26 Σεπτεμβρίου, 2023
  • 26 Σεπτεμβρίου, 2023
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΑ ΠΙΝΤΟ:Τώρα φαίνεται ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να έρθω στο ΑΠΟΕΛ.Θέλω να κερδίσω πρωτάθλημα(όλα όσα είπε στην παρουσίαση)

ΣΑ ΠΙΝΤΟ:Τώρα φαίνεται ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να έρθω στο ΑΠΟΕΛ.Θέλω να κερδίσω πρωτάθλημα(όλα όσα είπε στην παρουσίαση)

By on 8 Ιουνίου, 2023 0 4519 Views

To ΑΠΟΕΛ παρουσίασε το νέο του προπονητή, τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Η παρουσιάση του Πορτογάλου τεχνικού έγινε στην αίθουσα διασκέψεων του προπονητικού κέντρου «Naga Pay Αρχάγγελος».

Ανάμεσα σε άλλα ο Σα Πίντο είπε:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την πρόσκληση να γίνω προπονητής του ΑΠΟΕΛ. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Είναι αλήθεια ότι τρεις φορές στο παρελθόν υπήρξαν επαφές αλλά για διάφορους λόγους δεν έγινε η συνεργασία, τώρα όμως ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ξέρω ότι έρχομαι σε μια ομάδα που έμεινε μακριά από τους τίτλους, είχε θέματα στο οικονομικό. Έχω αυτοπεποίθηση. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο. Ήμουν και την προηγούμενη σεζόν σε μια ομάδα με μεγάλο κόσμο. Ξέρω την πίεση που θα αντιμετωπίσω, είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Μ’ αρέσει η πίεση, έχω μάθει μ’ αυτήν. Δεν έχω κερδίσει το πρωτάθλημα και θέλω να το πετύχω με το ΑΠΟΕΛ. Ο πρώτος μας στόχος είναι το Conference League και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, γι’ αυτήν την πρόκληση. Ξέρω τη νοοτροπία λόγω της θητείας μου στον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια πετυχημένη χρονιά».

-Για τη φιλοσοφία του: «Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Κύπρου, θέλω να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μας κερδίζει κανένας, αυτή τη νοοτροπία να έχουμε. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Είναι μια πρόκληση να το πετύχω στο ΑΠΟΕΛ. Να βλέπω μια ομάδα να έχει αφοσίωση και νοοτροπία νικητή. Είμαι ένας παθιασμένος άνθρωπος και προπονητής, θέλω να το μεταφέρω στους παίκτες μου. Το να κερδίζω είναι τα πάντα για μένα, αυτό θέλω να βλέπω από τους ποδοσφαιριστές μου».

-Η άποψή του για το ρόστερ και τι χρειάζεται όσον αφορά την ενίσχυση: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, δεν έχω καθαρή εικόνα και ήρθα άμεσα εδώ. Αυτές τις ώρες που βρίσκομαι στην Κύπρο τις εκμεταλλεύτηκα ώστε να έχω μια καλύτερη εικόνα, είδα στο αεροπλάνο το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ξέρω κάποιους παίκτες, είχα μαζί μου στο παρελθόν τον Ντονγκαλά και τον Ντάλσιο. Γνωρίζω και τον Βιγιαφάνες. Ξέρω τη φιλοσοφία της ομάδας, είδα ότι υπάρχει σε κάποιους παίκτες. Θα αναλύσουμε αυτή τη βδομάδα την ομάδα. Κάνοντας τη σχεδιασμό, αρχίζοντας και την προετοιμασία θα αξιολογήσουμε καλύτερα το ρόστερ για να κάνουμε και τον προγραμματισμό».

-Για το αν θα είναι έτοιμο το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς και η άποψή του για το πρωτάθλημα: «Έχουμε πέντε βδομάδες για να προετοιμαστούμε μέχρι αυτό το παιχνίδι, θα ήταν καλό να είχαμε έξι αλλά καμιά φορά αυτό είναι καλό για τους παίκτες. Για το πρωτάθλημα, ο Άρης ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Η Ομόνοια και άλλες ομάδες είναι δυνατές. Είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό τώρα σε σχέση με το παρελθόν».

-Για το ότι το ΑΠΟΕΛ αλλάζει προπονητές και ο ίδιος…ομάδες: «Ζω την κάθε μέρα ως άνθρωπος και προπονητής. Θα προτιμούσα να έμενα σε μία ομάδα 2-3 χρόνια. Λόγω διάφορων προβλημάτων δεν συνέβη αυτό. Πολλές φορές θα μπορούσε να ανανεώσω με κάποιες ομάδες αλλά δεν το έκανα διότι πίστευα ότι δεν θα δούλευα όπως ήθελα. Μακάρι με το ΑΠΟΕΛ να έχουμε μία μεγαλύτερη συνεργασία».

-Για το αν έχει προτίμηση σε χώρες για τις μεταγραφές: «Μπορούμε να πάρουμε από παντού. Πρέπει πρωτίστως να δούμε το μπάτζετ, τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν κι αναλόγως θα πράξουμε».

-Για το ρεκόρ του κόσμου του ΑΠΟΕΛ: «Αυτόν τον χρόνο θέλουμε να τον σπάσουμε και πάλι. Να είναι μαζί μας, να πετύχουμε πράγματα κι αυτό θα επιδιώξουμε».

-Για το λόγο που ήρθε στο ΑΠΟΕΛ: «Ήρθα για τίτλους. Είναι ο μόνος μου στόχος. Δεν ήρθα για να κερδίσω λεφτά, μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα με τα τριπλάσια».

-Για το επιθετικό πρόβλημα που είχε πέρυσι το ΑΠΟΕΛ: «Δεν είναι δουλειά μονάχα των επιθετικών, αλλά όλης της ομάδας. Είναι δική μου ευθύνη να βρω τις λύσεις, να περάσω τις ιδέες μου στους παίκτες. Πιστεύω θα δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Η Εστεργκλάλ δεν είναι από τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες στο Ιράν αλλά είχαμε πέρυσι την καλύτερη επίθεση».

-Για την παρουσία του Νούνο Μοράις ως βοηθό του: «Θα με βοηθήσει με την εμπειρία του, γνωρίζει την ομάδα και την νοοτροπία του. Θα μπορέσω να προσαρμοστώ καλύτερα, θα δουλέψουμε μαζί για τον κοινό μας στόχο».

-Αν θα κοιτάξει στην πορτογαλική αγορά: «Ναι, είναι στόχος μου αυτή η αγορά».

-Για το ότι στο ΑΠΟΕΛ μετράει μόνο το αποτέλεσμα: «Παντού ισχύει αυτό. Γι’ αυτό θα κυνηγήσουμε τα αποτελέσματα».