29 Ιουνίου, 2024
  • 29 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τρίποντο στο Τσίρειο με Ρουσιά η Ένωση.Δεύτερη ήττα για την ΑΕΛ

Τρίποντο στο Τσίρειο με Ρουσιά η Ένωση.Δεύτερη ήττα για την ΑΕΛ

By on 4 Σεπτεμβρίου, 2022 0 1815 Views

Το τέρμα του Ονησίφορου Ρουσιά μέτρησε αυτή τη φορά και η ΕΝΠ έφυγε με το σπουδαίο διπλό από το Τσίρειο κόντρα στην απογοητευτική ΑΕΛ. Ο Κύπριος επιθετικός στο 73’ έφυγε στην κόντρα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των γηπεδούχων και με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το 1-0 με ευθύνη και του τερματοφύλακα..

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Την πρωτοβουλία των κινήσεων πήρε η ΑΕΛ μετά το αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο. Η ομάδα της Λεμεσού από το 9ο λεπτό ξεκίνησε να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Κόστιτς, με τον τερματοφύλακα της ΕΝΠ να αποκρούει πολύ δύσκολα την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα στο 15’ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τσέποβιτς έκανε την κεφαλιά, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Κόστιτς.

Πέντε λεπτά μετά ο Μέιρα ήταν εκείνος που έκανε το σουτ, αλλά είδε την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια, με τον Τσέποβιτς στο 24’ με νέα κεφαλιά να δημιουργεί νέα φάση για την ομάδα της Λεμεσού.

Όσο περνούσε η ώρα και η ΑΕΛ δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίκτυα, τόσο έπεφτε και ο ρυθμός του αγώνα, με την ΕΝΠ να περιμένει πίσω από την μπάλα και να αμύνεται αρκετά καλά.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε και πάλι δυνατά και στο 50’ ο Κοντινέλα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, όμως, το πλασέ του αποκρούστηκε εκ νέου από τον Κόστιτς.

Η φιλοξενούμενη ομάδα ξεκίνησε να έχει απαιτήσεις και στο 53’ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες. Ο Ρουσιάς βρήκε τον Λαμί, αλλά το σουτ του εντός περιοχής εξουδετερώθηκε από τον Μουριέλ σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του ο Ντα Σίλβα έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι άνοιξε, οι δυο ομάδες έδειξαν να ήθελαν το γκολ και στο 65’ ο Μιραλάς υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της ΕΝΠ σε νέα μεγάλη επέμβαση.

Στο 73’ είχαμε σκορ. Σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση η ΕΝΠ βρήκε δίκτυα και πάγωσε το Τσίρειο. Ο Ρουσιάς πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο από τα αριστερά, κανείς δεν μπορούσε να τον προλάβει και με διαγώνιο σουτ έστειλε κάτω από τα πόδια του Μουριέλ και ακολούθως στην εστία για το 0-1.

Η ΑΕΛ είχε 23 λεπτά για να αντιδράσει και να αποφύγει τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες, αλλά μάταια. Η ομάδα της Λεμεσού εμφανώς σοκαρισμένη επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα με μακρινά σουτ για να αποτρέψει το μοιραίο και η ΕΝΠ έφυγε με το σπουδαίο διπλό.

Κίτρινες: Κοντινέλα, Μέιρα, Νταβόρ, Τσίμπολα, Μιραλάς / Χριστοφή, Μαυρουδή

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ: Μουριέλ, Τεϊσέιρα, Μπάστο, Κασά(69′ Aνδρέου), Νταβόρ (46΄Παπαφώτης) Μιραλάς, Τσέποβιτς (60΄Μπεραχίνο) Παντελή(69′ Φραντζής), Τσιμπόλα, Τζάλμα, Κοντινέλα (60΄Σις)

Στον πάγκο: Μιγκέλ, Παπαφώτης, Μακρής, Σιλβέστρος, Φιλίποβιτς, Μιλιτσεάνου, Πάβλοβιτς, Ντοναλντόνι

ΕΝΠ: Κόστιτς, Χριστοφή, Ντα Σίλβα, Εχμάν, Ρουσιάς (85΄Μιχαϊλοβιτς) Μέιρα (69′ Λουσέρο), Κωνσταντίνου (85΄Κορώνιας) Κατσιάρης(69′ Μαυρουδής), Κοτσώνης, Βούκσεβιτς, Λαμί (62΄Βουκσένοβιτς)

Στον πάγκο: Παναγιώτου, Λουσέρο, Κοσμάς, Κολωνιάς, Κουκσένοβιτς, Μαυρουδής, Φλουρής