10 Δεκεμβρίου, 2023
  • 10 Δεκεμβρίου, 2023
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • AΠΟΕΛ:Οι ποινές είναι το επιστέγασμα της «νίκης» των μετρημένων στα δάκτυλά, ατόμων με τις κουκούλες

AΠΟΕΛ:Οι ποινές είναι το επιστέγασμα της «νίκης» των μετρημένων στα δάκτυλά, ατόμων με τις κουκούλες

By on 8 Δεκεμβρίου, 2022 0 1334 Views

Aνακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

Οι χθεσινές ποινές που απροειδοποίητα και χωρίς καμία λογική, επιβλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή και που αφορούν στην απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για 4 ομάδες είναι το επιστέγασμα της «νίκης» των μετρημένων στα δάκτυλά, ατόμων με τις κουκούλες που μπορούν σήμερα να πανηγυρίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Απέναντι τους δεν βρίσκουν κανένα, αφού οι φορείς και τα σώματα που έχουν υποτίθεται την δυνατότητα να τους αντιμετωπίσουν, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά, την απροθυμία, την αδυναμία και την ασχετοσύνη τους. Συγχαρητήρια λοιπόν

1. Στον αθλητικό δικαστή και στην ομοσπονδία που για το άναμμα μιας φωτοβολίδας, στερεί το δικαίωμα των χιλιάδων υγιών φιλάθλων, να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα.

2. Συγχαρητήρια στην Αστυνομία που παρά να παραδεχθεί την αδυναμία της, να αντιμετωπίσει αυτά τα 100 συνολικά άτομα που φορώντας κάθε φορά, διαφορετικού χρώματος κουκούλες, την εκθέτουν μπροστά σε δεκάδες κάμερες, περιφερόμενοι ανενόχλητα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, με μαχαίρια, λοστούς, σπάζοντας κερκίδες και γνωρίζοντας ότι την επόμενη, η αδυναμία των συστημάτων παρακολούθησης θα τους δίνουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

3. Συγχαρητήρια στους νομοθέτες που δημιούργησαν και ψήφισαν ένα Νόμο που αντί 4 χρόνια μετά, να προχωρήσουν σε αξιολόγηση και να τον βελτιώσουν, συνεχίζουν απλά να τον υπερασπίζονται εκθέτοντας τους εαυτούς τους.

Όταν το 2018 φωνάζαμε ότι ο σχετικός νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω της απουσίας υποδομών, οι αρμόδιοι «κρύφτηκαν» πίσω από την απόφαση των οργανωμένων συνόλων, να απέχουν από τα γήπεδα. Τέσσερα χρόνια μετά, με τα οργανωμένα σύνολα να έχουν προχωρήσει στην έκδοση της περιβόητης «κάρτας φιλάθλου» και τον φίλαθλο κόσμο να εισρέει κατά δεκάδες χιλιάδες στα ίδια γήπεδα, ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Η απόδειξη της ανυπαρξίας εφαρμογής του νόμου αφού σε κανένα τομέα δεν προηγήθηκε, η παραμικρή βελτίωση. Και οι ελάχιστοι ανεγκέφαλοι, να εκθέτουν συνεχώς αυτή την ανυπαρξία.

Λυπούμαστε πραγματικά αλλά διαβλέπουμε για ακόμα μια φορά ότι αντί να εφαρμόζουμε λύσεις που θα προστάτευαν το ποδόσφαιρο, επαναλαμβάνουμε ακριβώς τα ίδια λάθη, που εξαφάνισαν εδώ και τρία χρόνια, τον κόσμο από τα γήπεδα.

Και τώρα που τον βλέπουμε να επιστρέφει κατά δεκάδες χιλιάδες, φαίνεται για ακόμα μια φορά, η γύμνια και η απουσία στρατηγικής και δυνατοτήτων, να αντιμετωπίσουμε μεμονωμένα περιστατικά που δημιουργούν αριθμοί ατόμων που μετριούνται στα δάκτυλά των χεριών μας. Αυτοί είμαστε…

Χώρες με εκατομμύρια φιλάθλους, γιορτάζουν κάθε αγώνα, με την παρουσία οπαδών, γηπεδούχων και φιλοξενούμενων, χωρίς κανένα πρόβλημα. Εμείς στην μικρή Κύπρο, σε μια «χούφτα τόπο», αποκλείουμε τις μετακινήσεις αφού αδυνατούμε να συλλάβουμε 100 άτομα. Γιατί περισσότεροι δεν είναι.

* Για όσους θα προσπαθήσουν να επιρρίψουν την ευθύνη στις ομάδες, να τους θυμίσουμε ότι όταν ζητήθηκε τα μητρώα φιλάθλων να ανήκουν σε αυτές, οι νομοθέτες και η αστυνομία ήταν άκρως αντίθετες. Και καλά έκαναν. Εδώ με διμοιρίες, κράνη, ασπίδες τον Αίαντα, τα συστήματα παρακολούθησης, τα μητρώα φιλάθλων και δεν μπορούν να συλληφθούν 100 άτομα και θα μπορούσαν να κάνουν τους αστυνομικούς, τα ίδια τα Σωματεία; Βεβαίως και όχι…