21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Kαυστική ανκοίνωση του ΕΘνικού με γνωστούς αποδέκτες

Kαυστική ανκοίνωση του ΕΘνικού με γνωστούς αποδέκτες

By on 19 Απριλίου, 2022 0 2383 Views

Καυστική ανακοίνωση κατά πάντων εξέδωσε ο Εθνικός Άχνας, με αφορμή, όπως αναφέρεται, τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στον αγώνα Ομόνοιας -Εθνικού,με γνωστούς αποδέκτες που πριν λίγες μέρες σε στιγμές συναισθηματικής φόρτισης είπαν πολλά και διάφορα.

Η ανακοίνωση του Εθνικού:

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές, ο Εθνικός Άχνας θα προέβαινε σήμερα σε αβάσιμες καταγγελίες, προσωπικές επιθέσεις και προσβολές εναντίον διαιτητών, θεσμών, οργάνων, προσώπων και ιστορικών σωματείων.

Για παράδειγμα, εύκολα θα εμπλέκαμε τον διαιτητή της αναμέτρησης σε καταγγελίες για χειραγώγηση του αγώνα, μετά την απόφαση του να σφυρίξει πέναλτι εναντίον της ομάδας μας για ένα φάουλ το οποίο ήταν εκτός περιοχής.

Εύκολα θα κατηγορούσαμε τον Βαρίστα για χειραγώγηση όχι μόνο του αγώνα αλλά και ολόκληρου του θεσμού του Πρωταθλήματος, καθώς αντί για πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-0 μετά από ξεκάθαρη ανατροπή του ποδοσφαιριστή μας εντός περιοχής. Αν είμασταν καχύποπτοι θα μπορούσαμε επίσης να διερωτηθούμε από ποια ομάδα είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο συγκεκριμένος διαιτητής. Ευτυχώς που δεν είμαστε… Άλλωστε θα τον έχουμε και αύριο μαζί μας.

Εύκολα θα ανοίγαμε το στόμα μας και θα εξαπολύαμε κατηγορίες για «πλάτες φαρδιές που όλοι γνωρίζουν αλλά κανένας δεν μιλά» για «συνομωσίες» και για «τιμωρίες σε όσους θα ανοίξουν το στόμα τους».

Εύκολα θα ζητούσαμε από τον Αρχιδιαιτητή να διαγράψει όλους τους εμπλεκόμενους στον προχθεσινό αγώνα (Και σίγουρα θα το έκανε αφού έχει πια δημιουργήσει προηγούμενο)… Μάλλον όλοι αυτοί θα έχουν πιει και ένα καφέ μεταξύ τους…

Εύκολα θα απαιτούσαμε από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού να ξεκινήσει έρευνα επί του θέματος, σπαταλώντας τους πόρους και τον χρόνο της σε μία τόσο σοβαρή καταγγελία… Μην μας παρεξηγείτε, βρισκόμαστε «σε κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης», μετά και την προχθεσινή μας ήττα. Απολογούμαστε.

Εύκολα θα μπορούσαμε να γίνουμε καχύποπτοι ή και παρανοϊκοί και να κάνουμε λόγο για σκοπιμότητα στο ατύχημα του ποδοσφαιριστή μας πριν τον αγώνα με την ΑΕΛ… Άλλοι στην θέση μας είμαστε σίγουροι πως θα το έκαναν..

Εύκολα και αφού πλέον οι ελπίδες παραμονής μας μειώνονται αρκετά θα ρίχναμε το επίπεδο της συζήτησης σε σημείο που θα μπορούσαμε να στέλνουμε κατσίκες σε άλλους προέδρους ή ακόμα να κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις ενώ καταδυόμαστε ημίγυμνοι σε μία πισίνα… Προς Θεού, μην μας παρεξηγείτε, όλοι φίλοι είμαστε.

Διοργανώνουμε άλλωστε και φιλικούς αγώνες μεταξύ μας, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους, προσφέροντας επίσης άφθονο θέαμα.

Εύκολα θα μπορούσαμε να διερωτηθούμε πως κάποιοι άνθρωποι μπαινοβγαίνουν με διπλές (και τριπλές μην σας πούμε) ιδιότητες μέσα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ίσως αν υπήρχε κάποιο είδος φορολογίας στο πήγαινε-έλα να μην το έκαναν. Ίσως και πάλι να το έκαναν… και να μην πλήρωναν απλώς τον φόρο.

Εύκολα θα παρασυρόμασταν και θα κάναμε λόγο για ατυχές γεγονότα του παρελθόντος με σβηστούς προβολείς, προπονητές να παραιτούνται πριν τον επαναληπτικό και γκολ ανόδου από το 90 και μετά.

Εύκολα θα εμπλέκαμε ιστορικά Σωματεία στις τοποθετήσεις μας ενώ αργότερα θα προβαίναμε σε απολογητικές δηλώσεις, ενώ μετά την επίτευξη των στόχων μας θα καλούσαμε τις ομάδες σε ενότητα και προσήλωση ενάντια στον Τούρκο κατακτητή. Πόσο εύκολα μας πουλούν κάποιοι φθηνό πατριωτισμό και εμείς οι πρόσφυγες ακόμη τον αγοράζουμε.

Εύκολα θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τον παραλογισμό μας… Μην μας παρεξηγείτε, είναι που μας αρέσουν τα φωτά της δημοσιότητας. Στο βωμό της δημοσιότητας και των προσωπικών μας συμφερόντων, χαλάλι το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Για όλους εδώ στον Εθνικό, το ποδόσφαιρο ήταν και θα είναι για πάντα ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι το οποίο αγαπάμε παθολογικά είτε αυτό παίζεται στην πρώτη ή στην δεύτερη κατηγορία.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το Σωματείο μας σέβεται και εκτιμά τα Σωματεία απέναντι στα οποία αγωνίζεται και ιδιαίτερα τους οπαδούς τους, αφού ξέρουμε τι σημαίνει να αγαπάς την ομάδα σου αλλά και το ποδόσφαιρο ως άθλημα.

Μας ενοχλεί και μας ξενίζει όμως ο οποιοσδήποτε μειώνει το ποδόσφαιρο στο σύνολό του για προσωπικά συμφέροντα στις πλάτες άλλων.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, κάτι αλλάζει…