19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή.Πρόστιμα για πολλούς λόγους (01/02)

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή.Πρόστιμα για πολλούς λόγους (01/02)

By on 1 Φεβρουαρίου, 2023 0 374 Views

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία του διαιτητή Νικόλα Λιοτατή κατά του Παρασκευά Παρασκευά /  Προσωπικό του ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ που αποβλήθηκε γιατί μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου διαμαρτυρόμενος έβρισε τον διαιτητή  στον  αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Α’ Όμιλος  ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου – ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ/22.01.2023 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο.

*Καταγγελία του διαιτητή Νικόλα Λιοτατή κατά του Θεοδόση Κύπρου, ποδοσφαιριστή του σωματείου ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου που αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά, όταν το παιχνίδι ήταν σταματημένο κλώτσησε με δύναμη αντίπαλο ποδοσφαιριστή στο πόδι στον  αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Α’ Όμιλος  ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου – ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ/22.01.2023 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο.

*Καταγγελία του διαιτητή Αιμίλιου Χριστοφή κατά του Κωνσταντίνου Ζάρνα, ποδοσφαιριστή FC KRASAVA ΕΝΥ ΔΙΓΕΝΗΣ ‘Υψωνα που αποβλήθηκε γιατί στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος στον  αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Β’ Όμιλος ΑΛΚΗ Ορόκλινης – FC KRASAVA ΕΝΥ ΔΙΓΕΝΗΣ ‘Υψωνα/21.01.2023 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία του διαιτητή Γεώργιου Κοζάκου κατά του Γιαννάκη Χαραλάμπους / προσωπικό της ΑΕΛ Λεμεσού που αποβλήθηκε γιατί στην ανάπαυλα του ημιχρόνου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς την άδεια των διαιτητών και κινήθηκε απειλητικά προς τον αντίπαλο πάγκο στον αγώνα Πρωταθλήματος FUTSAL Ανδρών Α’ Φάση  ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας 19.01.2023 (16η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο.

*Καταγγελία του διαιτητή Γεώργιου Κοζάκου κατά του Γιάννου Μυλωνά, προπονητή του ΑΠΟΕΛ που αποβλήθηκε γιατί στην ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής με αριθμό 7 Σάββας Ομήρου έπιασε την κάρτα από το χέρι του διαιτητή και την πέταξε στο έδαφος στον αγώνα Πρωταθλήματος FUTSAL Ανδρών ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας /19.01.2023 (16η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά:
 (1) της ΠΑΦΟΣ FC λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.8   της   Προκήρυξης  Κυπέλλου COCA – COLA   περιόδου  2022-2023.  
Απόφαση: Πρόστιμο.
(2) του BERG HENNING STILLE προπονητή της ΠΑΦΟΥ FC ο οποίος ως δικαιούμενο άτομο εισόδου στον αγωνιστικό χώρο δεν έφερε ως όφειλε στο στήθος το ειδικό σήμα (κονκάρδα) κατά παράβαση του άρθρου 35 του Κεφ.  VII της Προκήρυξης Κυπέλλου COCA-COLA περιόδου 2022/2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA-COLA Α’ Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση ΠΑΦΟΣ FC – ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας/17.01.2023.

*Καταγγελία κατά του ΑΚΡΙΤΑ Χλώρακας:
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (αστεράκια) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA-COLA Α’ Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση ΠΑΦΟΣ FC – ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας/17.01.2023.

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο που είχαν στόχο τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδα, καπνογόνα, πυρσοί) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για πυροδότηση στην κερκίδα επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδα καπνογόνα, πυρσοί) κατά την διάρκεια του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο, κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.8 της  Προκήρυξης  Κυπέλλου COCA – COLA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA-COLA Α’ Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΡΗΣ Λεμεσού/18.01.2023.

*Καταγγελία κατά του ΑΡΗ λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.8   της   Προκήρυξης  Κυπέλλου COCA – COLA   περιόδου  2022-2023 στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA-COLA Α’ Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΡΗΣ Λεμεσού/18.01.2023.
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου:
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, φωτοβολίδες) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, φωτοβολίδες) κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο, κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA-COLA Α’ Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/19.01.2023.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ Λάρνακας λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας – ΑΕΚ Λάρνακας/20.01.2023 (20η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ Πολεμιδιών λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΑΕΛ Λεμεσού –  ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών/21.01.2023 (20η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΑΡΗ Λεμεσού λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/23.01.2023 (20η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΠΑΦΟΣ FC λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023 στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΠΑΦΟΣ FC – ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς/21.01.2023 (20η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (μπύρες) από οπαδούς της ομάδας στην Νότια κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα,  κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA  2022/2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/23.01.2023 (20η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά:
(α) της ΑΕΖ Ζακακίου γιατί επέτρεψε να αγωνισθεί στον πιο πάνω αγώνα ο ποδοσφαιριστής Ιωάννης Χατζηβασίλης  με αρ. φανέλας 26 αντί με τον σταθερό αριθμό φανέλας στον κατάλογο 27, κατά παράβαση των άρθρων 5 και 6 του Κεφαλαίου Χ της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022/2023.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΑΕΖ Ζακακίου – ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου/20.01.2023 (2η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΟΘΕΛΛΟΥ Αθηαίνου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Β’  Φάση,  Α’   Όμιλος ΑΕΖ Ζακακίου – ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου/20.01.2023 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Β’  Φάση,  Α’   Όμιλος ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου – ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ/22.01.2023 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΠΟ Ξυλοτύμπου 2006 γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Β’  Φάση,  Β’   Όμιλος  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας – ΠΟ Ξυλοτύμπου 2006/21.01.2023 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Β’  Φάση,  Β’ Όμιλος ΠΑΕΕΚ Κερύνειας – ΕΡΜΗΣ Αραδίππου/21.01.2023 (2η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Cablenet ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου–ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/21.01.2023(15η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Μη διεξαχθείς Αγώνας Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΑΛΚΗ Ορόκλινης /22.01.2023 (14η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Ερμή.

