6 Οκτωβρίου, 2024
  • 6 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αλύγιστη η ΠΑΕΕΚ. Υποχρέωσε σε Χ την ΑΕΚ σε δραματικό φινάλε!

Αλύγιστη η ΠΑΕΕΚ. Υποχρέωσε σε Χ την ΑΕΚ σε δραματικό φινάλε!

By on 14 Ιανουαρίου, 2022 0 700 Views

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που διεξήχθη στο Μακάρειο, ΠΑΕΕΚ και ΑΕΚ εξήλθαν ισόπαλες 2-2 σε ένα ματς ροντέο με τρία πέναλτι. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ιβάν Τρισκόφσκι θα ήταν ο λυτρωτής με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90’, ο Καπαρτής στο 90+7’ με νέο πέναλτι έσωσε έναν ανέλπιστο βαθμό, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.Το φινάλε απένειμε δικαιοσύνη για την ΠΑΕΕΚ αφού στο πέναλτι της ΑΕΚ δεν υπήρξε παράβαση αφού είναι ο Τιάνγκο που πήρε το πόδι του στο πόδι του αμυντικού πού το έβαλε κάτω χωρίς επαφή με τον Τιάνγκο. Η φάση ξεγέλασε τον διαιτητή Β. Δημητρίου που γενικά ήταν καλός .Αδικαιολόγητος ο Γ. Νικολάου στο VAR να μην διορθώσει το λάθος του διαιτητή αφού οι επαναληπτικές προβολές ήταν ξεκάθαρες.

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έφτιαξε την πρώτη καλή στιγμή με τον Τόμοβιτς στο 7’, όμως η κεφαλιά του έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η ΠΑΕΕΚ στη συνέχεια, προσπάθησε να κλείσει τους χώρους, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν μεγάλη διπλή φάση στο 37’, όμως ούτε ο Ροσάλες, ούτε ο Γκιούρτσο ήταν εύστοχοι.

Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή και βρήκε το γκολ στο 68’ με έναν «κεραυνό» του Ροσάλες με τη βοήθεια από πόδι αμυντικού που έδωσε πορεία της μπάλας στην γωνία της εστίας . Ο Μπάμπιτς έφερε το ματς στα ίσα στο 81’ από το σημείο του πέναλτι, έπειτα από χέρι του Άμπραχαμ στην περιοχή. Η ΑΕΚ δεν είπε την τελευταία της λέξη, παίρνοντας ξανά προβάδισμα με τον Τρισκόφσκι από τα 11 βήματα στο 90’ έπειτα από πέσιμο του Τιάγκο σε μαρκάρισμα στην περιοχή. Ο Καπαρτής στο 90+7’ όμως, αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Βαρέλα που δέχθηκε κλωτσιά στο κεφάλι από τον Τόμοβιτς ,για το τελικό 2-2.

ΠΑΕΕΚ (Μ. Σεργίδης): Πρόσεκ, Σουμαόρο, Δημητρίου, Νάντο (58′ Μιλτς), Ενόχ (73′ Βαρέλα), Αριστοτέλους, Μπάμπιτς (86′ Α. Νεοφύτου), Τίμερμανς (73′ Καπαρτής), Ομπανόρ, Κούρος, Φραγκέσκου

Στον πάγκο: Παναγιώτου, Μαυρομούστακος, Χαραλάμπους, Κωμοδίκης, Παττίχης, Ανδρέας Νεοφύτου

ΑΕΚ (Ντ. Καταλά): Tούμπας, Άμπραχαμ, Ακοράν (58′ Ρομό), Τρισκόφσκι, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς (84′ Εγγλέζου), Ροσάλες, Εσπινόσα, Τόμοβιτς, Γκιούρτσο, Μάμας (67′ Τιάγκο)

Στον πάγκο:  Λεάλ, Μαρτίνεθ, Τάντι, Αναστασίου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Μακρής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκαρσία, Τόμοβιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΣΚΟΡΕΡ: Μπάμπιτς (81′ πεν.)/ Ροσάλες (68′) Τρισκόφσκι (90′ πεν.)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 561

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης

Β’ Βοηθός: Τουμάζου Ανδρέας

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Νικολάου Γιώργος

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας