30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η αγωνία στο ζενίθ για κορυφή και τριάδα! ΑΕΚ-Άρης, Πάφος FC-ΑΠΟΕΛ(Πρόγραμμα-Βαθμολογία)

Η αγωνία στο ζενίθ για κορυφή και τριάδα! ΑΕΚ-Άρης, Πάφος FC-ΑΠΟΕΛ(Πρόγραμμα-Βαθμολογία)

By on 6 Μαΐου, 2023 0 523 Views

Το μεγάλο Σάββατο  της μάχης για τον τίτλο και της εξόδου στην Ευρώπη είναι  αυτό. όχι πως θα κριθούν όλα αλλά σίγουρα θα είναι καθοριστικά  τα αποτελέσματα. Ίσως να δώσουν φως στη κορυφή ίσως να φουντώσουν τις φλόγες στην συγκλονιστική εξέλιξη του πρωταθλήματος. Οι νέες δυνάμεις του Α ΄ομίλου Άρης και Πάφος αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ και το ΑΠΟΕΛ στις 19:00(6/5)και αναμένονται δύο σπουδαία ντέρμπι. Και οι 4 ομάδες θα τα παίξουν όλα για όλα γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή από τη νίκη. Στην Αρένα η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη και θέλει μόνο νίκη που θα την κρατήσει τουλάχιστον στην 3η θέση και θα την βάλει για καλά στην διεκδίκηση του τίτλου. Αντίθετα αν έχει απώλειες θα τεθεί οριστικά εκτός μάχης τίτλου και θα διακινδυνέψει την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Άρης  που κάνει ένα απίστευτο εξαιρετικό σερί θετικών αποτελεσμάτων είναι στην κορυφή και  με νίκη θα παραμείνει πρώτος και αν τον ευνοήσει το αποτέλεσμα του άλλου ντέρμπι θα αυξήσει την διαφορά αλλά σίγουρα θα διασφαλίσει την έξοδο του στην Ευρώπη.

Η Πάφος θέλει νίκη κόντρας το ΑΠΟΕΛ που θα την κρατήσει σε τροχιά Ευρώπης αλλά θα της δώσει και κάποιες ελπίδες για τον τίτλο ανάλογα με το αποτέλεσμα στην Λάρνακα. Το ΑΠΟΕΛ με τις σημαντικές απουσίες μετά από 6 αγώνες χωρίς νίκη δεν στοχεύει τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη που ίσως το ανεβάσει στην κορυφή ή τουλάχιστον θα το κρατήσει σε απόσταση…ανατροπής .Αντίθετα αν ηττηθεί στην Πάφο θα θέσει σε κίνδυνο και την έξοδο στην Ευρώπη.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν είναι βέβαιο ότι οι σημερινοί αγώνες θα δώσουν μια νέα τροπή στην τελική ευθεία αφού κάποια ομάδα θα κερδίσει έδαφος ,κάποια θα χάσει και θα βάλει φωτιά στις τρείς τελευταίες αγωνιστικές με τον Απόλλωνα να καραδοκεί για την τρίτη θέση αν τον ευνοήσουν τα σημερινά αποτελέσματα και κερδίσει την Κυριακή την Ομόνοια.

Η τέταρτη θέση δεν δίνει εισιτήριο για την Ευρώπη οπότε η θέση στην τριάδα είναι σημαντική και κάποιος θα μείνει εκτός με τα σημερινά αποτελέσματα να είναι καθοριστικά και για της δύο κατευθύνσεις…Τηςε κορυφής και της τριάδας!

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, ο Άρης έχει 67 βαθμούς, ο ΑΠΟΕΛ 64, η ΑΕΚ 61, η Πάφος 58, ο Απόλλων 56 και η Ομόνοια 46. 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (7Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Σάββατο 6 Μαΐου

19:00 Πάφος FC-ΑΠΟΕΛ

19:00 ΑΕΚ–Άρης

Κυριακή 7 Μαΐου

19:00 Ομόνοια–Απόλλων

Σάββατο, 6 Μαΐου

19:00 Πάφος F.C. – ΑΠΟΕΛ(Cablenet(

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης»

Διαιτητής: Hansen Morten Krogh

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Moreira Dos Santos Vasco Antoniο

AVAR: Χριστοφόρου Μάριος

Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας

19:00 ΑΕΚ – Άρης

Στάδιο: ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ (Primetel)

Διαιτητής: Putros Sandi Dhia Jirjis

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Bebek Ivan

AVAR: Σολωμού Δημήτρης

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος