7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ποτσετίνο: «Δεν μπορούμε να αγοράσουμε αυτοπεποίθηση στο σουπερμάρκετ»

Ποτσετίνο: «Δεν μπορούμε να αγοράσουμε αυτοπεποίθηση στο σουπερμάρκετ»

By on 27 Σεπτεμβρίου, 2023 0 558 Views

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μιλά για την αυτοπεποίθηση στις τάξεις της Τσέλσι και αποκάλυψε ότι ο επιθετικός Μούντρικ φοβόταν να χάσει από αυτόν στo crossbar challenge.

Η 14η στον πίνακα της Premier League Τσέλσι δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια της και μόνο δύο ομάδες, η Λούτον Τάουν και η Μπέρνλι, έχουν χαμηλότερο απολογισμό ως τώρα στη σεζόν. Ο προπονητής των «Μπλε» Μαουρίτσιο Ποτσετίνο λέει ότι οι παίκτες του χρειάζονται χρόνο, αλλά έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς βοηθά τον Μούντρικ, το απόκτημα των 88 εκατομμυρίων λιρών του Ιανουαρίου που δεν έχει σκοράρει ακόμη, να βελτιώσει την πίστη του στον εαυτό του.

«Το πρόβλημα με την αυτοπεποίθηση είναι ότι δεν μπορούμε να αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ», είπε ο Αργεντινό τεχνικός. «”Καιρός ήταν. Ξέρετε πώς λειτουργεί στον εγκέφαλο. Πρόκειται, σιγά σιγά, για τη δημιουργία καταστάσεων που μπορούν να προσφέρουν την εμπιστοσύνη και την σιγουριά και την πεποίθηση. Ένα παράδειγμα: σήμερα, με τον Μούντρικ, μου αρέσει να παίζω crossbarc challenge έξω από τη μεγάλη περιοχή. Μου είπε σήμερα, “Όχι, δεν πρόκειται να παίξω άλλο μαζί σου γιατί πάντα κερδίζεις.” Είπα, “Ναι, γιατί έχω την πεποίθηση. Την ισορροπία μεταξύ πεποίθησης και ποιότητας την ξέρω πολύ καλά γιατί είμαι 50 χρονών και είσαι ακόμα νέος, πρέπει να μάθεις ακόμα τον εαυτό σου”».

Και πρόσθεσε: «Τώρα, αρχίζεις να πιστεύεις στον εαυτό σου, αρχίζεις να πιστεύεις στην ποιότητά σου γιατί, αν όχι, δεν είναι καλή ισορροπία μεταξύ πίστης και ποιότητας. Είναι δύσκολο. Αυτό είναι σημαντικό. Αυτή είναι μια πτυχή πάνω στην οποία δουλεύεις, η ψυχολογία του παίκτη, και μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει στους παίκτες την αυτοπεποίθηση να αγγίξουν την μπάλα και να σκοράρουν».

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Μπράιτον στο Carabao Cup την Τετάρτη (27/09), χωρίς να έχει κερδίσει κανένα παιχνίδι από τότε που προκρίθηκε στον τρίτο γύρο τον Αύγουστο με τη νίκη με 2-1 επί της League Two AFC Wimbledon. Οι ήττες στο πρωτάθλημα από τη Γουέστ Χαμ, τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Άστον Βίλα έχουν ήδη αφήσει την ομάδα του Ποτσετίνο εννέα βαθμούς από την πρώτη τετράδα μετά από έξι αγώνες, πριν από μια δύσκολη λίστα με τα παιχνίδια ενόψει των Χριστουγέννων.