27 Ιουνίου, 2024
  • 27 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τορίνο – Γιουβέντους 0-1: Κιέζα σε Λοκατέλι και το ντέρμπι στην Κυρία!

Τορίνο – Γιουβέντους 0-1: Κιέζα σε Λοκατέλι και το ντέρμπι στην Κυρία!

By on 2 Οκτωβρίου, 2021 0 609 Views

Η άψογη συνεργασία των Κιέζα – Λοκατέλι ήταν αρκετή για να χαρίσει έστω και δύσκολα (στο 86′) τη νίκη στη Γιουβέντους, στο Derby Di Torino (0-1) και να δώσει συνέχεια στην ανοδική πορεία των Μπιανκονέρι.

Ο Μαξ Αλέγκρι το είχε δει να έρχεται. «Το ματς κόντρα στην Τορίνο θα είναι πιο δύσκολο από αυτό με την Τσέλσι», δήλωνε παραμονές του Derby Di Torino και για 85 λεπτά η προφητεία έμοιαζε να βγαίνει και να συνοδεύεται με πισωγύρισμα για τη Γιουβέντους. Ωστόσο, το «αχτύπητο» ιταλικό δίδυμο της Κυρίας ήταν εκεί στα δύσκολα για να την ξελασπώσει και να τη διατηρήσει σε ανοδική τροχιά. Ο σκόρερ στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι, Φέντε Κιέζα αυτή τη φορά αντέστρεψε ρόλους με τον γνήσιο δημιουργό Μανουέλ Λοκατέλι και με μια υπέροχη συνεργασία κι εκτέλεση του δεύτερου, η Γιούβε βρήκε το γκολ της νίκης στο 86′ κόντρα στη Γκρανάτα (0-1).

Με το πόδι στο γκάζι και κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβο του Champions League, οι Μπιανκονέρι μπήκαν στο ματς και απείλησαν δύο φορές για το προβάδισμα στα πρώτα πέντε λεπτά, ωστόσο οι Κεν και ΜακΚένι ήταν άστοχοι στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Η ομάδα του Αλέγκρι είχε αρκετά κενά στο πρώτο μέρος και δέχθηκε περισσότερες φάσεις, με την πιο επικίνδυνη να έρχεται από έναν πρώην Μπιανκονέρο, τον Ρολάντο Μαντράγκορα ο οποίος σούταρε γεμάτα εκτός περιοχής αλλά ο Σέζνι μπλόκαρε.

Η αλλαγή του Κουαδράδο στο δεύτερο μέρος επανέφερε τη σταθερότητα, τη «ζωντάνια» και τη συνέπεια στο επιθετικό τρίτο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως, έπρεπε να υπομείνουν πολύ μέχρι να βρουν το «κλειδί» της νίκης. Αυτό έμελλε να είναι μια ιδανική συνεργασία από δύο πρωταθλητές Ευρώπης. Στο 86′, ο Κιέζα τροφοδότησε κάθετα τον Λοκατέλι που είχε βρει θέση στο ημικύκλιο της περιοχής κι εκείνος δεν λάθεψε, εκτελώντας εξαιρετικά τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς για το τελικό 1-0, που έστειλε τη Γηραιά Κυρία στους 11 βαθμούς, αλλά ακόμη αρκετά μακριά από την κορυφή (-7 με ματς περισσότερο από τη Νάπολι).

Τορίνο (Ιβάν Γιούριτς): Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ζίμα, Μπρέμερ, Ροντρίγκες, Σίνγκο, Πόμπεγκα, Μαντράγκορα, Άινα (65′ Ανσάλντι), Λούκιτς (65′ Λινέτι), Μπρέκαλο (84′ Ρινκόν), Σανάμπρια (77′ Μπασέλι)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Σάντρο, ΜακΚένι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κιέζα (89′ Κάιο Ζόρζε), Μπερναρντέσκι (80′ Κουλουσέφσκι), Κεν (46′ Κουαδράδο)