26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Απόλλωνας με τριάρα βλέπει πιο ψηλά.Η Ανόρθωση με τις γνωστές αδυναμίες

Ο Απόλλωνας με τριάρα βλέπει πιο ψηλά.Η Ανόρθωση με τις γνωστές αδυναμίες

By on 15 Ιανουαρίου, 2023 0 6555 Views

Πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τον Απόλλωνα με τον Κωνσταντίνο Μακρίδη στον πάγκο και άνοδος στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ο Απόλλωνας επικράτησε 3-0 της Ανόρθωσης στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium, άφησε πίσω του την Ομόνοια,και βλέπει πιο ψηλά, ενώ η Ανόρθωση που έμεινε πίσω στη βαθμο9λογία εδώ και καιρό με την εξάδα να είναι πολύ μακριά στρέφει την προσοχή της στο κύπελλο(παίζει την Πέμπτη με την ΕΝΠ)αλλά και στην βελτίωση της εικόνας της και της θέσης της έστω στο β΄ γκρούπ

Πίττας, Χέντι και Ζράντι πέτυχαν τα γκολ της μεγάλης νίκη των γαλάζιων, σε ένα παιχνίδι έντονα συναισθηματικά φορτισμένο αφιερωμένο στον αείμνηστο  φροντιστή Χαμπή Ευριπίδου.

Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια και πιο εύκολα απ ότι θα περίμενε. Η Ανόρθωση με τις γνωστές αδυναμίες της πληρώνει τον εγκληματικά ερασιτεχνικό και πρόχειρο προγραμματισμό του καλοκαιριού. Δεν της βγήκε το πλάνο του Βέσκο σήμερα ενώ στις αρχές του β΄ ημιχρόνου προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Γουαρίς έχασε μεγάλη ευκαιρία ενώ ο Πάντσεον σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια αφού δέχθηκε το δεύτερο γκολ …σταμάτησε και σκεφτόταν το παιχνίδι του κυπέλλου που ακολουθεί.

Η “Κυρία” έμεινε καθηλωμένη στην 10η θέση με 19 βαθμούς.

Οι “κυανόλευκοι” της Λεμεσού ξεκίνησαν καλύτερα κι είχαν δοκάρι στο 6’ με τον Γιόστεν κι άλλη μια ευκαιρία με τον Χέντι (9′), ενώ στο 11’ ακυρώθηκε γκολ της Ανόρθωσης με υπόδειξη οφσάιντ στον Αμπαρτζουμιάν. Ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ στο 28’ με πλασέ του Πίττα μετά από κάθετη του Ρομπέρζ, ενώ είχε και τις τελευταίες φάσεις του πρώτου μέρους με Γιόστεν (40’) και Φιλιώτη (41’).

Οι πρώτες ευκαιρίες της Ανόρθωσης ήρθαν στο ξεκίνημα της επανάληψης κι ήταν μεγάλες, όμως ούτε ο Γουαρίς με κεφαλιά (48’) ούτε ο Πάντσεον με εκτέλεση φάουλ (δοκάρι, 58’) μπόρεσαν να ισοφαρίσουν κι αφότου ο Πίττας «άγγιξε» το 2-0 στο 58’ (δοκάρι), το έκανε ο Χέντι στο 65’, με εκτέλεση πέναλτι μετά από χέρι του Χαρογιάν, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Με πανέμορφο γκολ του Ζράντι στο φινάλε (89′) διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Βουκασίν, Πίττας (90′ Νταμπό), Σπόλιαριτς, Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Μαυρίας (25′ Φιλιώτης), Σαχάρ, Γιόστεν (68′ Ντιγκινί), Ουάρντα (90′ Ίλιεφ), Χέντι (68′ Ζράντι).
Στον πάγκο: Πεϊσότο, Δημητρίου, Αρτυματάς,  Μαλεκκίδης, Παναγιώτου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αντωνιάδης (78′ Μπαισίνιο), Κορέια, Τεχέρα, Αμπαρτζουμιάν (78′ Αντωνίου), Σαμπό, Νινγκά (46′ Γουαρίς), Χαρογιάν, Πάντσεον (62′ Φερέιρα), Κορρέα, Χριστοφή
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Παρούτης, Κωνσταντίνου

ΣΚΟΡΕΡ: 26′ Πίττας, 64′ Χέντι (π.), 89′ Ζράντι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βουκασίν (3η), Σαχάρ (3η), Αλεσάμι (3η)/Πάντσεον(3), Κορρέα.Γουαρίς(3)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.389

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo Filipe
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος