30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • AEK-AΡΗΣ 1-1:Έβαλε και τα δύο ο Κακόριν(δύο κόκκινες στην Αρένα)

AEK-AΡΗΣ 1-1:Έβαλε και τα δύο ο Κακόριν(δύο κόκκινες στην Αρένα)

By on 6 Μαΐου, 2023 0 8973 Views

Με δύο γκολ του Κακόριν κρίθηκε η αναμέτρηση στην Αρένα.

ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο 1-1, με τον Ρώσο να σκοράρει μια φορά στην εστία του Πίριτς και μια φορά στην εστία του Βανά.

Κάπως έτσι κρίθηκε το ντέρμπι, με την διαφορά των δύο ομάδων να παραμένει στους έξι βαθμούς.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γκαρσία από το 76ο λεπτό. Με δέκα και ο Άρης αλλά για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη ο Πηλέας στο 90+1’). H απώλεια για τον Άρη δεν επηρέασε την θέση του στην κορυφή αφού το ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλο με την Πάφο έτσι παρέμεινε η διαφορά στoυς 3 βαθμούς ενώ η ΑΕΚ έχασε έδαφος για την μάχη του τίτλου αλλά κράτησε την απόσταση από την Πάφο στη μάχη της 3ης θέσης

Στους 68 βαθμούς οι «πράσινοι» παραμένουν στην κορυφή, στους 62 η ΑΕΚ και την 3η θέση.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Μπήκαν με όρεξη οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από τι πρώτο λεπτό.

Το πρώτο σουτ του αγώνα ήταν από τον Γκιούρσκο στο 7ο λεπτό όταν προσπάθησε να νικήσει τον Άλβες με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Άρης τρία λεπτά αργότερα είχε το πρώτο δικό του σουτ, με τον Γκομίς να μην βρίσκει τον στόχο.

Μετά από 24 λεπτά αγώνα Πόνς και Γκιούρσκο συνεργάστηκαν άψογα, ο Ούγγρος μπήκε στην μεγάλη περιοχή από πλάγια, προσπάθησε να νικήσει τον Άλβες από την κλειστή του γωνία με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Στο 30′ ο Μαγιαμπέλα είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα όταν βρέθηκε απέναντι στον Πίριτς και το υπό πίεση τελείωμα του κατέληξε έξω.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Άλβες έκανε το γέμισμα από την περιοχή του, ο Μπαμπίκα μετά από λάθος υπολογισμό του Γκαρσία πήρε μπάλα και με γύρισμα στο σημείο του πέναλτι βρήκε τον Κοκόριν που δεν αστόχησε για το 1-0 του Άρη.

Η ΑΕΚ στο 43′ βρέθηκε μία ανάσα από την ισοφάριση όταν μετά από γέμισμα του Γκιούρκσο ο Τόμοβιτς κατέβασε την μπάλα με κεφαλιά, ο Τρισκόφσκι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Άλβες με τον Βραζιλιάνο να νικάει για ακόμη μία φορά.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη κλασική ευκαιρία στην επανάληψη με τον πλασέ του Φαράζ στο 55′ στο δεξί παραθυράκι το Άλβες να απομακρύνεται με υπέροχη απόκρουση του Βραζιλιάνου.

Στο 59′ τελικά η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα όταν από εκτέλεση φάουλ του Γκιούρσκο, ο Κακόριν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του για το 1-1.

Η ΑΕΚ από το 77′ αναγκάστηκε να παίξει με 10 παίκτες όταν ο διαιτητής Πούτρος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Άνχελ Γκαρσία για μαρκάρισμα στον Κακόριν.

Στο 90′ ήταν η σειρά του Άρη να δεχτεί κόκκινη κάρτα, με τον Πηλέα. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΑΕΚ: Πίριτς, Τόμοβιτς, Λέδες, Τρισκόφσκι (80′ Κάσας), Φαράζ (85′ Νίκολιτς), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες (85′ Γιάκολις), Πονς, Ναούμ (60′ Λόπες), Γκιούρτσο (80′ Γκρόμοφ)

Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Γκονζάλεθ, Κάσας, Σανχούρχο, Λόπες, Γκρόμοφ, Χριστοφόρου, Ανδρέου, Γιάκολις, Μάμας, Νίκολιτς

ΑΡΗΣ: Βανά, Πηλέας, Μποακί, Γκομίς (72′ Στεπίνσκι), Γιαγκό, Μαγιαμπέλα (58′ Μπένγκτσον), Στρούσκι (58′ Μπράουν), Μπρόρσον, Σόκε (80′ Γιαμπλόνσκι), Μπαμπίκα (80′ Σπόλιαριτς), Κακόριν

Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σωφρονίου, Καζού, Μπένγκτσον, Μπράουν, Σικόρσκι, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Ντελμίρο, Μονέ-Πακέ, Μουσούντα, Γιαμπλόνσκι

ΣΚΟΡΕΡ: 59′ Κακόριν (αυτ.)/40′ Κακόριν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόκε

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77΄Γκαρσία/91΄Πηλέας

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000

Διαιτητής: Putros Sandi Dhia Jirjis

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Bebek Ivan

AVAR: Σολωμού Δημήτρης

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος