29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Αρσεναλ – Σαουθάμπτον 1-1: Πόσο πιο… χαμηλά;

By on 16 Δεκεμβρίου, 2020 0 464 Views

Η Αρσεναλ έμεινε στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον και χωρίς νίκη για έκτη αγωνιστική, στη χειρότερη θέση της από το 1973. Διπλό (0-2) της Εβερτον στη Λέστερ. Ανατροπή με πεντάρα η Λιντς επί της Νιούκαστλ (5-2).

Το 1973 βρέθηκε τέτοια αγωνιστική στην 16η θέση. Τώρα βρίσκεται στην 15η. Ενδιάμεσα, η Αρσεναλ ποτέ δεν χρειάστηκε να αγωνιά για την κατάστασή της τόσο χαμηλά. Η λήξη όμως στο εντός έδρας 1-1 με τη Σαουθάμπτον, τη βρήκε μόλις στο +6 από τον υποβιβασμό και αυτό στο φινάλε της βραδιάς μπορεί να μικρύνει. Οι Gunners είχαν διάθεση, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το τρίποντο, το οποίο αγνοούν πλέον για έξι διαδοχικές αγωνιστικές.

Στο 18’ βρέθηκαν μάλιστα πίσω στο σκορ, καθώς ο Γουόλκοτ που είχε περάσει εκεί 12 χρόνια, σκόραρε με λομπίτσα και το πανηγύρισε έντοναΟ Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε (52’) έπειτα από τέλειο συνδυασμό. Ηταν το πρώτο γκολ της ομάδας σε open play έπειτα από δύο μήνες. Η Αρσεναλ βρέθηκε ξανά να παλεύει με παίκτη λιγότερο (62’ Γκάμπριελ), είχε δοκάρι, αλλά το μόνο που είδε, ήταν τη Σαουθάμπτον να ζει το όνειρο της τετράδας.

Αρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Μειτλαντ-Νάιλς, Τίρνεϊ, Θεμπάγιος (67’ Γουίλοκ), Ελνένι, Σάκα, Πεπέ (85’ Σοάρες), Ν’Κετιά (65’ Νταβίντ Λουίζ), Ομπαμεγιάνγκ

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάζενχιλτ): ΜακΚάρθι, Μπέντναρεκ, Βέστρεγκααρντ, Γουόκερ-Πίτερς, Μπερτάντ, Ρομέου, Γουόρτ-Πράαουζ, Αρμστρονγκ (63’ Ρέντμοντ), Γουόλκοτ (63’ Τζενέπο), Ινγκς, Ανταμς.

Πεντάρα στην Νιούκαστλ η Λιντς!
Η Νιούκαστλ προηγήθηκε και ισοφάρισε την Λιντς στο Elland Road, όμως η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα είχε πολλά κέφια και πήρε το ματς με 5-2. Με τον Χέντρικ προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι (26’), όμως οι νεοφώτισοι απάντησαν με Μπάμφορντ (35’) και Ροντρίγκο (61’) πριν οι φιλοξενούμενοι φέρουν και πάλι το ματς στα ίσα στο 65’ με τον Κλαρκ (2-2). Στο τελευταίο τέταρτο όμως η Λιντς είχε δυνάμεις και με τους Ντάλας (77’), Αλιόσκι (85’) και Χάρισον (88’) πήρε μεγάλη νίκη (5-2) που την ξεκολλάει από τις τελευταίες θέσεις και την βάζει πάνω από την Αρσεναλ.

ΔΙΠΛΟ Η ΕΒΕΡΤΟΝ

Μετά τη νίκη επί της Τσέλσι η Εβερτον πέρασε από την έδρα της Λέστερ (0-2) και πάτησε 4άδα

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πέτυχε γκολ και στα δύο 45λεπτα και πλέον βρίσκεται ξανά στην 5άδα της Premier League. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ριτσάρλισον να συγκλίνει από αριστερά και να νικά τον Σμάιχελ, ενώ ο Βάρντι σούταρε στον Ολσεν, ο οποίος έπαιξε μόλις το 2ο ματς του στο πρωτάθλημα. Η Εβερτον έχασε τον Αλαν με τραυματισμό, όμως κέρδισε τελικά το ματς με τον Χόλγκεϊτ να πετυχαίνει γκολ από κοντά έπειτα από διπλή επέμβαση του Σμάιχελ.