24 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 24 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Χέντι χάρισε το τρίποντο στον Απόλλωνα.(Ακυρώθηκε γκολ της ΕΝΠ και ακολούθησε το γκολ της νίκης)

O Χέντι χάρισε το τρίποντο στον Απόλλωνα.(Ακυρώθηκε γκολ της ΕΝΠ και ακολούθησε το γκολ της νίκης)

By on 30 Αυγούστου, 2022 0 514 Views

Ο Aπόλλωνας μπορεί να μην εντυπωσίασε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όμως πήρε την ουσία. Σ’ ένα αρκετά μέτριο ματς, οι γαλάζιοι επικράτησαν με 1-0 της ΕΝΠ στο Τσίρειο με γκολ του Χέντι και άρχισαν νικηφόρα την προσπάθεια που κάνουν για να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή.
Στο 23’ οι φιλοξενούμενοι σκόραραν, όμως το γκολ του Ρουσιά δεν μέτρησε, καθώς μετά από έλεγχο το VAR έκρινε ότι η μπάλα βρήκε πρώτα στο χέρι του Κύπριου επιθετικού των βυσσινί.Πάντως ο διαιτητπ΄ςη Α.Αργυρού δεν πήγε να επιβεβαιώσει ο ίδιος την παράβαση αλλά δέχθηκε την άποψη του Κ.Ροβέρτου που ήταν στο VAR γεγονός που προκάλεσε παράπονα από την Ένωση.
Στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε το γκολ για τους πρωταθλητές! Ο Καμπράλ έκανε τη σέντρα και ο Χέντι αφού πρώτα κοντρόλαρε την μπάλα, εκτέλεσε με το δεξί στο 25’ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 για να δώσει τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους.Η Ένωση άφησε καλές εντυπώσεις παρά την ήττα αλλά ήταν εμφανής η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων με τον Απόλλωνα χωρίς να φορτσάρει να παίρνει μια επαγγελματική νίκη.

Το παιγνίδι:

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να έχει τον έλεγχο του αγώνα και την ΕΝΠ να περιμένει περισσότερο έξω από την περιοχή της και να προσπαθεί να φύγει στους κενούς χώρους σε αντεπιθέσεις.

Η πρώτη φάση στο παιγνίδι ήταν για την ΕΝΠ και μάλιστα με τον Ρουσιά να σημειώνει το γκολ 23’ με κοντινό πλασέ, γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR καθώς δευτερόλεπτα πριν η μπάλα είχε χτυπήσει στο χέρι του Κύπριου επιθετικού.

Και λίγο αργότερα, στο 25’, ο Απόλλωνας στην πρώτη του μεγάλη φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ήταν η σέντρα από τα δεξιά από τον Καμπράλ, ο Χέντι μέσα από την περιοχή σταμάτησε τη μπάλα και με ένα εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στο 29’ ήταν η επόμενη τελική για τον Απόλλωνα αλλά το σουτ του Βα δεν ανησύχησε τον Κόστιτς ο οποίος μπλόκαρε εύκολα, ενώ το ίδιο είχαμε και στο 35’ σε σουτ του Πίττα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με τον Απόλλωνα να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΕΝΠ να έχει την πρώτη τελική με κεφαλιά του Ντα Σίλβα στο 48΄, με τη μπάλα όμως να φεύγει έξω.

Στο 55’ η ΕΝΠ είχε νέα ευκαιρία, αυτή την φορά με τον Δημητρίου να αποκρούει το σουτ του Λαμί.

Ο Απόλλωνας δυσκολευόταν να βγει σωστά μπροστά και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των φιλοξενουμένων και να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα που θα του έδινε μεγάλο προβάδισμα νίκης.

Μέχρι το τέλος του αγώνα πέραν κάποιων προϋποθέσεων δεν υπήρξαν οι μεγάλες ευκαιρίες με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Καταλά): Δημητρίου, Καμπράλ, Ρομπέρζ, Πεϊμπέρνς, Χαμάς, Κολ (64′ Αλεσάμι), Σαχάρ (46′ Χάμπος), Ονγκεντά (46΄Ντιγκινί), Βα (88′ Πινακάς), Πίττας, Χέντι (64′ Μπα).
Στον πάγκο: Πεϊσότο, Λοΐζου, Β. Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς, Φιλιώτης, Μαυρίας. 

ENΠ (ΣΑΤΣΙΑΣ): Κόστιτς, Κοτσώνης, Ντρέξα, Χριστοφή, Ντα Σίλβα, Βούξεβιτς (57΄Βουξένοβιτς), Μέιρα (57′ Λουσέρο), Κωνσταντίνου (78′ Γαβριήλ), Κατσιαρής (57′ Μαυρουδής), Λαμί, Ρουσιάς (82′ Μιχαΐλοβιτς).
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Έχμαν, Κοσμά, Κολωνιάς, Φλουρή, Πρωτοπαπάς, Λέβι.

ΣΚΟΡΕΡ: 25′ Χέντι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμπράλ / Ρουσιάς, Χριστοφή, Κοτσώνης.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 7000 περίπου.

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης