19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024

Σωματείο ΑΠΟΕΛ:Να παραιτηθεί το ΔΣ της εταιρείας

By on 6 Ιανουαρίου, 2021 0 827 Views

 

Home

Το Δ.Σ. του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, μαζί τις χιλιάδες των οπαδών της ομάδας, ανησυχεί βαθύτατα για την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ, αγωνιστικά και οικονομικά.

Θέση του Σωματείου είναι ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης θα έπρεπε να συγκληθεί αμέσως Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στην οποία να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, να παρουσιαστούν τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα και το σχέδιο αντιμετώπισης της υφιστάμενης κατάστασης, βάσει του οποίου να ζητείτο ψήφος εμπιστοσύνης.
 
Δυστυχώς η πανδημία δεν επιτρέπει τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για αδράνεια. Η Διοίκηση της εταιρείας έχει συγκαλέσει για αύριο άτυπη σύσκεψη μεγαλομετόχων, πρώην παραγόντων και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών.
 
Ως Δ.Σ. του Σωματείου είναι η άποψη μας ότι σ’ αυτή τη σύσκεψη το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του, ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που θα ανοίξουν το δρόμο για τη διαμόρφωση μιας μεταβατικής διοικητικής δομής, με όρους εντολής:

1. Την αγωνιστική διάσωση της ομάδας.
2. Τη διενέργεια διαδικασίας ελέγχου δέουσας επιμέλειας και ετοιμασία των λογαριασμών.
3. Τη διοργάνωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης τον ερχόμενο Μάϊο.
 
Εάν η απόφαση, κατά την αυριανή σύσκεψη, θα είναι η παραμονή του Δ.Σ. της εταιρείας, τότε ως Σωματείο αναμένουμε ότι όσοι στηρίξουν αυτή την απόφαση θα συμμεριστούν και την ευθύνη, αναλαμβάνοντας έμπρακτη δέσμευση να συνδράμουν για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία.
 
Τα πιο πάνω αποτελούν τη θέση του Σωματείου υπό την ιδιότητα του μετόχου της εταιρείας. Η θέση του Σωματείου αναφορικά την ανανέωση της συμφωνίας διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος που υπάρχει μεταξύ Σωματείου και εταιρείας θα ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, ως προβλέπεται από τη συμφωνία διαχείρισης, τον ερχόμενο Μάϊο.