7 Οκτωβρίου, 2024
  • 7 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άσφαιρη η βελτιωμένη Εθνική έμεινε στο 0-0 με τη Β.Ιρλανδία

Άσφαιρη η βελτιωμένη Εθνική έμεινε στο 0-0 με τη Β.Ιρλανδία

By on 5 Ιουνίου, 2022 0 1091 Views

Ισόπαλη χωρίς τέρματα εξήλθε η Εθνική Κύπρου απέναντι στην αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο «ΑΕΚ Αρένα» για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στο Κόσοβο, δημιούργησε και έχασε μεγάλες ευκαιρίες, δεν είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, αλλά ούτε την ουσία, το τέρμα δηλαδή για να πάρει τη νίκη.

Κύπρος και Βόρεια Ιρλανδία βρίσκονται στην τελευταία θέση με ένα βαθμό, ενώ την προσεχή Πέμπτη (09/06), η Εθνική μας θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα εκτός έδρας και το Κόσοβο θα φιλοξενήσει τη σημερινή μας αντίπαλο. Τα δυο παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 21:45.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Σχετικά καλό ήταν το ξεκίνημα της Κύπρου. Οι διεθνείς μας μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και επιδίωξαν να αιφνιδιάσουν τους Βορειοϊρλανδούς, χωρίς αποτέλεσμα.

Δυο τρεις καλές προϋποθέσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν σταδιακά γραμμές, να δίνουν ρυθμό και να ισορροπούν το παιχνίδι. Χωρίς βέβαια να απειλήσουν τον Μιχαήλ, αφού ότι προσπάθεια επιχείρησαν ήταν ακίνδυνη.

Το παιχνίδι δεν σημαντικές φάσεις, με τις ομάδες να είχαν ως πρώτιστο στόχο το μηδέν στην άμυνα. Ωστόσο στο 43ο λεπτό η Εθνική μας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά το δοκάρι του Πίκοκ-Φάρελ στέρησε από τον Κατελάρη ένα πανέμορφο γκολ. Συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής του Απόλλων εξαπέλυσε το μακρινό και πολύ δυνατό σουτ, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ανάλογο ήταν το σκηνικό στην επανάληψη, με την Κύπρο να έχει διάθεση και πολύ σωστή αμυντική λειτουργία, γεγονός που κράτησε τους Βορειοϊρλανδούς μακριά από την περιοχή του Μιχαήλ. Μια καλή αντεπίθεση με τον Πίττα, ανακόπηκε λίγο προτού… οπλίσει ο επιθετικός του Απόλλων. Ωστόσο η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τα πόδια του Τζιωνή. Στο 63’ βρέθηκε φάτσα με τον Πίκοκ-Φάρελ, με τον τελευταίο να βγαίνει νικητής από τη μονομαχία και να διώχνει σε κόρνερ.

Το παιχνίδι ήταν στον έλεγχο των ποδοσφαιριστών του Νίκου Κωστένογλου, οι οποίοι προσπαθούσαν να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιοχή και να βρουν το πολυπόθητο τέρμα. Στο 81’ ο λίγο έλειψε να έρθει το γκολ, όταν ο Κορρέα από ευνοϊκή θέση πήγε για το σουτ, αλλά την τελευταία στιγμή αντίπαλοος λειτούργησε σωτήρια και έδιωξε την μπάλα (δόθηκε ελεύθερο).

Δυο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους, με τον Μακκάν να βρίσκεται… ξεχασμένος στη μικρή περιοχή, όμως, η προβολή του να καταλήγει έξω.

Οι συνθέσεις

Κύπρος: Μιχαήλ, Κορρέα, Γκόγκιτς, Κατελάρης (46′ Ν.Παναγιώτου), Πίττας, Ν.Ιωάννου, Αρτυματάς, Κάστανος (66′ Χάμπος), Λοΐζου (56′ Τζιωνής), Χριστοφή (66′ Παπουλής), Πιέρος (77′ Κακουλλής).

Στον πάγκο: Τούμπας, Χριστοδούλου, Μ.Ιωάννου, Μ.Σπόλιαριτς, Αντωνίου, Χάμπος, Αβραάμ, Ν.Παναγιώτου, Κακουλλής, Παπουλής, Λαΐφης, Τζιωνής.