27 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 27 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Διαλύεται η ESL: Φεύγει η Τσέλσι, προς αποχώρηση Σίτι, Ατλέτικο, «έτοιμη» και η Μπάρτσα!

Διαλύεται η ESL: Φεύγει η Τσέλσι, προς αποχώρηση Σίτι, Ατλέτικο, «έτοιμη» και η Μπάρτσα!

By on 20 Απριλίου, 2021 0 431 Views

Μετά την πρόθεση της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι να αποχωρήσουν από την ευρωπαϊκή Super League, οι φήμες για οριστική διάλυση του πλάνου για κλειστή λίγκα εντείνονται.

Εξαιρετικά βραχύβια ενδέχεται να αποδειχθεί η ζωή της European Super League. Εδώ και λίγη ώρα στα δημογραφικά στέκια της Ευρώπης κυκλοφορεί η φήμη ότι το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να υπάρξει έκτακτη σύσκεψη των 12 προκειμένου να διαλύσουν οριστικά την European Super League πριν καν αυτή υλοποιηθεί.

Η πρόταση της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι να αποχωρήσουν από την προσπάθεια, φαίνεται πως ταράζει συθέμελα το εγχείρημα, καθώς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μετά την σαρωτική αντίδραση των ποδοσφαιρόφιλων σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. 

Στο μεταξύ όπως αποκάλυψαν καταλανικά Μέσα, στο συμβόλαιο της Μπαρτσελόνα υπάρχει όρος με τον οποίο αποχωρεί από την ESL αν τα μέλη της δεν συμφωνήσουν με το νέο εγχείρημα.

Η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στην European Super League έχει άμεση σχέση με τη γνώμη των μελών [socios] της Μπαρτσελόνα. Οπως έγινε γνωστό από καταλανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Ζοάν Λαπόρτα, συμπεριέλαβε στο συμβόλαιο των Blaugrana με την ESL έναν όρο βάσει του οποίου τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν κόντρα στη συμμετοχή του club σε αυτή τη νεοσύστατη διοργάνωση. Ετσι, στην επόμενη ψηφοφορία των μελών μπορεί να γίνει ξεκάθαρο ότι η παρουσία της Μπάρτσα στην ESL θα είναι πολύ σύντομη.