7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 4-3 πέν. (1-1): Μαδριλένικη πρόκριση μέσω πέναλτι στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 4-3 πέν. (1-1): Μαδριλένικη πρόκριση μέσω πέναλτι στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας

By on 12 Ιανουαρίου, 2023 0 708 Views

Τα… χρειάστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης για να λυγίσει την μαχητική Βαλένθια στα πέναλτι με 4-3 (κ.δ. και παράταση 1-1) και να προκριθεί στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας την Κυριακή (15/01, 21:00), κόντρα στη νικήρια του ζευγαριού Μπαρτσελόνα – Μπέτις (Πέμπτη 12/01, 21:00) – Εξαιρετική ασίστ του δραστήριου Τόνι Λάτο, στόχο του Ολυμπιακού, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

Για άλλη μια φορά προβλημάτισε με την απόδοσή της. Αλλά, όταν πρόκειται για διεκδίκηση τίτλου, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι (σχεδόν πάντα) συνεπής. Στον πρώτο ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας που διεξάγεται και φέτος στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η Βασίλισσα λύγισε με 4-3 στα πέναλτι την Βαλένθια (κ. δ. και παράταση 1-1) και την Κυριακή (15/01, 21:00, Action24) θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη νικήτρια του αποψινού ημιτελικού μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μπέτις (12/01, 21:00, Action24), κυνηγώντας το 13ο τρόπαιό της, όσα έχει και η πολυνίκης Μπάρτσα.

Ο Κάρλο Αντσελότι, χωρίς τους τραυματίες Νταβίντ Αλάμπα και Ορελιέν Τσουαμενί, ξεκίνησε με δίδυμο Έντερ Μιλιτάο – Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας, τον Νάτσο ως αριστερό μπακ και τον Εντουάρντο Καμαβινγκά με τον Φεδερίκο Βαλβέρδε στα χαφ, αφήνοντας στον πάγκο για λόγους ξεκούρασης – προφύλαξης τον Λούκα Μόντριτς.

Ο Τζενάρο Γκατούζο, χωρίς τους τραυματίες Νίκο και Σάμου Καστιγιέχο, ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ με αυξημένες ανασταλτικές αρμοδιότητες τον υποψήφιο για… αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, Τόνι Λάτο, και τον Σαμουέλ Λίνο πίσω από τον Έντινσον Καβάνι στην επίθεση.

Μπενζεμά, όπως Μέσι

Κεφάτος ξεκίνησε ο Ροντρίγκο, ο οποίος είχε τις πρώτες ευκαιρίες, σε ένα πρώτο 45λεπτο με ολίγον… τρελό ρυθμό και την μπάλα πάνω – κάτω, χωρίς να υπάρχει μια ομάδα που να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

Καρίμ Μπενζεμά και Βαλβέρδε πλησίασαν στο γκολ, με την Βαλένθια να απαντάει με σπουδαία ευκαιρία του Καβάνι, την κεφαλιά του οποίου έβγαλε ο Τιμπό Κουρτουά με δύσκολη απόκρουση, με τις Νυχτερίδες να ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους.

Η Ρεάλ, όμως, έδειχνε πιο επικίνδυνη στις επιθέσεις της και, μετά από μια ακόμα ευκαιρία του Βινίσιους Ζούνιορ, ευτύχησε να προηγηθεί με τον… συνήθη ύποπτο. Ο Μπενζεμά, περί ου ο λόγος, ανατράπηκε από τον Ερέ Κομέρ στην περιοχή, ευστόχησε από την άσπρη βούλα (39’) και έφτασε τα δέκα γκολ σε 15 συμμετοχές, όντας πλέον πρώτος σκόρερ της Ρεάλ τη φετινή σεζόν, μαζί με τον Βινίσιους.

Συν τοις άλλοις, ο Γάλλος επιθετικός έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Σούπερ Καπ Ισπανίας που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά παιχνίδια της διοργάνωσης (με ισάριθμα γκολ), μετά τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είχε πετύχει οκτώ γκολ σε πέντε σερί ματς, από το 2010 έως το 2012.

Σούπερ ασίστ ο Λάτο, γκολ ο Λίνο και 1-1

Στην ανάπαυλα, ο Αντσελότι έβαλε τον Μόντριτς αντί του Καμαβινγκά που είχε κίτρινη κάρτα και φλέρταρε επικίνδυνα με την αποβολή, με τη Ρεάλ να μπαίνει νωθρή, όπως συνηθίζει στα δεύτερα ημίχρονα, κάτι που πλήρωσε… άμεσα και, συγκεκριμένα, στα είκοσι δευτερόλεπτα!

Ο δραστήριος Λάτο, ο οποίος στο πρώτο μέρος διαμαρτυρήθηκε (χωρίς λόγο) για πέναλτι, σέντραρε εξαιρετικά από τα δεξιά, η βασιλική άμυνα κοιμήθηκε και ο δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης Λίνο, με απευθείας σουτ στο δεύτερο δοκάρι, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουρτουά για το 1-1 (46’).

Η Ρεάλ, η οποία έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε μόλις επτά από τα 25 επίσημα παιχνίδια της φέτος, προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με ευκαιρίες των Μπενζεμά και Νάτσο, κόντρα σε μια Βαλένθια που κλείστηκε αποτελεσματικά στα καρέ της, αναζητώντας τις αντεπιθέσεις για να κάνει την ζημιά στη Βασίλισσα.

Οι τραυματισμοί των Λούκας Βάθκεθ και Έντερ Μιλιτάο, οι οποίοι αποχώρησαν αναγκαστικά, έριξαν πολύ τον ρυθμό της αναμέτρησης και εξυπηρέτησαν πρωτίστως το αγωνιστικό πλάνο του Γκατούζο, ο οποίος έχασε και αυτός με την σειρά του τον σκόρερ Λίνο, με τράβηγμα.

Ο Μπενζεμά, μαζί με τον Βινίσιους οι πιο δραστήριοι παίκτες των Μαδριλένων που κινήθηκαν και πάλι στα… ρηχά, είχε μια κεφαλιά άουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Βραζιλιάνος έχασε μοναδικό τετ – α – τετ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Βαλβέρδε απείλησε με μακρινό σουτ, στις τελευταίες ευκαιρίες της Ρεάλ προτού ο ημιτελικός οδηγηθεί στο έξτρα ημίωρο της παράτασης.

Μοιραίοι Κομέρ και Γκαγιά στα πέναλτι

Ο Βινίσιους, με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δοκίμασε τα ρεφλέξ του Μαμαρντασβίλι, με την Ρεάλ να είναι αυτή που έψαχνε και στην παράταση το γκολ σχεδόν αποκλειστικά και την Βαλένθια, η οποία έχασε με τραυματισμό και τον Λάτο, να αμύνεται όσο καλύτερα μπορεί.