30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κράτησε την κορυφή το ΑΠΟΕΛ.Σε μέτριο αγώνα 1-0 την Ανόρθωση με αυτογκόλ του Χαρογιάν(Απέκρουσε πέναλτι ο Λόρια,έχασε άχαστο…ο Νινγκά)

Κράτησε την κορυφή το ΑΠΟΕΛ.Σε μέτριο αγώνα 1-0 την Ανόρθωση με αυτογκόλ του Χαρογιάν(Απέκρουσε πέναλτι ο Λόρια,έχασε άχαστο…ο Νινγκά)

By on 17 Δεκεμβρίου, 2022 0 810 Views

Το εκπληκτικό σερί του ΑΠΟΕΛ με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο συνεχίστηκε και στο ντέρμπι με την Ανόρθωση! Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 1-0 της «Κυρίας» στο ΓΣΠ με αυτογκόλ του Χαρογιάν (29′) κι έκαναν το 9/9 με τον Σέρβο προπονητή στο τιμόνι τους, επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με την ένατη συναπτή νίκη του και 11η συνολικά στο πρωτάθλημα, τοΑΠΟΕΛ έφτασε τους 36 βαθμούς κι επέστρεψε στην πρώτη θέση, προσπερνώντας την ΑΕΚ (34β.) που τον έριξε χθες προσωρινά δεύτερο, ενώ βρίσκεται στο +5 από Πάφο (παίζει Δευτέρα με Καρμιώτισσα) και Άρη, από τον οποίον άνοιξε τη διαφορά (γκέλαρε με Ολυμπιακό).

Από την άλλη, η Ανόρθωση παρέμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και με την έβδομη της ήττα στη σεζόν έμεινε στους 18 βαθμούς και την όγδοη θέση, χάνοντας την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα της Ομόνοιας και να μειώσει στον πόντο από την εξάδα.

Το παιχνίδι δεν ξέφυγε από τα μέτρια επίπεδα με το ΑΠΟΕΛ να είναι πολύ καλύτερο στο Α΄ημίχρονο με χαμένο πέναλτι, γκολ και μια σωτήρια απόκρουση του Λόρια σε εξαιρετικό σουτ του Σαρφό.Στο ίδιο διάστημα η Ανόρθωση δεν απέιλησε καθόλου το ΑΠΟΕΛ και αμύνετο σθεναρά αλλά είχε πολλούς παίκτες ..θεατές του αγώνα με τον Λόρια να την κρατά στο παιχνίδι.Στο β ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ έπεσε επιθετικά,ανε΄βηκε η Ανόρθωση και θα ήταν πιο δίκαιο αν ισοφάριζε αλλά ο Νινγκά επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καλή σχέση με το γκολ.

Μέτριος ήταν και ο διαιτητής Θεουλής Χρυσοβαλάντης. Η απώλεια του πέναλτι από το ΑΠΟΕΛ δεν τον απαλάσσει από το λάθος να παραχωρήγσει με ευκολία ένα πέναλτι σε παράβαση φάουλ..σε αγώνα μπάσκετ. Αντίθετα θα ήταν σωστός αν παραχωρούσε πέναλτι στην φάση που ζήτησε ο Σατσιάς στο β΄ημίχρονο όταν τον βρήκε στο πόδι ο Γουαρίς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κυριάρχησε στο πρώτο μέρος απέναντι στους παθητικούς κυανόλευκους, βρίσκοντας τη λύση μέσω… αντιπάλου, με τον Χαρογιάν να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια, μετά από απόκρουση του τελευταίου σε κοντινό πλασέ του Κβιλιτάια. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιο επιθετικοί στο πρώτο μισό αλλά δίχως να απειλήσουν, ενώ ακολούθως η Ανόρθωση ανέβηκε, είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά για άλλη μια φορά δεν ήταν αποτελεσματική.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν το χαμένο πέναλτι του Μαρκίνιος στο 10′ με τον Λόρια να αποκρούει την εκτέλεση του Βραζιλιάνου, έπειτα από σφύριγμα για ανατροπή του Σούσιτς από τον Γουαρίς, το οποίο αμφισβητήθηκε πολύ έντονα από τους κυανολεύκους. Στο 18′ η κεφαλιά του Κβιλιτάια δεν ανησύχησε τον Λόρια, ο οποίος στο 21′ είχε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Σαρφό. Το γκολ ήρθε στο 29′, όταν μετά από γύρισμα του Σούσιτς, πλασέ του Κβιλιτάια και απόκρουση του συμπατριώτη του πορτιέρο, η μπάλα κτύπησε στον Χαρογιάν και κατέληξε στα δίχτυα. Στην Ανόρθωση διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ. Σύμφωνα με το VAR ήταν καλυμμένος .ωστόσο και μετά τις γραμμές υπάρχει αμφισβήτηση από τους φιλοξενούμενος αν όντως ο Κβιλιτάια ήταν πίσω από την μπάλα όταν έγινε η πάσα

Στο β΄ ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ ναι μεν γυρόφερνε την αντίπαλη περιοχή αλλά δεν έφτιαξε καθόλου φάσεις, με εξαίρεση το ακυρωθέν (λόγω οφσάιντ) γκολ του Κβιλιτάια στο 66′. Τρία λεπτά αργότερα η Ανόρθωση έφτασε στην πρώτη της ευκαιρία, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Παρούτης σούταρε και ο Καρώ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, ενώ το σουτ του Αντωνίου στο 70′ αποκρούστηκε από τον Μπέλετς. Η «Κυρία» η οποία ανέβηκε μετά τις αλλαγές του Μουνιόθ και την υποχώρηση του ΑΠΟΕΛ «άγγιξε» για δεύτερη φορά το γκολ στο 75′ όμως ο Νινγκά ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα σούταρε άτσαλα έξω στην μεγαλύτερη ευκαιρία του αγω΄να μετά το χαμε΄νο πέναλτι.. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τέλος, όμως δεν απέφυγαν την ήττα.

AΠΟΕΛΚ: Μπέλετς, Καρώ, Ντβάλι, Βιγιαφάνες (61′ Ντάλσιο), Κβιλιτάια, Σούσιτς, Μπλουμ (71′ Σατσιάς), Μαρκίνιος (89′ Τσαπάκ), Γουίλερ, Σαρφό, Κοσταντίνοφ
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Ντουμπραβάνου, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Σατσιάς, Ηλία, Ντάλσιο, Θεοδώρου, Πολυκάρπου, Ντίας, Μορέιρα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αρτυματάς (58′ Πάντσεον), Κορέια, Αμπαρτζουμιάν (81′ Χριστοφή), Γουαρίς, Αντωνίου, Σαμπό, Νινγκά, Χαρογιάν, Κορρέα (68′ Χρυσοστόμου), Ιωάννου (58 Παρούτης)
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Μπαϊσίνιο, Ράντονιτς, Φερέιρα

ΣΚΟΡΕΡ: 29′ Χαρογιάν (αυτ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρκίνιος (3η), Σατσιάς/ Αμπαρτζουμιάν, Γουαρίς, Κορρέα, Αρτυματάς, Πάντσεον

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 9.111

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Piccinini Marco
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας