1 Οκτωβρίου, 2024
  • 1 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Αταλάντα – Μίλαν 1-1: Έσωσαν την παρτίδα, όχι και το τρίποντο οι Ροσονέρι

Αταλάντα – Μίλαν 1-1: Έσωσαν την παρτίδα, όχι και το τρίποντο οι Ροσονέρι

By on 21 Αυγούστου, 2022 0 325 Views

Η Μίλαν των πολλών χαμένων ευκαιριών κατάφερε να ισορροπήσει με τον Μπενασέρ, όχι όμως και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της στο Μπέργκαμο, μένοντας στο 1-1 κόντρα στην Αταλάντα και χάνοντας τους πρώτους της βαθμούς στην πορεία υπεράσπισης του Scudetto. Ίδιο σκορ και στο Μπολόνια-Βερόνα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με υπέροχο μακρινό σουτ του Ρουσλάν Μαλινόβσκι στο 29′.

Ο Ουκρανός επιθετικός επιχείρησε ξανά να σκοράρει από μακριά στο τέλος του 1ου μέρους και στο 2ο ημίχρονο οι “ροσονέρι” συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και να δημιουργούν πολλές τελικές. Σε ένα τρίλεπτο μεγάλης πίεσης, έχασαν δύο ευκαιρίες, αλλά στην τρίτη προσπάθεια ο Μπενασέρ ισοφάρισε σε 1-1 στο 68′.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι (82′ Οκόλι), Χάτεμπουρ, Ντε Ρόον, Κόοπμαϊνερς, Μέλε (89′ Ζορτέα), Μαλινόφσκι (73’ Λούκμαν), Πάσαλιτς (73’ Σκαλβίνι), Ζαπάτα (73’ Μουριέλ)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (84′ Φλορέντσι), Καλουλού, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Τονάλι, Μεσίας (66’ Σαλεμάκερς), Ντίαθ (58’ Ντε Κετελάρ), Λεάο (66’ Οριγκί), Ρέμπιτς (58’ Ζιρού)

Χωρίς νικητή η κόντρα Λυκογιάννη-Ρέτσου

Αμφότερες χαμένες στην πρεμιέρα, μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο μεταξύ τους συναπάντημα στο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα». Η Μπολόνια του Μπάμπη Λυκογιάννη και η Βερόνα του Παναγιώτη Ρέτσου έμειναν στο 1-1, σε ένα γεμάτο ματς που θα μπορούσε να καταλήξει σε οποιαδήποτε από τις δύο. Οι Ροσομπλού ξεκίνησαν δυναμικά και πήραν προβάδισμα στο 21’ με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς να σκοράρει για δεύτερη σερί αγωνιστική, αλλά οι «Έλληνες» κατάεραν να ισοφαρίσουν πριν από την ανάπαυλα με γκολ του Ανρί (43’) και να διατηρήσουν το 1-1 χάρη στην επέμβαση του VAR που ακύρωσε το τέρμα του Ορσολίνι στην επόμενη φάση. Η ομάδα του βασικού και στα 90’, Ρέτσου, ήταν εκείνη που απέκτησε ελπίδες και πλεονέκτημα για το διπλό, αφού από το 78’ αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Ορσολίνι με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, στο φινάλε το σύνολο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, με τον Λυκογιάννη στο ματς από το 64’ όταν κι αντικατέστησε τον Κάσιους, βγήκε αλώβητη κρατώντας το 1-1.