2 Οκτωβρίου, 2024
  • 2 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0: Τη λύτρωσε η ευστοχία και το… κυνήγι της κορυφής συνεχίζεται!

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0: Τη λύτρωσε η ευστοχία και το… κυνήγι της κορυφής συνεχίζεται!

By on 4 Μαρτίου, 2023 0 583 Views

Δίχως να πιάσει εντυπωσιακούς ρυθμούς η αποτελεσματική Σίτι επιβλήθηκε 2-0 της Νιούκαστλ στο «Έτιχαντ» και μείωσε προσωρινά την απόσταση από την κορυφή στους δυο βαθμούς.

Λίγες φάσεις, χαμηλό τέμπο, αλλά και δυο γκολ που ήταν αρκετά για να τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Αν και παρέμεινε μακριά από τον γνωστό κεφάτο εαυτό της, η Μάντσεστερ Σίτι αποδείχθηκε καθόλα αποτελεσματική απέναντι στη Νιούκαστλ και πήρε τη νίκη με 2-0 που την έφερε ξανά στο -2 από την κορυφή και την Άρσεναλ, αλλά με παιχνίδι περισσότερο.

Το έργο των Citizens πάντως θα μπορούσε να είχε απλοποιηθεί από πολύ νωρίς, καθώς μόλις στο 4΄ο Γκουντογκάν βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά. Η Νιουκάστλ προσπάθησε να αντιδράσει και να ανεβάσει τον ρυθμό, όμως ο Φόντεν φρόντισε να της χαλάσει τα σχέδια, βάζοντας τους Πολίτες σε θέση οδηγού.

Στο 15΄κι έπειτα από φανταστικό σλάλομ από την αριστερή πτέρυγα, ο Άγγλος τελείωσε ιδανικά τη φάση και απέδειξε πως σιγά -σιγά επανακτά τη φόρμα του μετά και τη ντοπιέτα στο Κύπελλο απέναντι στην Μπρίστολ Σίτι. Ένα άτσαλο τελείωμα του Γουίλσον στο 37′ ήταν η μοναδική υποψία φάσης από τους Magpies σε ένα πρώτο μέρος με λιγοστές ευκαιρίες και τη Σίτι να παραμένει σε θέση οδηγού.

Προκειμένου ωστόσο να γλιτώσει από… παθήματα όπως εκείνα απέναντι σε Λειψία και Νότιγχαμ, οι Πολίτες χρειάζονταν κι ένα δεύτερο γκολ για να χαλυβδώσουν το προβάδισμα. Στο 65΄μάλιστα η Νιούκαστλ φρόντισε να της υπενθυμίσει ξανά πόσο εύθραυστό ήταν αυτό το 1-0 με «τσαφ» του Ζοέλιντον στη μικρή περιοχή, με τη Σίτι ωστόσο να απαντά άμεσα και να αποτρέπει μια νέα εν δυνάμει γκέλα.

Δυο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Μπερνάρντο Σίλβα εξελίχθηκε σε χρυσή αλλαγή και με τρομερό τελείωμα στο 69΄έγραψε το 2-0, στο 1000ο γκολ των Citizens σε εντός έδρας αγώνα στην Premier League! Το ματς από εκεί και πέρα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Φόντεν να απειλεί ξανά λίγο πριν τη λήξη αλλά τον Πόουπ να διατηρεί το σκορ στο τελικό 2-0.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Άκε, Ντίας, Ακάντζι, Γουόκερ, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Γκρίλις, Ντε Μπρόινε (65′ Σίλβα), Φόντεν, Χάαλαντ

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ, Λασέλς, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ (63′ Γουίλοκ), Γκιμαράες, Ζοέλιντον, Αλμιρόν (77′ Μέρφι), Γουίλσον (63′ Ίσακ), Γκόρντον (63′ Σεν-Μαξιμέν)