22 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 22 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: Τη λύγισαν οι απουσίες, στο -3 από Ατλέτικο

Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: Τη λύγισαν οι απουσίες, στο -3 από Ατλέτικο

By on 18 Απριλίου, 2021 0 377 Views

Η Ρεάλ Μαδρίτης των πολλών απουσιών και της κούρασης, γκέλαρε στην έδρα της Χετάφε (0-0) και βρέθηκε στο -3 από την κορυφή!

Λίγες ημέρες μετά την απίθανη πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ δεν μπόρεσε να κερδίσει εκτός τη Χετάφε, έμεινε στο μηδέν (0-0) και βρέθηκε στο -3 από την Ατλέτικο. Κουρασμένη, χωρίς αρκετούς βασικούς δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, με τον Κουρτουά να είναι εντυπωσιακός. 

Με οκτώ απουσίες παρουσιάστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία καλούνταν να διαχειριστεί και την κόπωση από τα διαδοχικά ματς εντός κι εκτός συνόρων. Η Χετάφε ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε και έχασε δυο καλές ευκαιρίες, αλλά ο Μάτα δεν μπόρεσε σε ισάριθμες περιπτώσεις να νικήσει τον Κουρτουά. Η Ρεάλ απάντησε στο 9′, ο Μαριάνο βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, μιας το VAR έδειξε τον φορ της «Βασίλισσας» οριακά σε θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους και απειλούσαν, όπως στο 23′, όταν η κεφαλιά του Μάτα σταμάτησε στο δοκάρι! Μετά το 25′ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και στο 28′ είχαν καλή ευκαιρία, ο Μαριάνο πέρασε και τον Σόρια, αλλά πριν σκοράρει, ο Τιμόρ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη, κυκλοφορούσε ιδανικά τη μπάλα και στο 39′ έχασε ακόμα μια ευκαιρία, αλλά την κεφαλιά του Βινίσιους έβγαλε εξαιρετικά ο Σόρια. Οι δυο ομάδες πήγαν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια, μιας και ο Μιλιτάο είχε μια εξαιρετική προβολή στο 44′ λίγο πριν πλασάρει ο Αλενιά. 

Εντυπωσιακός ο Κουρτουά κράτησε το μηδέν

Το β΄ μέρος δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου, είχε όμως έναν εντυπωσιακό Κουρτουά. Ο Βέλγος γκολκίπερ ήταν εντυπωσιακός και ήταν αυτός που κρατούσε την ομάδα του ζωντανή. Στο 59′ είχε τρομερή επέμβαση στο σουτ του Ουνάλ και 20 λεπτά αργότερα, ήταν εξαιρετικός στην προσπάθεια του Μαξίμοβιτς. Η είσοδος του Μπενζεμά στο ματς δεν έδωσε στη Ρεάλ ώθηση, με τον Γάλλο να είναι… μόνος στην επίθεση και τη «Βασίλισσα» να μη μπορεί να βρει τρόπους για να απειλήσει. Η Χετάφε είχε «εγκλωβίσει» την αντίπαλό της και κρατούσε εύκολα το μηδέν. Ετσι, με τον βαθμό αυτό βρέθηκε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. 

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μαρσέλο, Οντριοθόλα, Μιλιτάο, Τσουστ, Μόντριτς, Ισκο, Ντίας (65′ Μπενζεμά), Ασένσιο (78′ Αρίμπας), Βινίσιους, Ρονρίγκο (65′ Μπλάνκο)

Από το Europa League, στο… Europa League με πεντάρα η Βιγιαρεάλ

Την περασμένη Πέμπτη υπέγραψε την παρουσία της στα ημιτελικά του Europa League και λίγες μέρες αργότερα, πέρασε με το εκπληκτικό 1-5 από τη Λεβάντε, για να βρεθεί και μέσω βαθμολογίας σε θέση… Europa League. Η Βιγιαρεάλ επέστρεψε άμεσα στις νίκες και στη La Liga και με αυτό το τρίποντο σκαρφάλωσε στην 5η θέση. Το αυτογκόλ του Ποστίγκο και το 18ο φετινό γκολ του Ζεράρδ Μορένο (13′) στο πρωτάθλημα, έδωσαν καθαρό προβάδισμα στο Κίτρινο Υποβρύχιο. Ο Μάλσα μείωσε (21′), αλλά στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί και χτύπησαν τρεις φορές με τους Τσουκβουέζε (63′, 75′), Βέζο να σφραγίζουν ένα τέλειο βράδυ για την ομάδα τους.