29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πιο εύκολα η ΑΕΚ(Τορπέντο) σε…ντέρμπι ΑΠΟΕΛ(Βοϊβοντίνα)και Ομόνοια(Καμπάλα)

Πιο εύκολα η ΑΕΚ(Τορπέντο) σε…ντέρμπι ΑΠΟΕΛ(Βοϊβοντίνα)και Ομόνοια(Καμπάλα)

By on 21 Ιουνίου, 2023 0 732 Views

Πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση του Β’ Προκριματικού Γύρου του Europa Conference League. Ιδού οι αντίπαλοι των κυπριακών ομάδων:
AΠΟΕΛ-Βοϊβοντίνα (Σερβία)
Τορπέντο (Λευκορωσία)-ΑΕΚ
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)-Ομόνοια
-Το πρώτο ματς στις 27 Ιουλίου, η ρεβάνς στις 3 Αυγούστου

Την Τορπέντο της Λευκορωσίας θα αντιμετωπίσει η AEK (φαβορί για την πρόκριση η ομάδα της Λάρνακας) στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Europa Conference League. Το πρωτάθλημα της χώρας είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται στην 3η θέση με 25 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Ντινάμο Μινσκ και στο +9 από την Μπάτε Μπόρισοφ, πιθανή αντίπαλο του Άρη, μετά από 11 αγωνιστικές. Πέρυσι τερμάτισε στην 8η θέση, ωστόσο κατέκτησε το κύπελλο και γι’ αυτό εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.
Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου στο «Torpedo Stadium», χωρητικότητας 6.524 θεατών και η ρεβάνς στις 3 Αυγούστου στην «Αρένα».

Τη Βοϊβοντίνα Σερβίας θα αντιμετωπίσει το  ΑΠΟΕΛ στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Europa Conference League. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος με 54 βαθμούς, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Δεν είναι εύκολη κλήρωση για το ΑΠΟΕΛ αλλά ούτε μεγαθήριο η αντίπαλος του και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την πρόκριση
Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ στις 27 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στο «Karađorđe Stadium», χωρητικότητας 14,458 θεατών. Προπονητής της είναι ο 45χρονος Σέρβος Ράντοσλαβ Μπάτακ. Δεν έχει κερδίσει ποτέ το πρωτάθλημα Σερβίας (τελευταίο ήταν το πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας το 1989), ενώ κατέκτησε 2 κύπελλα Σερβίας, το τελευταίο το 2020. Πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Τσουκαρίτσκι του Ντούσαν Κέρκεζ! Πρώτος σκόρερ της στο περσινό πρωτάθλημα ο Τσούμιτς με 9 γκολ, ενώ οι Σίμιτς και Νίκολιτς πέτυχαν από 7….

Ζόρικη η κλήρωση και για την Ομόνοια , καθώς της ανέδειξε ως αντίπαλο στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Europa Conference League την Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν. Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε τερμάτισε στην 5η θέση με 50 βαθμούς, πολύ πιο πίσω (40 βαθμούς συγκεκριμένα!) από την πρωταθλήτρια Καραμπάχ…
Πήρε όμως το εισιτήριο για τη διοργάνωση, καθώς κατέκτησε το κύπελλο νικώντας με 1-0 την Νέφτσι Μπακού στην παράταση. Έδρα της είναι το «Gabala City Stadium», χωρητικότητας 4500 θεατών. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Αζερμπαϊτζάν στις 27 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ στις 3 Αυγούστου.
Η τελευταία φορά που η Ομόνοια αντιμετώπισε ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν ήταν το 2021 και συγκεκριμένα την Καραμπάχ στους ομίλους του Europa Conference League, χάνοντας με 4-1 στο ΓΣΠ ενώ εκτός έδρας πήρε το ισόπαλο 2-2.