«Χρυσός» Τεντόγλου στο μήκος, δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα
Συγκλονιστικός, απίθανος, μοναδικός! Ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στο μήκος… πετώντας στο τελευταίο άλμα στα 8,41μ.
Ο Μίλτος Τεντόγλου, έφερε το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα και ήταν και αυτό χρυσό!.
Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κάνοντας στην τελευταία προσπάθεια 8,41μ.. κερδίζοντας το χρυσό λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας από τον Ετσεβαρία!
Σε έναν αγώνα που όλα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά για τον 23χρονο πρωταθλητή (πριν το τελευταίο του άλμα ήταν εκτός μεταλλίων), στο τελευταίο του άλμα έδειξε την κλάση του και με 8,41μ. κέρδισε το χρυσό εξαιτίας του 8,15μ. που ήταν η δεύτερη καλύτερή του, με τον Κουβανό να έχει 8,09μ. καλύτερη δεύτερη.
Το πρώτο άλμα
Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε το πρώτο άλμα για όλους καθώς το γεγονός ότι ο τελικός γινόταν πρωί τους επηρέασε όλους. Ο Ετσεβαρία που ξεκίνησε πρώτος τις προσπάθειες του, έκανε άλμα στα 8,09μ. πατώντας αρκετά πίσω. Ο Γκέιλ μπήκε στον αγώνα τραυματίας και έκανε άκυρο το πρώτο άλμα.
Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με 8,11μ. και έστω με αυτή την επίδοση ήταν δεύτερος μετά την ολοκλήρωση όλων των προσπαθειών των αθλητών. Πρώτος ήταν ο Κουβανός Μασό με άλμα στα 8,21μ. και τρίτος ο Ετσεβαρία.
Το δεύτερο άλμα
Ο Ετσεβαρία έκανε μεγάλο άλμα, αλλά ήταν άκυρος. Ο Ισπανός Κασέρες με 8,09μ. πέρασε τρίτος με καλύτερη δεύτερη προσπάθεια σε σχέση με τον Κουβανό. Οι χαμηλές πτήσεις συνεχίστηκαν από όλους. Ο Τεντόγλου είχε άκυρο το δεύτερο άλμα του αν και ήταν μεγάλο. Ο Μασό εξακολουθούσε να είναι πρώτος μετά το δεύτερο άλμα, κάνοντας 8,05μ. αλλά πατώντας 24 εκατοστά πίσω από την πλαστελίνη.
Το τρίτο άλμα
Ο Ετσεβαρία έκανε το πρώτο μεγάλο άλμα στον αγώνα καθώς προσγειώθηκε στα 8,41μ. πατώντας μάλιστα 23 εκατοστά μακριά από την πλαστελίνη και βάζοντας ψηλά τον πήχη για τους υπόλοιπους. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Τζαμαϊκανός Γκέιλ, με 7,69μ. έμεινε εκτός 8αδας και ολοκλήρωσε τα άλματά του εκεί, φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Ο Χάρισον οριακά κατάφερε να μπει στην οκτάδα κάνοντας 7,96μ. Ο Τεντόγλου έκανε ξανά άκυρο το τρίτο του άλμα.
Η οκτάδα που συνέχισε για τα άλλα τρία άλματα ήταν η εξής (με σειρά αλμάτων): Χάρισον, Χασιόκα, Ραντάζο, Μόντλερ, Κασέρες, Τεντόγλου, Μασό, Ετσεβαρία.
Το τέταρτο άλμα
Δεν άλλαξε κάτι στην κατάταξη, με τον Τεντόγλου να κάνει 8,10μ. Ο Μασό λόγω τραυματισμού σταμάτησε τον αγώνα, ενώ άκυρος ήταν ο Ετσεβαρία. Τα μετάλλια σε αυτό το σημείο είχαν ως εξής:
Ετσεβαρία 8,41μ., Μασό 8,21μ., Τεντόγλου 8,11μ.
Το πέμπτο άλμα
Στο πέμπτο του άλμα ο Αμερικανός Χάρισον πέταξε στα 8,15μ. και πέρασε τρίτος στον αγώνα αφήνοντας εκτός βάθρου τον Τεντόγλου. O Κάσερες έκανε 8,12μ. και έστειλε πέμπτο τον Τεντόγλου. Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε σειρά και απάντησε, καθώς προσγειώθηκε στα 8,15μ. για να περάσει ξανά τρίτος καθώς έχει καλύτερο δεύτερο άλμα από τον Αμερικανό. Ο Ετσεβαρία άφησε το άλμα.
Το έκτο άλμα
Στο τελευταίο άλμα στις θέσεις 6-8 δεν άλλαξε κάτι πέρα από το ότι ο Ιάπωνας Χασιόκα με 8,10μ. πέρασε έκτος, ενώ ο Μοντλέρ είχε ένα μεγάλο άλμα για χρυσό μετάλλιο, αλλά ήταν οριακά άκυρο για ένα εκατοστό! Ολα θα κρίνονταν μεταξύ πέντε αθλητών. Ο Κασέρες με 8,18μ. πέρασε τρίτος και έβαλε δύσκολα σε Τεντόγλου και Χάρισον. Ο Αμερικανός έκανε κακό άλμα και ήταν η ώρα του Τεντόγλου να κρίνει το βάθρο. Και πέταξε στα 8,41μ. όσο και ο Ετσεβαρία ο οποίος όμως είχε χειρότερη δεύτερη προσπάθεια και ο Τεντόγλου πήρε το χρυσό.