3 Οκτωβρίου, 2024
  • 3 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η έξοδος στην Ευρώπη είναι ρεαλιστικός στόχος του Άρη.(δηλώσεις του νέου προπονητή)

Η έξοδος στην Ευρώπη είναι ρεαλιστικός στόχος του Άρη.(δηλώσεις του νέου προπονητή)

By on 28 Φεβρουαρίου, 2022 0 1194 Views

Δείτε την παρουσίαση του νέου προπονητή του Άρη Αλεξέι Σπιλέφσκι και όλα όσα είπε.

Tο αρχικό του σχόλιο:

“Ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή και την ευκαιρία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με όσα άκουσα από τους ανθρώπους που μίλησα για την ομάδα Είναι κάπως λυπηρό για τον προηγούμενο προπονητή, ήμουν κι΄εγώ σ΄αυτή την θέση. Έκανε εξαιρετική δουλειά που έφερε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Είμαι ικανοποιημένος από τις συζητήσεις που είχαμε με τους ανθρώπους της ομάδας. Έκανα την πρώτη μου προπόνηση σήμερα. Η πρώτη μου εικόνα είναι ότι είναι πολύ καλό το κλίμα και το υλικό. Παρουσίασα τις ιδέες μου και αυτά που θέλω να βάλω στην ομάδα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Έχουμε χρόνο για να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας”.

Για το αν παρακολουθούσε νωρίτερα τον Άρη και την εικόνα που είχε: “Θα ήταν λίγο άδικο για τον προκάτοχό μου να μιλήσω για όσα είδα στα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας. Την παρακολουθούσα για καιρό. Διαθέτουμε πολύ καλό υλικό και στα δέκα παιχνίδια που απομένουν θα κάνουμε το καλύτερο”. 

Για το τι πρέπει να κάνει για να βγει η ομάδα στην Ευρώπη: ” Θα δουλέψουμε για να βγούμε Ευρώπη. Είναι και άλλες ομάδες που είναι πιο μπροστά από εμάς, όπως ο Απόλλωνας, το ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση. Πρέπει να δώσουμε στους παίκτες αυτοπεποίθηση. Η έξοδος στην Ευρώπη είναι ρεαλιστικός στόχος. Ο Απόλλωνας είναι πρώτος, το ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση είναι ποιοτικές ομάδες. Δεν μπορώ να δώσω υποσχέσεις αλλά θα δουλέψουμε”

Για το ότι η ομάδα του δεν έχει σκοράρει αρκετά γκολ: “Όντως δεν έχουμε πετύχει πολλά γκολ αλλά αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσω να αλλάξω. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και είναι κάτι στο οποίο θα δουλέψουμε. Δεν θέλω να σκοράρει ένας παίκτης μόνο αλλά να παίρνουμε γκολ από όλη την ομάδα”.

Για την αγωνιστική του φιλοσοφία: “Μου αρέσει η ομάδα μου να επιτίθεται. Το πιο σημαντικό που θέλω να περάσω στην ομάδα είναι η νοοτροπία νικητή, μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει σαν προπονητής ο Κλοπ, οι ομάδες του αγωνίζονται σαν… Metallica”.

Για το τι γνωρίζει από το Κυπριακό ποδόσφαιρο: “Η ένταση που υπάρχει δεν είναι στον μεγαλύτερο βαθμό αλλά είναι σε πολύ καλό τεχνικό επίπεδο”. 

Για αν έχει μεγαλύτερη πίεση λόγω της σχέσης του με τον επενδυτή: “Δεν ξέρω αν γνωρίζεται το teqball, ακόμα και εδώ είτε παίζω με τον πατέρα μου είτε με τον οποιοδήποτε θέλω να κερδίζω. Η προσωπική σχέση είναι ένα πράγμα και η δουλειά άλλο πράγμα. Θα κάνω ότι μπορώ για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Είπα και στους παίκτες ότι έχουν ευθύνη 

Ερώτηση στον Δημήτρη Γιαννέλη για την αποχώρηση του Λιάσου: “Η απόφαση αποχώρησης πάρθηκε από κοινού μεταξύ προπονητή και ιδιοκτήτη. Ο Λιάσος έχει πάρα πολύ καλή σχέση και συνεργασία με τον επενδυτή. Πάρθηκε από κοινού, μια απόφαση για το καλό της ομάδας. Ο Λιάσος απέδειξε με το έργο του σε αυτά τα 2,5 χρόνια στον Άρη πόσο καλός προπονητής είναι. Να του ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία και καλές επιτυχίες”. 

Για το ότι θα έχει να προπονήσει παίκτες μεγαλύτερους σε ηλικία από αυτόν: “Δεν είναι η πρώτη φορά, και στις προηγούμενες ομάδες δούλεψα με μεγαλύτερους σε ηλικία και με παίκτες που έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό που χρειάζεται είναι σεβασμός. Οι παίκτες δεν είναι χαζοί, ξέρουν ότι ο προπονητής μπορεί να τους βοηθήσει”.

Για τα πράγματα που θα επιδιώξει να βελτιώσει άμεσα: “Προτεραιότητα η ψυχολογία, έχουμε μερικά παιχνίδια να κερδίσουμε. Στο τακτικό μέρος να είναι πιο κοντά οι γραμμές και στην επίθεση να βρίσκονται πιο ψηλά στο γήπεδο”.