16 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 16 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Άγιαξ: Κλεισμένοι στα αποδυτήρια οι παίκτες, μαινόμενοι οπαδοί έσπασαν τις πύλες (vid)

Άγιαξ: Κλεισμένοι στα αποδυτήρια οι παίκτες, μαινόμενοι οπαδοί έσπασαν τις πύλες (vid)

By on 24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 843 Views

Απίστευτα σκηνικά στην Ολλανδία, με τους παίκτες του Άγιαξ να έχουν κλειδωθεί στα αποδυτήρια τη στιγμή που το οργισμένο πλήθος κάνει… θρύψαλα τις πύλες του γηπέδου.

Η οργή και η αγανάκτηση που επικρατεί στις οπαδικές τάξεις του Άγιαξ ξεπέρασε κάθε όριο! Αφού διέκοψαν οριστικά το ντέρμπι κόντρα στη Φέγενορντ πετώντας συνεχώς καπνογόνα και φωτοβολίδες μετά το 3-0 των φιλοξενούμενων, μερίδα των οπαδών του Αίαντα αποφάσισε να κάνει… θρύψαλα το γήπεδο.

Βιντέακια που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν χούλιγκανς των Ολλανδών να σπάνε τις κεντρικές πύλες στο «Αμστερνταμ Αρενα» και να δημιουργούν ένα εμπόλεμο κλίμα, εκφράζοντας τις άγριες διαθέσεις τους απέναντι στην ίδια τους την ομάδα.

Μέσα της Ολλανδίας μάλιστα αναφέρουν πως οι παίκτες του Άγιαξ έχουν κλειδωθεί στα αποδυτήρια και αρνούνται να βγουν έξω μέχρι να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Την ίδια στιγμή χάος επικράτησε κι έξω από το γήπεδο, εκεί όπου έφιππες δυνάμεις της Αστυνομίας προσπάθησαν να διασπάσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

https://x.com/hooliganscz1999/status/1705959469299945775?s=20

https://x.com/hooliganscz1999/status/1705958617864658987?s=20

Καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο στο Άγιαξ - Φέγενορντ
PRINT SCREEN

Άγιαξ - Φέγενορντ: Οριστική διακοπή στο Klassieker για αντικείμενα οπαδών του Αίαντα εν μέσω ταπείνωσης
PRINT SCREEN

Ο αγώνας διεκόπη αρχικά έπειτα από τα δύο γρήγορα γκολ του Σαντιάγκο Χιμένες στο 9′ και στο 18′. Οπαδοί του “Αίαντα” πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο που οδήγησαν σε παύση για περίπου οκτώ λεπτά.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε, οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να είναι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Ιγκόρ Παϊσάο. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγαλύτερη ένταση στις κερκίδες με ορισμένους ανεγκέφαλους να πετούν φωτοβολίδες στο γήπεδο. Η διακοπή που ακολούθησε ήταν μεγαλύτερη και διήρκεσε περίπου ένα τέταρτο.

Νέα διακοπή στο 55' του αγώνα Άγιαξ - Φέγενορντ
Νέα διακοπή στο 55′ του αγώνα Άγιαξ – Φέγενορντ PRINT SCREEN

Ο αγώνας άρχισε ξανά, όμως στο 55ο λεπτό έπεσαν για δεύτερη φορά φωτοβολίδες, κάτι που βάσει ολλανδικού κανονισμού σημαίνει αυτόματη οριστική διακοπή, εκτός αν δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας. Ο διαιτητής διαβουλεύτηκε με τις δύο ομάδες και με την ομοσπονδία και έπειτα από λίγα λεπτά αποφάσισε την οριστική διακοπή του παιχνιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγιαξ αποτελεί τον επόμενο αντίπαλο της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.