*Μη  διεξαχθείς Αγώνας  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’  Κατηγορίας  ΕΛΗΑ Λυθροδόντα – ΠΕΓΕΙΑ 2014/22.01.2023 (14η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της Πέγειας. Πρόστιμο στην ΕΛΗΑ.

*Διακοπέντας αγώνας  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών/22.01.2023 (14η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της Ολυμπιάς.

*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΘΟΙ Λακατάμειας για επεισόδια που προκάλεσαν ποδοσφαιριστές τις ομάδας (σύρραξη) με ποδοσφαιριστές τις αντίπαλης ομάδας μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Επίλεκτη Κατηγορία Παίδων Κ-17 B’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΘΟΙ Λακατάμειας – ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας/21.01.2023  (6η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΑΚΡΙΤΑ Χλώρακας για επεισόδια που προκάλεσαν ποδοσφαιριστές τις ομάδας (σύρραξη) με ποδοσφαιριστές τις αντίπαλης ομάδας μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Επίλεκτη Κατηγορία Παίδων Κ-17 B’ Φάση ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΘΟΙ Λακατάμειας – ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας /21.01.2023  (6η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Μη διεξαχθείς  Αγώνας  Πρωταθλήματος   Παίδων  Κ-17  περιόδου  2022-2023 ΑΛΚΗ Ορόκλινης – ΑΕΖ Ζακακίου/22.01.2023 (13η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της Αλκής. Πρόστιμο στην ΑΕΖ.

*Μη   διεξαχθείς  Αγώνας  Πρωταθλήματος  Παίδων  Κ-16  περιόδου 2022-2023 ΠΑΟΚ Κοκκινοτριμιθιάς – ΠΟ Ξυλοτύμπου 2006 /22.01.2023 (13η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Πρόστιμο στον ΠΟ Ξυλοτύμπου.

*Καταγγελία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για επεισόδιο που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα που είχε στόχο τους διαιτητές του αγώνα (τους εξύβριζαν και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των διαιτητών με σκοπό να τους επιτεθούν) κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Ανώτατη Κατηγορία Παίδων Κ-15 B’ Φάση ΠΑΦΟΣ FC – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας/21.01.2023 (6η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 25 λεπτά (καθυστερημένη άφιξη ιατρού) κατά παράβαση του άρθρου 4(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων Κ-15 A’ Φάση ΠΑΕΕΚ Κερύνειας – ΑΕΛ Λεμεσού/22.01.2023 (14η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών γιατί δεν κατέβαλε τα δικαιώματα διαιτησίας κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. ΧVI της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων Κ-15 A’ Φάση  ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών – ΑΟΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ Λακατάμειας/22.01.2023 (14η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο εκτός καταβάλει τα δικαιώματα εντός 20 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ Λάρνακας γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 20 λεπτά (καθυστερημένη άφιξη ιατρού) κατά παράβαση του άρθρου 4(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων Κ-14 A’ Φάση ΑΕΚ Λάρνακας – ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ/22.01.2023 (12η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος FUTSAL Ανδρών Α’ Φάση ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/19.01.2023 (16η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά:
(α) του σωματείου ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου για σοβαρό επεισόδιο που προκάλεσε παράγοντας της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα που είχε ως στόχο τον διαιτητή του αγώνα (εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ως μη εξουσιοδοτημένο άτομο με απειλές κατά του διαιτητή και τον έσπρωξε) γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας κατά παράβαση των άρθρων 10.2(α) και 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) του JAMORY LEYSNER παράγοντα του σωματείου ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο προς τον διαιτητή του αγώνα (απείλησε, έσπρωξε και πρόσβαλε τον διαιτητή), κατά παράβαση των άρθρων 4(γ), 9(η) και 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Αποκλεισμός μέχρι την 1η Ιουλίου 2023 και πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Μόρφου – ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου/15.01.2023 (15η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €300= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 14.12.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας, Α’ Φάση ΑΣΙΛ Λύσης – ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς/04.12.2022 (9η αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €400= που επιβλήθηκε στο σωματείο και στον Χαράλαμπο Μιχαήλ Γυμναστή του σωματείου στις 21.12.2022 από την Δικαστική Επιτροπή   στον  αγώνα  Πρωταθλήματος   Παίδων  Κ-17 περιόδου 2022-2023 ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ FC – ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς/11.12.2022 (9η αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 21.12.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΣΙΛ Λύσης – ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς/10.12.2022 (11η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

*Καταγγελία κατά του ΕΡΜΗ Αραδίππου γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 21.12.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Β’ Κατηγορίας ΑΕΖ Ζακακίου – ΕΡΜΗΣ Αραδίππου/11.12.2022 (10η αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30  ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €300= που επιβλήθηκε στον Μάριο Κοκκινόφτα  ποδοσφαιριστή του σωματείου στις 21.12.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Α’ Φάση ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών/10.12.2022 (12η αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30  ημερών.