1 Οκτωβρίου, 2024
  • 1 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • To πίστεψε,το πλησίασε,αλλά δεν έκανε το θαύμα.Αντίο με νίκη 3-2 και ψηλά το κεφάλι για το ΑΠΟΕΛ

To πίστεψε,το πλησίασε,αλλά δεν έκανε το θαύμα.Αντίο με νίκη 3-2 και ψηλά το κεφάλι για το ΑΠΟΕΛ

By on 23 Αυγούστου, 2022 0 570 Views

Δεν κατάφερε το ΑΠΟΕΛ να κάνει την επική ανατροπή κόντρα στην Τζουγκάρντεν και αποκλείστηκε από την Ευρώπηαν και κέρδισε 3-2 αφού στον πρώτο αγώνα έχασε 3-0.

Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1, αλλά δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το 3-0 του πρώτου αγώνα.Έμειναν από δυνάμεις οι πάικτες του ΑΠΟΕΛ προς το τέλος και με τον γρήγορο Ασόρο λίγο πριν το τέλος οι Σουηδοί έκοψαν κάθε ελπίδα για να πάει ο αγώνας στην παράταση.Το ΑΠΟΕΛ το πίστεψε και πλησίασε στην ανατροπή όμως δεν έκανε το θέυμα.Τουλάχιστον όμως κέρδισε το χειροκρότημα των οπαδών του.Με περισσότερες δυνάμεις η Σουηδική ομάδα στο β΄ημίχρονο πέτυχε δύο γκολ και πήρε την πρόκριση.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πολύ καλά μπήκε στο παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ και από την αρχή προσπάθησε να βάλει πίεση στην Τζουγκάρντεν. Η πρώτη απειλή ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά το πλασέ του Μπλουμ ήταν αδύναμο και δεν κατέληξε σε γκολ.

Οι γαλαζοκίτρινοι ωστόσο κατάφεραν να βρουν το γρήγορο γκολ που έψαχναν στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σαρφό εκτέλεσε το κόρνερ η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Μάγκλιτσα από πολύ κοντά την έσπρωξε στα δίκτυα!

Το γκολ έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στο ΑΠΟΕΛ, το οποίο προσπάθησε στην συνέχεια για το δεύτερο γκολ. Είχε την κατοχή της μπάλας και γυρόφερνε έξω από την περιοχή. Στο 18’ ο Ντογκαλά προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο το σουτ του δεν ανησυχεί τον Ζετερστρόμ.

Ότι δεν κατάφερε ο Ντογκαλά, το πέτυχε ο Μπλουμ με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Γερμανός στο 23’ με φανταστική εκτέλεση φάουλ από πλάγια, δεξιά, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, κάνοντας το 2-0 αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα..

Το δεύτερο γκολ έφερε όπως ήταν λογικό μεγαλύτερο ενθουσιασμό στους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και συνέχισαν να πιέζουν τους Σουηδούς.

Παρά την πίεση και την δημιουργία κάποιων φάσεων, το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να μπει δυνατά και στα πρώτα στάδια της επανάληψης, ωστόσο δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικό προς την εστία των Σουηδών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 61ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Μπλουμ δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Σταδιακά η Τζουγκάρντεν κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και έβγαινε με αξιώσεις μπροστά. Σε μία από τις επιθέσεις της, στο  69ο λεπτό, κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Ήταν η κακή αμυντική λειτουργία από το ΑΠΟΕΛ, που έδωσε την ευκαιρία στον  Άντερσον να μπει στην περιοχή και με δυνατό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ ωστόσο ήταν άμεση, καθώς στο 74ο λεπτό κατάφερε να πετύχει 3ο γκολ και να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης.

Ήταν η μαγική ασίστ από τον Σαρφό ο οποίος έβγαλε τον Μαρκίνιος φάτσα με τον Ζετεστρόμ και ο Βραζιλιάνος με τσίμπημα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα!

Το γκολ έδωσε νέα ώθηση στο ΑΠΟΕΛ, το οποίο προσπάθησε με διάφορους τρόπους να βρει το τέταρτο τέρμα που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί που πίεζε το ΑΠΟΕΛ, η Τζουγκάρντεν σε μία αντεπίθεση με τον ταχύτατο Άσορο , κατάφερε να κάνει το 3-2 και να «σκοτώσει» τα όνειρα των γαλαζοκίτρινων..Ο τερματοφύλακας των Σουηδών στη καλύτερη του στιγμή στο παιχνίδι έριξε γρήγορα την μπάλα στον σκόρερ που έφυγε από την μεσαία γραμμή πολύ γρήγορα και δεν δυσκολέυτηκε να πετύχει το 3-2.

Σκόρερ: 7′ Μάγκλιτσα, 23′ Μπλουμ, 74′ Μαρκίνιος / 69′ Άντερσον,89΄Ασορό

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεμπάκ,(90΄Μ.Ηλία) Καρώ, Κονσταντίνοφ, Φεράρι (66′ Γουίλερ), Ντάλσιο (80′ Θεοδώρου), Σαρφό, Βιγιαφάνιες, Ντονγκαλά (66′ Μαρκίνιος), Μπλουμ, Μάγκλιτσα.

-Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Νταουσβίλι, Σούσιτς, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Πολυκάρπου, Μαρκίνιος, Γουίλερ, Γεωργίου.

Djurgårdens: Zetterström, P. Johansson, Hien, Ekdal, Andersson, Finndel (84′ Danielson), Sabovic, Eriksson, Wikheim (84′ Banda), Edvardsen (71′ Asoro ), Radetinac.

-Στον πάγκο: Vasyutin (GK), Picornell (GK), Löfgren, Asoro, Ademi, Banda, Holmberg, Bengtsson, Doumbouya, Danielson.

Κίτρινες: Μπλουμ, Τσεμπάκ, Θεοδώρου, Ντονγκαλά, Βιγιαφάνιες, Μάγκλιτσα, Κονσταντίνοφ / Edvardsen, Sabovic

* Διαιτητής είναι ο Ισραηλινός Roi Reinshreiber με βοηθούς τους David Elias Biton – Sagy Metzamber και τέταρτος ο Eitan Shmuelevitz.