.

Σύμφωνα με την κ. Πάντζιαρου συνολικά τα sms το Σάββατο και την Κυριακή ανήλθαν κοντά στα 289 χιλιάδες, σημειώνοντας ότι την από την Παρασκευή μέχρι το αργά το Σάββατο οι αριθμοί κυμαίνονταν περίπου στα ίδια επίπεδα. 

Απεριόριστος ο όγκος μηνυμάτων που μπορεί να δεχθεί το σύστημα

Απαντώντας σε ερώτηση ποιος είναι ο όγκος των μηνυμάτων, που μπορεί να δεχθεί το σύστημα σε μια ημέρα, η κ. Πάντζιαρου ανέφερε ότι το σύστημα έχει να κάνει με διαφορετικούς παρόχους, για να προσθέσει ότι «καθώς η κίνηση των sms  διοχετεύεται σε διαφορετικούς παροχείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

Εξήγησε ότι το σύστημα μπορεί να δεχθεί μεγάλο όγκο μηνυμάτων, ωστόσο, σημείωσε πως στόχος του Υφυπουργείου Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής είναι «να περιοριστεί ο κόσμος στο σπίτι και όχι να τεστάρουμε το σύστημα».

«Το σύστημα σίγουρα δεν έχει πρόβλημα, γιατί δεν είναι ένα σύστημα, αλλά τα μηνύματα διοχετεύονται σε διαφορετικούς παροχείς», είπε.

Οι πολίτες απέκτησαν πλέον εμπειρία

Αναφερόμενη στα λάθος μηνύματα, που δεχόταν το σύστημα το περασμένο διάστημα, ανέφερε ότι ο κόσμος βελτιώθηκε στο πως να γράφει το sms, συμπληρώνοντας ότι βρισκόμαστε στο 85% με 90% αναφορικά στη βελτίωση της γραφής ενός μηνύματος.

Σε ερώτηση αν υπάρχει όριο στα sms που μπορεί να στείλει κάποιος, είπε ότι αν και υπάρχει η δυνατότητα αυτή, ωστόσο, δεν είναι ακόμα σε ισχύ.

Όπως είπε έχει συζητηθεί με τους παρόχους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να το εφαρμόσουν  όποτε τους ζητηθεί από την κυβέρνηση.

Δυνατότητα εντοπισμού του αριθμού μηνυμάτων που αποστέλλονται από κάποιο αριθμό

Επίσης, η κ. Πάντζιαρου είπε πως υπάρχει και δυνατότητα εντοπισμού του αριθμού μηνυμάτων, που αποστέλλονται από κάποιο αριθμό, για να σημειώσει ότι ενδεχομένως να εφαρμοστεί αν υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα από την κυβέρνηση.

Ερωτηθείσα αν θα τεθεί όριο αποστολής μηνυμάτων από τον κάθε πολίτη, η Επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργού Έρευνας ανέφερε ότι «στην περίπτωση που το αποφασίσει η κυβέρνηση έχει υλοποιηθεί και αυτή η δυνατότητα στο σύστημα, μέσω των παροχέων».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το Υφυπουργείο Έρευνας έχει ενημερωθεί από την κυβέρνηση αν αυτές οι δυνατότητες θα συμπεριληφθούν στα επόμενα μέτρα, που ενδεχομένως θα ληφθούν, η κ. Πάντζιαρου ανέφερε πως «είναι στις σκέψεις μας και το επεξεργαζόμαστε, αλλά μέχρι να αποφασίσει ο Πρόεδρος». Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