25 Δεκεμβρίου, 2024
  • 25 Δεκεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός: Η απίστευτη κακοτυχία με 11 τραυματισμούς σε 3 μήνες.Φάρμακο η μεταγραφική ενίσχυση

Παναθηναϊκός: Η απίστευτη κακοτυχία με 11 τραυματισμούς σε 3 μήνες.Φάρμακο η μεταγραφική ενίσχυση

By on 27 Οκτωβρίου, 2022 0 812 Views

Ο «φάκελος» των 11 τραυματισμών του Παναθηναϊκού στους πρώτους τρεις μήνες της σεζόν, οι οποίοι, παρ’ ότι πολυάριθμοι, δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στην ξέφρενη πορεία του.

Το «τριφύλλι» έχει κάνει ένα εξωπραγματικό ξεκίνημα στην φετινή σεζόν μετρώντας 9/9 νίκες στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο δρόμος του πρωταθλητισμού για τον Παναθηναϊκό, μόνο με… ροδοπέταλα δεν ήταν στρωμένος, αφού πέραν των αξιόμαχων αντιπάλων που έχει συναντήσει στον δρόμο του, έχει να αντιμετωπίσει και τη «μάστιγα» των τραυματισμών οι οποίοι έχουν φτάσει τους 11, οι τρεις εξ’ αυτών πολύ σοβαροί, στους πρώτους τρεις μήνες της σεζόν.

Μάλιστα, από τις 11 περιπτώσεις τραυματισμών με τους οποίους έχουν έρθει αντιμέτωτοι οι «πράσινοι» από το ξεκίνημα της χρονιάς, οι εννιά αφορούσαν παίκτες της βασικής ενδεκάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αν μέσα σ’ αυτούς προσθέσουμε και τον Μπερνάρντ, ο οποίος ήρθε μ’ ένα πρόβλημα στον ώμο, που τον καθυστέρησε να τεθεί στην διάθεση του Σέρβου τεχνικού χάνοντας τα παιχνίδια με ΟΦΗ και Λεβαδειακό, τότε τα παραπάνω νούμερα γίνονται 12 και 10 αντίστοιχα.

Και το πιο σοκαριστικό απ’ όλα είναι πως από τους 11 αυτούς τραυματισμούς οι τρεις αφορούν ολικές ρήξεις χιαστών, οι οποίες έγιναν η μία μετά την άλλη, και ουσιαστικά έθεσαν τρεις παίκτες της ομάδας εκτός για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, αν όχι όλο, ένας εκ των οποίων είναι ο Αϊτόρ, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας φέτος.

Οι παίκτες που έχουν χάσει έστω κι ένα παιχνίδι από τραυματισμό τη φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό είναι οι:

1) Μπάρτ Σένκεφελντ: Υπέστη ρωγμώδες κάταγμα εγκάρσιας δεξιάς απόφυσης του τρίτου οσφυϊκού σπονδύλου στο ματς με την Σλάβια Πράγας στην Αθήνα κι απουσίασε από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

2) Χόρντουρ Μάγκνουσον: Έπαθε τράβηγμα στον δικέφαλο στο ματς με τον Ιωνικό κι έχασε τα παιχνίδια από την 2η έως την 5η αγωνιστική της Superleague.

3) Χουάνκαρ: Αντιμετώπισε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και δεν αγωνίστηκε την 3η και 4η αγωνιστική κόντρα σε Λεβαδειακό και ΑΕΚ.

4) Γιάννης Κώτσιρας: Είχε ενοχλήσεις στον ορθό μηριαίο και δεν έπαιξε σε πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος (5-9 αγ.).

5) Σεμπαστιάν Παλάσιος: Έμεινε εκτός τελευταία στιγμή από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε.

6) Άντρατζ Σπόραρ: Έπαθε διάστρεμμα στο ματς με τον ΠΑΟΚ και έχασε τα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Λαμία.

7) Άνταμ Τσέριν: Υπέστη διάταση στον ορθό μηριαίο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ κι έχασε το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

8) Αλεσίς Τρουιγιέ: Ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο στο ματς με την Λαμία και θα μείνει τουλάχιστον έξι μήνες έξω.

