27 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 27 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τέλος καλό,όλα καλά!Η Ανόρθωση με τον Νινγκά το γύρισε στο β’ ημίχρονο.2-1τον Ολυμπιακό που ήταν καλός για 45′

Τέλος καλό,όλα καλά!Η Ανόρθωση με τον Νινγκά το γύρισε στο β’ ημίχρονο.2-1τον Ολυμπιακό που ήταν καλός για 45′

By on 27 Αυγούστου, 2022 0 610 Views

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νινγκά που πέτυχε και τα δύο γκολ, η Ανόρθωδη πέτυχε μεγάλη ανατροπή στο ΓΣΠ κόντρα στον Ολυμπιακό και μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.
Η «Κυρία» βρέθηκε να χάνει 1-0 στο ημίχρονο καθώς ο Ολυμπιακός  σκόραρε με τον Ντεσιρέ στο τελευταίο λεπτό του α’ μέρους, αλλά με την βοήθεια τρεισήμισι χιλιάδων φίλων της που βρέθηκαν στο ΓΣΠ μπήκαν στο β’ ημίχρονο και το γύρισαν.
Ο Νινγκά το πήρε προσωπικά, ισοφάρισε στο 57’, ενώ στο 73’ με δεύτερο προσωπικό γκολ έκανε το 2-1, έβαλε τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της Ανόρθωσης  και επέστρεψαν στην Λάρνακα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Ανόρθωση με σκοπό να σκοράρει νωρίς και να φέρει τα δεδομένα με το μέρος της. Η ομάδα της Αμμοχώστου κρατούσε περισσότερο την μπάλα και προσπαθούσε να βρει τρόπους να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει, χωρίς αποτέλεσμα.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 19’ όταν ο Εμπραλίτζε γύρισε και έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά ο Τσαρλς με δεύτερη προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο.

Όσο περνούσε η ώρα και η Ανόρθωση δεν εκπλήρωνε το στόχο της, τόσο έπαιρνε… θάρρος ο Ολυμπιακός, οι παίκτες του οποίου απενεργοποιησαν την αριστερή πλευρά της Ανόρθωσης και συγκεκριμένα τον Ουάρντα.

Από το μισώρο και μετά το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν και από το 40’ να ήταν καλύτεροι. Στο 44’ ο Ντεσιρέ δοκίμασε τον Λόρια, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ, όμως, στο 45’ η κατάληξη ήταν διαφορετική. Ο Σάλι έκανε τη σέντρα σουτ, ο Γεωργιανός τερματοφύλακας απέκρουσε ασταθώς και ο Ντεσιρέ με δυνατό σουτ εντός περιοχής έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Πανομοιότυπο ήταν το ξεκίνημα και στην επανάληψη, με την Ανόρθωση να μπαίνει καλύτερα και να ψάχνει το τέρμα, αλλά με την πίεση πλέον του 1-0 εις βάρος της. Μέχρι το 55’ η «Κυρία» κέρδισε τρία κόρνερ, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Ωστόσο στο επόμενο λεπτό (56’) η πίεση έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Νινγκά κέρδισε στο σπριντ τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, πρόλαβε στην έξοδο τον Τσαρλς (που έκανε κακή εκτίμηση της φάσης) και με το εξωτερικό του παπουτσιού του έστειλε την μπάλα -πρώτα στο δοκάρι και ακολούθως- στα δίκτυα για το 1-1.

Η Ανόρθωση με τη ψυχολογία με το μέρος της πατούσε καλύτερα. Δεν παρασύρθηκε από το τέρμα και έπαιξε με υπομονή μέχρι να βρει την επόμενη καλή ευκαιρία της. Στο 73’ τη βρήκε και την αξοιοποιησε στον απόλυτο βαθμό. Ο Ουάρντα έφυγε πίσω από το κέντρο και έφτασε μέχρι την περιοχή, έδωσε στον αμαρκάριστο Νινγκά και ο τελευταίος με δυνατό σουτ… κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα και έφερε τούμπα το ματς.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν προέκυψε κάτι, με την Ανόρθωση να διαχειρίζεται άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα και τον Ολυμπιακό ανήμπορο να αντιδράσει.

ΟΛΥΜΠΙΑKΟΣ (Γ.Πετράκη): Τσαρλς, Καρτασιάν (79′ Χριστοδούλου), Μπάρντι, Μουκτάρης, Σάλι, Ντεσιρέ, Ευτυχίδης (79′ Ντουράνσκι), Ιωάννου, Πεχλιβάνης (79′ Καπαρτής), Νάνι, Κυριάκου
Στον πάγκο: Πισίας, Κόβατς, Λιασίδης,  Έσελινγκ, Πουέρτας,  Δόσης, Δημητρίου, Αντωνίου, Καϊάφας

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ντ.Μίλανιτς): Λόρια, Μπαισίνιο, Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Πάντσεον (88′ Σάμπο), Αρτυματάς, Εμπραλίτζε (88′ Αντωνίου), Φερέιρα (67′ Γουαρίς), Ουάρντα, Νινγκά
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης, Παρούτης,  Κίκο,  Ιωάννου, Χριστοφή, Χρυσοστόμου

ΓΚΟΛ: 45′ Ντεσιρέ/57′ Νινγκά, 73′ Νινγκά
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουκτάρης, Νάνι, Καρντασιάν/ Μπαϊσίνιο

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.531

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Doveri Daniele
AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος