26 Ιουνίου, 2024
  • 26 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Νάπολι – Γιουβέντους 5-1: Πεντάρα… τίτλου στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!

Νάπολι – Γιουβέντους 5-1: Πεντάρα… τίτλου στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!

By on 14 Ιανουαρίου, 2023 0 361 Views

Η Νάπολι διέλυσε την καλύτερη άμυνα της Serie A και επιβεβαίωσε πως είναι το φαβορί για τον τίτλο. Οι Ναπολιτάνοι διέσυραν με 5-1 τη Γιουβέντους και βρέθηκαν στο +10.

Πριν το ντέρμπι στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, η Γιουβέντους  μετρούσε οκτώ διαδοχικά ματς χωρίς να δεχθεί γκολ. Το μομέντουμ ήταν με τη «Μεγάλη Κυρία», ωστόσο οι Ναπολιτάνοι φρόντισαν να αποτυπώσουν στο χορτάρι πως είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Η ομάδα του Σπαλέτι σε μια εντυπωσιακή παράσταση διέλυσε με 5-1 τη Γιουβέντους και βρέθηκε στο στο +10. Αμυνα βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες του Αλέγκρι, μιας και τα λάθη της έδωσαν την ευκαιρία σε Οσιμέν και Κβαρατσχέλια να κάνουν πάρτι.

Την τελευταία φορά που η Γιουβέντους δέχθηκε 5 γκολ σε αγώνα της Serie A ήταν στις 30 Μαΐου 1993 (5-1 από την Πεσκάρα). Επιπλέον, η Nάπολι  σκόραρε 5 γκολ εναντίον των Μπιανκονέρι για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση, μετά τις 20 Νοεμβρίου 1988.

Nάπολι μπήκε πιο ορεξάτη και μόλις στο 14′ εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια της Γιούβε. Σέντρα του Πολιτάνο, η μπάλα πήγε στον Κβαρατσχέλια που έκανε το γυριστό σουτ, ο Σέζνι απέκρουσε υπέροχα, αλλά στην επαναφορά ο Οσιμέν με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Μετά το 20ο λεπτό οι Τορινέζοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν και θα μπορούσαν να απαντήσουν. Στο 21′, από το λάθος του Ραχμάνι, ο Ντι Μαρία με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 26′ ο Κόστιτς βρήκε τον Μίλικ, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Μερέτ. Ωστόσο, η Νάπολι είχε την ουσία και στο 39′ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Λάθος του Μπρέμερ που άφησε μόνο του τον Κβαρατσχέλια, ο Γεωργιανός πήρε την ασίστ του Οσιμέν και πλάσαρε σωστά για το 2-0! Η Γιούβε αντέδρασε και στο 42′ μείωσε με πλασέ του Ντι Μαρία μετά το στρώσιμο του Μίλικ. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Μέρετ με σούπερ επέμβαση στη λανθασμένη προβολή του Ραχμάνι κράτησε το προβάδισμα.

Τρομερό 45λεπτο η Νάπολι και φουλ για κούπα!

Στην επανάληψη η Νάπολι έκανε ό,τι ήθελε στο ματς! Στο 55′ ο Ραχμάνι με δυνατό σουτ μετά την εκτέλεση κόρνερ πέτυχε το 3-1. Το Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα… έβραζε, η αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων ήταν στα ύψη, ενώ η άμυνα της Γιούβε ήταν σε… άλλο γήπεδο. Στο 65′ ήρθε το 4-1 με κεφαλιά του Οσιμέν, έπειτα από ένα ακόμα λάθος του Μπρέμερ. Στο 72′ ο Ελμάς εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία του Κόστιτς να μαρκάρει και διαμόρφωσε το 5-1. Στιγμές… 1990 στο Νότο, με τη Νάπολι να αποδεικνύει πως είναι έτοιμη για την τρίτη κούπα στην ιστορία της.

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Μάριο Ρουί (70′ Ολιβέρα), Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (79′ Ντομπελέ), Πολιτάνο (46′ Ελμάς), Κβαρατσχέλια (89′ Λοσάνο), Οσιμέν (79′ Ρασπαντόρι).

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο (73′ Ιλινγκ-Τζούνιορ), Μπρέμερ, Αλεξ Σάντρο, Κιέζα, ΜακΚένι, Λοκατέλι (56′ Παρέδες), Ραμπιό (83′ Σουλέ), Κόστιτς, Ντι Μαρία (73′ Μιρέτι), Μίλικ (56′ Κιν).