30 Ιουνίου, 2024
  • 30 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπράιτον – Άρσεναλ 0-0: Η«χ»ηρό στοπ από τους Γλάρους

Μπράιτον – Άρσεναλ 0-0: Η«χ»ηρό στοπ από τους Γλάρους

By on 2 Οκτωβρίου, 2021 0 409 Views

Το νικηφόρο σερί της Άρσεναλ έλαβε τέλος στο «Amex» με την καλύτερη Μπράιτον να… σφυροκοπά τους νωχελικούς Κανονιέρηδες χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το γκολ της νίκης (0-0).

Η ονειρική εικόνα στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου που συνδυάστηκε με την τρίτη σερί νίκη σκόρπισε ελπίδες στις τάξεις της Άρσεναλ και έδωσε το έναυσμα για ανάλογη συνέχεια. Σε περίπτωση μάλιστα που οι Κανονιέρηδες κατάφερναν να δραπετεύσουν με τους τρεις βαθμούς από το «Amex» θα έγραφαν ιστορία καθώς θα γινόντουσαν μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Premier League που πραγματοποιεί τέσσερις διαδοχικές νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν.

Παρόλα αυτά, το σύνολο του Αρτέτα θα πρέπει να νιώθει ευχαριστημένο με τον βαθμό (0-0) καθώς δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο απέναντι στην Μπράιτον, η οποία έστησε πολιορκία γύρω από τα καρέ των Λονδρέζων χωρίς όμως να μπορέσει να βρει το γκολ της νίκης.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Άχρωμη, άγευστη και τυχερή…

Από την αρχή του αγώνα η αναμέτρηση θύμιζε αγώνα μποξ με την Άρσεναλ… περιορισμένη στα σχοινιά. Η Μπράιτον είχε την κατοχή της μπάλας και δεν φοβόταν να επιχειρήσει σουτ για να δοκιμάσει τις ικανότητες του Ράμσντεϊλ, ο οποίος παρόλα αυτά δεν χρειάστηκε να παρέμβει σε πολλές περιπτώσεις. Κι αυτό γιατί το αναγεννημένο σύνολο του Γκράχαμ Πότερ παρουσίασε τη μεγάλη παθογένεια της περσινής σεζόν που δεν του επέτρεπε να βρει δίχτυα με τίποτα…

Οι Γλάροι επιχείρησαν σε σύνολο 21 (!) σουτ, με μόλις δυο όμως να καταλήγουν στην αντίπαλη εστία και την Άρσεναλ να… κρατά τα καρέ της ασφαλή. Στο 28΄ ο Τροσάρ άγγιξε το γκολ για τους γηπεδούχους όμως η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα έξω, με τους Κανονιέρηδες να γλιτώνουν σε πολλαπλές περιπτώσεις από του… χάρου τα δόντια.

Παραλίγο… τιμωρία με Ομπαμεγιάνγκ

Στο 53΄πάντως οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να κλέψουν το ματς όταν ο Ομπαμεγιάνγκ… πάτησε γκάζι στην κόντρα, πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ όμως δεν κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία προ κενής εστίας. Η Μπράιτον ακολούθως ανέκτησε τα ηνία, δεν επέτρεψε στις εκλάμψεις της Άρσεναλ να… κάνουν τη ζημιά, όμως η δική της αφλογιστία της στοίχισε στο τέλος.

Το τελικό 0-0 είδε τις δυο ομάδες να υιοθετούν γκριμάτσες δυσανασχέτησης αφού η καλύτερη Μπράιτον σπατάλησε δυο βαθμούς που δικαιούνταν και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ από την πλευράς τους οι Κανονιέρηδες επέστρεψαν σε ανάλογες εμφανίσεις με αυτές που Αυγούστου που τους είχαν οδηγήσει στον πάτο της Premier League.

Μπράιτον (Γκράχαμ Πότερ): Σάντσεζ, Ντάφι, Ντανκ, Μπερν, Βελτμαν, Γκρο (84΄ Μαρτς), Λαλάνα, Μοντέρ (78΄ΜακΆλιστερ), Κουκουρέλα, Τροσάρ Μοπέι,

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντειλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Λοκόνγκα, Τόμας, Σάκα (90΄Μέιτλαντ Νάιλς), Όντεγκααρντ (63΄Πεπέ), Σμιθ Ρόου, Ομπαμεγιάνγκ (72΄ Λακαζέτ)