27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όταν σοβαρεύτηκε έκανε περίπατο με πεντάρα η Πάφος.Ο Ζάιρο έδιωξε το άγχος με δυο γκολ(5-2 τον Ακρίτα)

Όταν σοβαρεύτηκε έκανε περίπατο με πεντάρα η Πάφος.Ο Ζάιρο έδιωξε το άγχος με δυο γκολ(5-2 τον Ακρίτα)

By on 23 Δεκεμβρίου, 2022 0 605 Views

Έγινε ματσάρα για μία ώρα στο «Στέλιος Κυριακίδης» σε ένα παιχνίδι που στο τέλος μίλησε η ποιότητα.

Μπήκαν εφτά γκολ, με την Πάφος FC να επικρατεί 5-2 του Ακρίτα στην… γειτονική μάχη και να πιάνει το ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ στην κορυφή (αναγράφεται 2η πίσω από το ΑΠΟΕΛ).

Στο φινάλε του α’ ημιχρόνου… τα είδαμε όλα με τον Ακρίτα να ισοφαρίζει σε 2-2 σε τρία λεπτά με την άμυνα της Πάφου να κάνει ίσως την χειρότερη εμφάνιση της στο φετινό πρωτάθλημα

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο σπουδαίος Ζάιρο ο οποίος όταν ανέλαβε δράση όλα πήραν τον δρόμο τους.

Η Πάφος FC είχε προηγηθεί νωρίς στο 16ο λεπτό με τακουνάκι του Κβίντα και μόλις ο Βαλακάρι έκανε το 2-0 στο 40’ όλοι είπαν ότι η σεμνή τελετή στην Πάφο έλαβε τέλος.

Κι’ όμως οι ποδοσφαιριστές του Ακρίτα είχαν αντίθετη άποψη.

Στο 43’ ο Ραμίρες μείωσε σε 2-1, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Τζεμιλί έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στην επανάληψη η Πάφος FC ξύπνησε, έβαλε πίεση, πέτυχε ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε με τον Παλάσιος στο 60’ αλλά στο 67’ το γκολ του Ζάιρο ήταν κανονικό και έγινε το 3-2. Λίγο αργότερα στο 85’ ο Ζάιρο με δεύτερο προσωπικό γκολ… καθάρισε τη νίκη κάνοντας το 4-2 και έφτασε ήδη στα 12 γκολ στο πρωτάθλημα. .

Το τελικό 5-2 ήρθε στο 90+3’ με τον Αλ Γκαντιουί που ππήρε την θέση του Ζάιρο μετά το 4-2

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ένα φοβερό παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος στο «Στέλιος Κυριακίδης», με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν δύο γκολ και να έχουν από ένα δοκάρι.

Η Πάφος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 15ο λεπτό καταφέρνει να σκοράρει με τον Κβίντα, μετά από κόντερ που εκτέλεσε ο Βαλακάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ακρίτας είχε δοκάρι με μακρινό σουτ του Κονέ. Στο 34’ είχαμε το δοκάρι για την Πάφο, με σουτ του Τάνκοβιτς.

Στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου, είχαμε τρία γκολ. Αρχικά, στο 40΄ η Πάφος διπλασίασε το προβάδισμα της με κεφαλιά του Βαλακάρι, ενώ ο Ακρίτας απάντησε με δύο γκολ, μέσα σε διάστημα δύο λεπτών.

Στο 43΄ ο Ραμίρες με κοντινό πλασέ μείωσε μετά από ασταθή απόκρουση του Άντος, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ελ Τζεμιλί έκανε το 2-2, όπου ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Στην επανάληψη η Πάφος μπήκε πολύ δυνατά, με στόχο να βρει το γρήγορο γκολ που θα έδινε ξανά το προβάδισμα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 55ο λεπτό, όταν ο Τάνκοβιτς έκανε το γύρισμα από δεξιά προς τον Σεμέδο, όμως με αυτοθυσία ο Κόρατς απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 60ο λεπτό η Πάφος καταφέρνει να σκοράρει, όταν ο Βαλακάρι εκτέλεσε το φάουλ, ο Καστελίνι απομάκρυνε ασταθώς και ο Παλάσιος από κοντά κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφ σάιτ ο σκόρερ.

Αυτό δεν απογοήτευσε την Πάφο, η οποία βρήκε το τρίτο γκολ που έψαχνε με τον πρώτο της σκόρερ στο 67ο λεπτό. Ο Ζάιρο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Βαλακάρι και έκανε το 3-2.

Μετά το γκολ της Πάφου, ο Ακρίτας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ζάιρο ωστόσο, πέντε λεπτά πριν το 90’, με δυνατό σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το 4-2.

Το τελικό 5-2 ήρθε από τον  Ελ Καντιουί ήρθε με διαγώνιο σουτ στο 93΄.

ΠΑΦΟΣ FC: Αντός, Παλάσιος, Κβίντα, Σεμέδο, Κανέ (46′ Πελάζιο), Ζάιρο (86′ Αλ Γκαντιουί), Ικόκο, Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς (90+4′ Χέσταντ), Βαλακάρι (86′ Αμπντουραχίμι), Ναμ (46′ Χότσκο)
Στον πάγκο: Ολαθάμπαλ, Καραμπάτζε, Χότσκο, Δημητρίου, Μιχαήλ, Ταβάρες, Πελάζιο.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Καστελάνι, Κόρατς, Ντραμέ, Κονέ, Άμπραχαμ, Ζουνίνιο (71′ Πική), Ελ Τζεμιλί (71′ Δημοσθένους), Γαβριήλ, Σέχιτς, Ραμίρες, Καραγιάννης
Στον πάγκο: Περντρέου, Ονόντι, Παζάρος, Πάουγκειν, Σουλεϊμάν, Ντούμποφ, Βάσου

ΣΚΟΡΕΡ: 16′ Κβίντα, 40′ Βαλακάρι, 67′ Ζάιρο, 85′ Ζάιρο 93΄ Αλ Γκαντιουί / 43′ Ραμίρες, 45+1′ Ελ Τζεμιλί
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κανέ/Ραμίρες (3η), Κόρατς, Δημοσθένους

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.289

ΔιαιτητήςΧατζηβασιλείου Θωμάς
Α‘ Βοηθός ΔιαιτητήςΣάββα Γιώργος
Β‘ Βοηθός ΔιαιτητήςΚοντεμενιώτης Γιώργος
4
ος ΔιαιτητήςΑργυρού ΜΑνδρέας
VAR: 
Αντωνίου Μάριος
ΑVAR: Ηροδότου Ξένια
ΠαρατηρητήςΔημητρίου Βασίλης