20 Ιουλίου, 2024
  • 20 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Επιστολή με εισηγήσεις από δύο συνεργάτες του κ.Πουλλαϊδη και μέλη του ΔΣ της Ανόρθωσης.Τι επισημαίνουν και τι προτείνουν

Επιστολή με εισηγήσεις από δύο συνεργάτες του κ.Πουλλαϊδη και μέλη του ΔΣ της Ανόρθωσης.Τι επισημαίνουν και τι προτείνουν

By on 23 Δεκεμβρίου, 2022 0 3038 Views

Διαβάστε την επιστολή των μελών του Δ.Σ της Ανόρθωσης, Αντρέα Αντρέου και Παναγιώτη Σαλαφώρη, στην οποία κάνουν αναφορά σε πολλά θέματα που αφορούν την ομάδα. Η επιστολή προς τον κ.Χρίστο Πουλλαϊδη κια τα άλλα μέλη του ΔΣ της εταιρείας ήρθε στην δημοσιότητα μέσα απο την εκπομπή GOAL N ROLL της CYTAVISION.

Δείτε την επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ της εταιρείας.

Αναλυτικά:

Προς

Πρόεδρο και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Εταιρείας Ανόρθωσις Αμμοχώστου (Ποδόσφαιρο) Δημόσια Λίμιτεδ

Αγαπητέ Πρόεδρε

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην τελευταία συνεδρία, 22 Νοεμβρίου 2022, υποβάλαμε υπόμνημα με ενέργειες που θεωρούμε ως Διοικητικό Συμβούλιου έπρεπε να εξετάσουμε και αναλόγως να ληφθούν αποφάσεις ώστε να ανακόψουμε την αρνητική πορεία της Ανόρθωσις, που δυστυχώς πλέον δεν αγγίζει μόνο το αγωνιστικό.

Έκτοτε, έχει περάσει ένας μήνας και διανύουμε ήδη την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η βαθμολογική συγκομιδή και η θέση της ομάδας μας είναι τραγική και σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στην ιστορία της.

Είναι πασιφανές, πως τα προβλήματα, δεν είναι μόνο εντός των γραμμών του γηπέδου ή στο Αντώνης Καρράς. Εκεί έγινε η αρχή και ως ντόμινο εξελίξεων, όλα πλέον αγγίζουν τον μεγαλομέτοχο, τα μέλη της διοίκηση, το προσωπικό της εταιρείας, τον τρόπο λειτουργίας, το πλάνο, το οικονομικό κλπ.

Η κατάσταση ολοένα και περισσότερο χειροτερεύει και η αγωνία μας για το μέλλον της ομάδας μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Αν δεν κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα είναι πραγματικά πιο βαθύ και δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό και συνεχώς επιρρίπτουμε ευθύνες στους παίκτες γιατί «χάνουν τα άχαστα», τότε το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο.

Επιβάλλεται άμεσα και χωρίς άλλες χρονοτριβές, μέσα από αυστηρά χρονοδιαγράμματα, να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν τομές ώστε να μπουν θεμέλια για να βρει ξανά η Ανόρθωση το χαμένο DNA της.

Ενέργειες όπως:

– Ανασχηματισμός Διοικητικού Συμβουλίου (π.χ. αλλαγές σε 2-3 πρόσωπα),

– Θεσμοθετημένες – τακτικές συνεδρίες του ΔΣ, ανά εβδομάδα ή δεκαπενθήμερο το πολύ (ακόμη και διαδικτυακά).

– Πρόσληψη εγνωσμένου κύρους συμβούλου για ποδοσφαιρικά θέματα όπως πχ ο Σαλγκάδο στην Πάφο,

– Πρόσληψη Αθλητικού Διευθυντή (Με ποδοσφαιρικές γνώσεις και κατάρτιση που να έπαιξε και να γνωρίζει τι εστί Ανόρθωση, κύπριο ή ελλαδίτη),

– Πρόσληψη Τεχνικού Διευθυντή,

– Δημιουργία τμήματος σκάουτινγκ.

– Πρόσληψη Συμβούλου για θέματα διαιτησίας

– Λαμβανομένου υπόψη της συχνής απουσίας του Προέδρου στο εξωτερικό, να συσταθεί Επιτροπή Ποδοσφαίρου όπου καθημερινά θα ενημερώνετε και θα έχει συχνές επαφές με τους πιο πάνω που θα προσληφθούν.

– Σύσταση τριμελής επιτροπής υπό τον CEO για αξιολόγηση του προσωπικού της εταιρείας και υποβολή εισηγήσεων είτε για αντικατάσταση είτε για προσθήκες στο επαγγελματικό προσωπικό.

– Εντατικοποίηση ενεργειών και δράσεων, μέσα σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα, για το πλάνο ανάπτυξης, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σταδίου Αντώνης Παπαδόπουλος ή κατασκευής νέου γηπέδου.

Όλα τα πιο πάνω δεν αγγίζουν όλες τις πτυχές του οικοδομήματος της Ανόρθωσης καθώς υπάρχουν και άλλα πολλά όπως,

  • ο ορισμός νέου Υπεύθυνου Επικοινωνίας (εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου),
  • τα γήπεδα των ακαδημιών και ο τρόπος λειτουργίας τους, συνύπαρξη με την πρώτη ομάδα,
  • το κατάστημα της Ανόρθωσις και η αυτονόμηση του,
  • το μάρκετινγκ, όπου αποτελεί μια από τις λιγοστές πηγές χρηματοδότησης και χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης για να μπορεί να αυξάνει τα έσοδα,
  • οι επαφές και η συνεργασία με τον Σύλλογο,
  • η ΚΟΠ και τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο του ποδοσφαίρου, (αθλητικός δικαστής, διαιτησία, κριτήρια, δανεισμοί κεφαλαίων σε ομάδες κ.α.) και πως η Ανόρθωση εκπροσωπείται και ακούγεται στα σώματα αυτά.

Το πρόβλημα στην Ανόρθωση είναι θεσμικό και όχι επικοινωνιακό. Όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, επικεντρωνόμαστε στο επικοινωνιακό, στο τι θα γράψουν ή τι θα πουν για εμάς και αποφεύγουμε να δούμε πιο μακριά παρά μόνο την επόμενη μόλις ημέρα.

Όλα αυτά τα χρόνια, παραδίδαμε τα κλειδιά στα χέρια υπαλλήλων, που σήμερα είναι στην Ανόρθωση και αύριο δεν είναι. Το επίτευγμα; ράβε – ξήλωνε κάθε χρόνο, με μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο και περιουσιακά στοιχεία στην Ανόρθωση, μηδέν.

Παρακαλούμε όπως έχουμε άμεσα τις απόψεις σας για τα πιο πάνω θέματα και τον ορισμό συνεδρίας. Η ανάληψη ευθύνης πρέπει να συμβαδίζει και με την συλλογική λήψη αποφάσεων, έστω και την υστάτη. Δεν χωράει άλλη αναβολή, οφείλουμε στην Ανόρθωση, στην ιστορία της αλλά και στους χιλιάδες οπαδούς μας, να είμαστε εμείς που θα επαναλάβουμε το αναπόφευκτο, την αναγέννηση της Ανόρθωσις.

Σας ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση,

Αντρέας Αντρέου

Παναγιώτης Σαλαφώρης

«Μπορεί να μην ξέρεις ποτέ τα αποτελέσματα στα οποία οδηγούν οι πράξεις σου. Αλλά αν δεν κάνεις τίποτα, δεν πρόκειται να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα».

Μαχάτμα Γκάντι