24 Ιουλίου, 2024
  • 24 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΠ:Ο Ηλίας Κωστή επέλεξε να μην κληθεί στην Εθνική Ανδρών αναμένοντας την Εθνική Ελλάδας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΠ:Ο Ηλίας Κωστή επέλεξε να μην κληθεί στην Εθνική Ανδρών αναμένοντας την Εθνική Ελλάδας

By on 19 Σεπτεμβρίου, 2023 0 605 Views

Αναφορικά με δηλώσεις του δηλώσεις του Εκτελεστικού Προέδρου του ΠΑΣΠ Σπύρου Νεοφυτίδη καθώς και δημοσιεύματα  για τον ποδοσφαιριστή Ηλία Κωστή και την μη κλήση του στην Εθνική Ανδρών Κύπρου, η ΚΟΠ επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Ο ποδοσφαιριστής κλήθηκε και συμμετείχε σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κύπρου από το 2018 όταν ήταν 15 ετών, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023 που είχε κληθεί στην Εθνική Ελπίδων Κ21.

Οι εμφανίσεις του Ηλία με τις μικρές μας Εθνικές ομάδες, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Επιθυμία του του ποδοσφαιριστή είναι να μην κληθεί στην Εθνική Ανδρών Κύπρου, αφού έχει δικαίωμα κλήσης στην Εθνική Ανδρών Ελλάδας και θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας.

Η επιθυμία αυτή μεταβιβάστηκε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στις πολλές επαφές που έχουν γίνει κατά καιρούς με τον ίδιο ποδοσφαιριστή και την οικογένεια του.
Ως εκ τούτου, ο Ηλίας Κωστή δεν μπορεί να κληθεί στην Εθνική Ανδρών της Κύπρου χωρίς τη θέληση του.

Καλό θα ήταν, όσοι τοποθετούνται δημόσια επί του θέματος αυτού, να έχουν γνώση των πραγματικών δεδομένων, χωρίς να παραπλανούν την κοινή γνώμη για σκοπούς δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος της ΚΟΠ και των Εθνικών μας ομάδων.