- Home
- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
- ΜΑΖΙΤΣ:Κάνουν λάθος αν νομίζουν κάποιοι ότι ζητάμε ξένους και τρέχουν να έρθουν…
ΜΑΖΙΤΣ:Κάνουν λάθος αν νομίζουν κάποιοι ότι ζητάμε ξένους και τρέχουν να έρθουν…
Ο Μίλοραντ Μάζιτς βρέθηκε στο ετήσιο σεμινάριο διαιτησίας προς τους δημοσιογράφους της ΕΑΚ, το οποίο διεξάγεται στη Λευκωσία .
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας παραχώρησε δηλώσεις, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τους συναδέλφους.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
«Μετά από τέσσερις αγωνιστικές προκύπτουν κάποια θέματα και είναι πολύ καλό που βρισκόμαστε με τους πρεσβευτές των διαιτητών αφού μεταφέρετε τις αποφάσεις τους στα ΜΜΕ που εργάζεστε, έχοντας ως στόχο να ενημερώνετε τους φιλάθλους.
Θα εξηγηθούν οι κανόνες του ποδοσφαίρου για το 2022/23. Το ποδόσφαιρο αλλάζει γρήγορα για να γίνει ενδιαφέρον.
Ακολούθησε λεπτομερής επεξήγηση και διευκρινίσεις με video για τις αλλαγές, το οφσάιντ, τις αποβολές και άλλα.
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Οι διαιτητές γνωρίζουν τους κανονισμούς; «Φυσικά γιατί έκαναν σεμινάριο στην αρχή της σεζόν, ενώ υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ».
Για τον ΑΠΟΕΛ και τους ξένους διαιτητές: «Πριν τη διοργάνωση του πρωταθλήματος έγινε μια συνάντηση που είπαμε ότι θα ξεκινήσουμε με νέους διαιτητές και πως θα έχουμε ξένους διαιτητές σε πολλά παιχνίδια. Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι μοναδικές χώρες στην Ευρώπη που χρησιμοποιούν ξένους ρέφερι. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να ενημερώνεται και η UEFA για την κάθοδο ξένων».
Για την επιστολή του ΑΠΟΕΛ: «Δεν είμαι Άγιος Βασίλης, να στέλνει κάποιος ένα γράμμα και εγώ να το υλοποιώ πλήρως. Θα συνεχίσουμε με ξένους διαιτητές, όμως στηρίζουμε τα ντόπια παιδιά. Η φιλοσοφία μου είναι ξεκάθαρη, θέλουμε να βοηθήσουμε την κυπριακή διαιτησία, να βγάλουμε νέους διαιτητές.
Για τον ορισμό: «Αν κάποιες ομάδες στην Κύπρο νομίζουν ότι λέμε πως θέλουμε ξένους διαιτητές και «τρέχουν» για να έρθουν να σφυριξουν, κάνουν λάθος. Οι ξένες Ομοσπονδίες ορίζουν τους καλούς στα ματς και μας στέλνουν ότι μένει πίσω».
Για τους διαιτητές: «Έχουμε νέους Κύπριους διαιτητές, με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 30 χρόνια. Φέραμε ξένους διαιτητές από την πρώτη μέρα. Έχουμε μια νέα γενιά διαιτητων. Δεν θέλω να τους χάσω, θέλω να πάρουν εμπειρία. Γνωρίζω την νοοτροπία που υπάρχει ότι οι διαιτητές δεν έχουν προσωπικότητα».
Για τους ισχυρούς άνδρες και τους διαιτητές: «Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται, με παράγοντες να περιμένουν τους διαιτητές στο πάρκινγκ. Δεν θέλω τέτοιες συμπεριφορές, είμαι κοντά στους νέους διαιτητές και δεν θέλω να τους χάσω».
Για την πρόταση και αν γνώριζε τα προβλήματα: «Σίγουρα γνώριζα. Δεν μεγάλωσα σε κάστρο, αλλά διαιτητευσα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, ίσως και δυσκολότερες από όσες βρήκα εδώ. Γνώριζα πως υπήρχαν προβλήματα, γιατί μιλώντας εκτός Κύπρου για τις διοργανώσεις εδώ, πιστέψτε με πως οι απόψεις δεν είναι τόσο καλές. Όταν δέχτηκα την πρόταση, ο πρώτος όρος ήταν να μένω μόνιμα εδώ και δεύτερον να μην παρεμβαίνει κάνεις στο έργο μου. Είχαμε ακούσει για επιθέσεις σε αυτοκίνητα διαιτητών και γενικά την «άσχημη» εικόνα. Ξέρω τα προβλήματα και πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας».
Για την παραμονή του: «Υπήρχε ένα ερωτηματικό το καλοκαίρι αν θα εμένα ή όχι, όμως αποφασίστηκε να μείνω για έναν ακόμη χρόνο, έτσι ώστε να ολοκληρώσω το έργο που ξεκινήσα».
Για την πίεση και την πίστη στους διαιτητές: «Υπάρχει πίεση όμως είναι σε λογικά πλαίσια. Τους λέω διαρκώς να μην διαβάζουν όσα γράφονται γιατί θα καταστραφεί η κρίση τους».
Για τους Κροάτες: «Ήρθε ένας από τους ανερχόμενους διαιτητές της Κροατίας στο Απόλλων – Ομόνοια, εμείς έχουμε καλούς διαιτητές. Έχουμε δύο – τρεις καλύτερους από αυτόν».
Για τη συμφωνία και τις υπόλοιπες χώρες: «Ήμασταν κοντά σε συμφωνία με δύο άλλες χώρες, αλλά αρνήθηκαν οι ομάδες από εκεί για να προχωρήσουμε σε ανταλλαγή διαιτητών. Πάντως με τη Κροατία θα συνεχιστεί η συνεργασία».