17 Απριλίου, 2024
  • 17 Απριλίου, 2024

H EAK καταδικάζει την λεκτική βία κατά μέλους της

By on 24 Δεκεμβρίου, 2022 0 3543 Views

Με αφορμή το επεισόδιο λεκτικής βίας κατά λειτουργών των ΜΜΕ στο στάδιο “N. Papas Group – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, στη διάρκεια του αγώνα Νέα Σαλαμίνα–ΑΕΚ, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) καταδικάζει το νέο επεισόδιο σε βάρος των ΜΜΕ και εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την έξαρση της βίας, λεκτικής και σωματικής, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και δυστυχώς, στο οποίο έχουν πέσει θύματα και δημοσιογράφοι.

Η ΕΑΚ εκφράζει την ικανοποίηση της για τη στάση της διοίκησης της Νέας Σαλαμίνας, η οποία από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο που έπεσε θύμα της λεκτικής βίας και ξεκάθαρα πήρε θέση, με δημόσια ανακοίνωση.

Μετά από επικοινωνία της ΕΑΚ με τη διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας, τονίστηκε από το σωματείο ότι από το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, steward θα αναλάβει αποκλειστικά καθήκοντα ασφάλειας στο χώρο των ΜΜΕ. Η ΕΑΚ από την πλευρά της, μετέφερε στη διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας αναφορές μελών της, για συγκεκριμένο άτομο εντός του χώρου περιορισμένης πρόσβασης, που φέρεται με τη στάση του να προκάλεσε όξυνση του επεισοδίου. Η Νέα Σαλαμίνα εξέτασε το θέμα και το χειρίστηκε εσωτερικά.

Η αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα στα διάφορα γήπεδα, καταδεικνύει την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος. Η επέκταση του μέτρου χρήσης stewards για επίβλεψη των χώρων των ΜΜΕ, αποτελεί μία λύση, την οποία η ΕΑΚ θα επιδιώξει μέσα από τη συνεργασία της με τους αρμόδιους φορείς.