23 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 23 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ν. ΚΙΡΖΗΣ:Έρχεται ο Νταβίντ Καταλά για να αναλάβει την ομάδα(γιατί επιλέγηκε αυτός)

Ν. ΚΙΡΖΗΣ:Έρχεται ο Νταβίντ Καταλά για να αναλάβει την ομάδα(γιατί επιλέγηκε αυτός)

By on 11 Αυγούστου, 2022 0 627 Views

O Nίκος Κίρζης μίλησε και για την επόμενη μέρα στον Απόλωλνα στην συνέντευξη του τον Super sport 104

Η επόμενη μέρα; «Προετοιμαζόμαστε για το Super Cup. Έρχεται ο Νταβίντ Καταλά για να αναλάβει την ομάδα. Ζητούμε από τον κόσμο τη στήριξη του, για να φτάσουμε ψηλά. Ας μας πιστέψει ο κόσμος, το λέω με παράπονο, η διοίκηση κάνει προσπάθεια μόνο για το καλό του Απόλλωνα. Το πρωτάθλημα μας το έδωσε η ενότητα. Θέλω να είμαστε όλοι μαζί στο νέο ξεκίνημα».

Το σκεπτικό της συμφωνίας με Καταλά: «Όταν ήταν στην ΑΕΚ έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, είναι γνώστης της πραγματικότητας, είναι φιλόδοξος, ενώ διατηρεί ένα προφίλ που θέλουμε για το ποδόσφαιρο που μας έλειψε να δούμε στο γήπεδο. Για το Super Cup, στον πάγκο θα καθίσει ο κ. Μακρίδης».

Για την ενίσχυση: «Πάντα υπάρχει γκρίνια για την ενίσχυση και τον προγραμματισμό. Εμείς ξεκινήσαμε ως πρωταθλητές, άρα κάτι κάναμε κάτι σωστό. Δε μπορούμε κάθε χρόνο να κάνουμε 15 αλλαγές. Κάτι κάναμε σωστά, άρα πρέπει να διαλέξουμε με υπομονή και επιμονή. Πέρσι πήραμε στο τέλος τον Αλμπάνη και τον Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι βοήθησαν πολύ. Ο κ. Τσόρνιγκερ μας είπε ότι επιθυμεί λίγες πινελιές για το ρόστερ.

Ο πρώην προπονητής μας, απέρριψε «μεγάλα» ονόματα, καθώς δεν ήθελε να χαλάσει τις ισορροπίες. Εμείς ακολουθήσαμε τις επιλογές που έκανε, δίχως να σημαίνει ότι προχώρησε σε λάθος μεταγραφές. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν διαφωνίες, ο Πέτρος κάνει εισηγήσεις, όμως ο προπονητής έχει τον τελευταίο λόγο της απόφασης.

Για τον Κονναφή και τις αντιδράσεις: «Έχει καταντήσει κουραστικό να τον κατηγορούμε για τα πάντα, όσον αφορά τις κινήσεις του. Το έργο του, μιλά από μόνο του, αλλοίμονο εάν δεν υπήρχαν και οι λάθος επιλογές, όμως σε συνολική εικόνα, ο Απόλλωνας τα τελευταία χρόνια φτιάχνει εξαιρετικά ρόστερ.

Για τις συζητήσεις του Καταλά και του Κονναφή: Θα έρθει σήμερα ο νέος προπονητής, άρα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις δύο προσθήκες που έρχονται στο ρόστερ. Όσον αφορά τους «κομμένους», θέλουμε μία αξιόλογη αποχώρηση από μεριάς τους, διότι ξέρουμε ότι μας βοήθησαν αρκετά τα τελευταία χρόνια».

Για την παρουσία στο Europa League: «Η ομάδα με όποιον να τεθεί αντιμέτωπη, θέλουμε να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο. Προσωπικά, έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, γιατί θεωρώ ότι το σύνολο μας έχει μέλλον. Λέμε ότι δεν υπάρχει δεκάρι, ας αντιληφθούμε ότι μας λείπουν και τρεις παίκτες λόγω τραυματισμών, ας ολοκληρώσουμε το ρόστερ και ας κριθούμε στο φινάλε. Θέλω να βλέπουμε τους αντιπάλους στα «μάτια».

Για το πρωτάθλημα: «Η απομάκρυνση του κ. Τσόρνιγκερ ήταν ομόφωνη, στόχοι για εμάς είναι η καλή παρουσία στην Ευρώπη, αλλά και το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, αυτό θέλουμε φέτος, καθώς μπαίνουμε και στο νέο μας «σπίτι».

Για το γήπεδο: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη, και την αγορά των διαρκείας. Λογικά θα μπούμε τον Οκτώβριο, όμως θέλουμε λίγο καιρό για να είναι απόλυτα έτοιμο με κάθε λεπτομέρεια, και κάθε άνεση».

Για τους επενδυτές των άλλων ομάδων: «Οι επενδύσεις μας ανεβάζουν επίπεδο, δίνουν άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα. Είμαι υπέρ αυτού. Ο υγιής ανταγωνισμός βελτιώνει τους πάντες. Εμείς ως ομάδα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε καλύτεροι από όλους. Αποτελεί πρόκληση για εμάς το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα μας κάνει καλύτερους».

Για τις υπόλοιπες ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους, είναι συνολική δουλειά η άνοδο που έχουμε ως χώρα. Χρειάζεται λίγη τύχη στις κληρώσεις, όμως γίνεται σωστή δουλειά».