9) Δημήτρης Κουρμπέλης: Έφυγε με διάστρεμμα από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και έμεινε εκτός τόσο από τον αγώνα με την Λαμία (ήταν αποστολή αλλά δεν ήταν έτοιμος να βοηθήσει), όσο και από κείνο με τον Άρη.

10) Αϊτόρ: Υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό του γόνατο στο παιχνίδι με τον Άρη και θα μείνει τουλάχιστον έξι μήνες εκτός.

11) Λεάντρο Φρόκου: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό του γόνατο στον αγώνα της Κ19 του Παναθηναϊκού με την Τρέντσιν για το UEFA Youth League. Είναι μέλος του ροτέισον της πρώτης ομάδος κι έχει μάλιστα αγωνιστεί και τρία λεπτά με τον ΟΦΗ στην Κρήτη στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ έχει μπει αποστολή και σε ακόμη τέσσερα ματς.

*12) Μπερνάρντ: Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε από την ομάδα ενώ είχε ένα μικρό πρόβλημα στον ώμο το οποίο του στέρησε την συμμετοχή του στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1hksjcjrlp&playlistId=v-cntiazd8apkx

Και σ’ όλα αυτά δεν συμπεριλαμβάνουμε τυχόν απουσίες από ιώσεις ή covid, όπως συνέβη σε τρεις περιπτώσεις. Οι Σένκεφελντ και Αλεξανδρόπουλος δεν είχαν αγωνιστεί στην Πράγα κόντρα στην Σλάβια λόγω κορωνοϊού ενώ τελευταία στιγμή είχαν προλάβει οι Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδης, που είχαν επίσης ταλαιπωρηθεί τις προηγούμενες μέρες από τον ιό. Ο Βέρμπιτς έχασε λόγω στομαχικών διαταραχών το παιχνίδι στην «Τούμπα» με τον ΠΑΟΚ ενώ ο Τρουιγιέ δεν έπαιξε λόγω ίωσης στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η μεταγραφική ενίσχυση το «φάρμακο» στην αντιμετώπιση των τραυματισμών

sporar_verbic_magnusson_cerin

Κι αν όλες αυτές οι απουσίες στοίχησαν κατά τι στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Σλάβια Πράγας, αφού η ομάδα δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει πλήρως τον μεταγραφικό της σχεδιασμό για να μπορεί να καλύψει όλες τις απώλειες που μπορεί να είχε, στο πρωτάθλημα δείχνουν σαν να μην την έχουν αγγίξει.

Κι αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο, αφού οι επενδύσεις που έγιναν το φετινό καλοκαίρι, οδήγησαν στον ερχομό ταλαντούχων παικτών ικανών να καλύψουν ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά, τις όποιες ανάγκες είχε ο Παναθηναϊκός. Αυτό αποτελέσε και αποτελεί σημείο κλείδι στην αναβάθμιση που έχει υποστεί η «αρμάδα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Χτύπησε ο Σπόραρ; Υπάρχει ο Ιωαννίδης, που πέρυσι τελείωσε τη σεζόν ως βασικός. Χτύπησε ο Αϊτόρ; Υπάρχει ο Βέρμπιτς, που έχει τρομερά προσόντα και είναι ποιοτική επιλογή. Δεν έπαιξαν οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον για τέσσερα ματς; Βγήκαν μπροστά οι Πούγγουρας και Σάρλια. Εκτός ο Τσέριν; Υπάρχει ο ανεβασμένος φέτος Κουρμπέλης ή ο ποιοτικός Μπερνάρντ ανάλογα με ποιο σχήμα θέλει να αγωνιστεί ο Σέρβος κόουτς.

Το ότι όλοι όσοι μπαίνουν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού που έχει φέτος η ομάδα και δίνουν τις απαραίτητες λύσεις, ώστε να συνεχίζεται αυτό το σερί πιστώνεται στην δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στην «καλολαδωμένη» μηχανή που έχει φτιάξει, η οποία ακόμα και όταν δεν πιάνει την καλύτερη δυνατή απόδοση, θα φτάσει μέχρι εκεί που χρειάζεται, ώστε να της αρκεί για να πάρει αυτό που θέλει από το εκάστοτε παιχνίδι.

ΠΗΓΗ:gazzetta.gr