21 Ιουνίου, 2024
  • 21 Ιουνίου, 2024

Η νέα απάντηση της Ομόνοιας για τον Μάριο Ηλία

By on 28 Σεπτεμβρίου, 2023 0 729 Views

Μέσω της ανακοίνωσης-απάντησης προς τον Εθνικό Άχνας, η Ομονοια έριξε την μπηχτή της στην ομάδα της Άχνας για την καλύτερη πρόταση από άλλη ομάδα.
Συγκεκριμένα αναφέρουν οι πράσινοι:
«Εφόσον η μετεγγραφή του Μάριου Ηλία στην ΟΜΟΝΟΙΑ ναυάγησε από την περασμένη Δευτέρα, είναι απορίας άξιο πώς και δεν έχει παραχωρηθεί ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα που έκανε μια «πολύ καλύτερη προσφορά» από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Πάντως υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποδεχθεί ο Εθνικός αυτήν την προσφορά και έτσι να μην χάσει ο ποδοσφαιριστής την ευκαιρία για μεταγραφή. Σήμερα έχουμε 28 Σεπτεμβρίου, υπάρχει ακόμα περιθώριο για να κλείσει το deal».

Αναλυτικά:
Απολογούμαστε στο φίλαθλο κοινό που αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για ένα θέμα που πραγματικά έχει κουράσει, ωστόσο η ανακοίνωση – μυθιστόρημα του Εθνικού Άχνας για την υπόθεση του Μάριου Ηλία δεν μας αφήνει άλλη επιλογή.

Είναι θλιβερός ο δρόμος που επιλέγει ο Εθνικός να οδηγήσει το θέμα αυτό με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία τον εκθέτει δημόσια για λόγους που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια.

Ο Εθνικός σκοπίμως στην ανακοίνωσή του μπερδεύει τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις, με τις τελικές προτάσεις. Παραθέτει ένα σωρό αχρείαστες πληροφορίες – κάποιες από τις οποίες είναι και φανταστικές – καθώς οι περισσότερες από αυτές αποτελούσαν μέρος των συζητήσεων και ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και όχι τελικές προτάσεις και τελικές θέσεις. Είναι φυσιολογικό κατά τη διάρκεια συζητήσεων ανάμεσα σε δύο ομάδες για έναν ποδοσφαιριστή, να καταθέτονται διάφορες ιδέες και από τις δυο πλευρές. Ο Εθνικός γνωρίζει πολύ καλά ποιες από τις πληροφορίες που ανέφερε ήταν απλά συζητήσεις, ποιες είναι φανταστικές και ποιες ήταν οι τελικές προτάσεις. Αυτό που απέφυγε να αναφέρει, το οποίο είναι και η όλη ουσία της υπόθεσης, είναι πως σε αυτή τη διαδρομή που περιγράφει καταλήξαμε επισήμως σε συμφωνία σε δυο περιπτώσεις, την μια όταν μας δόθηκε η άδεια για να διαπραγματευτούμε με τον Μάριο Ηλία και την άλλη, το πρωί της περασμένης Κυριακής. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις ο Εθνικός, παρά το ότι καταλήξαμε σε συμφωνία, επανήλθε με διαφορετικές απαιτήσεις ώστε συνεχώς να τορπιλίζει τις διαδικασίες για να μην υλοποιηθεί η μετεγγραφή.

Στο τέλος της ημέρας, με ό,τι και εάν προηγήθηκε, αυτό που πραγματικά μετρά είναι πως η τελική πρόταση που υποβάλαμε στον Εθνικό ήταν απολύτως σύμφωνη με τις τελευταίες του απαιτήσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν δημόσια από τον Πρόεδρό του στην τηλεοπτική του παράσταση στη Cytavision. Μάλιστα – και αυτό είναι το πιο εξοργιστικό – την πρότασή μας την υποβάλαμε γραπτώς την περασμένη Δευτέρα το πρωί, δηλαδή εντός του χρονικού πλαισίου που ο ίδιος ο Κίκης Φιλίππου δημόσια δεσμεύτηκε λίγες ώρες προηγουμένως, στις αφηγήσεις του στη Cytavision, πως «θα κρατούσε ανοιχτή την πόρτα για υλοποίηση της μετεγγραφής μέχρι τη Δευτέρα». Ωστόσο, επιδεικνύοντας θρασύτατη πονηριά ο κ. Φιλίππου, προκειμένου να εκμηδενίσει την όποια πιθανότητα υλοποίησης της μεταγραφής και για να προλάβει την υποβολή της τελικής επίσημης πρότασής μας, έσπευσε πρωί πρωί της Δευτέρας – επαναλαμβάνουμε, ημέρα κατά την οποία δημόσια δήλωσε πως εάν υποβάλλαμε πρόταση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του, όπως και έγινε, θα την αποδεχόταν – να ενημερώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του για το ναυάγιο της μετεγγραφής. Αυτά τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Εθνικό και επιβεβαιώνουν τις πραγματικές του προθέσεις.

Μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε την τελική γραπτή μας επίσημη πρόταση της περασμένης Δευτέρας και ας δικαιολογήσει ο Εθνικός και ο Κίκης Φιλίππου στον ποδοσφαιριστή του γιατί δεν την αποδέχθηκε, οδηγώντας ετσιθελικά τη μετεγγραφή σε ναυάγιο.

Όσα παραμύθια και να πει ο Εθνικός, όσο και αν συνεχίσει να λαϊκίζει και να στοχοποιεί άτομα που ίσως θεωρεί εύκολους στόχους, δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό που η ιστορία κατέγραψε, ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, αυτός και ο Πρόεδρος του, που η μετεγγραφή του Μάριου Ηλία στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πραγματοποιήθηκε. Όπως ακριβώς έγινε και την προηγούμενη φορά που η ΟΜΟΝΟΙΑ ζήτησε ποδοσφαιριστή από τον Εθνικό, τον Γιώτη Εγκωμίτη, καλύπτοντας και σε αυτή την περίπτωση πλήρως τις απαιτήσεις του Εθνικού.

Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε για το θέμα αυτό.

Υποσημείωση 1: Εφόσον η μετεγγραφή του Μάριου Ηλία στην ΟΜΟΝΟΙΑ ναυάγησε από την περασμένη Δευτέρα, είναι απορίας άξιο πώς και δεν έχει παραχωρηθεί ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα που έκανε μια «πολύ καλύτερη προσφορά» από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Πάντως υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποδεχθεί ο Εθνικός αυτήν την προσφορά και έτσι να μην χάσει ο ποδοσφαιριστής την ευκαιρία για μεταγραφή. Σήμερα έχουμε 28 Σεπτεμβρίου, υπάρχει ακόμα περιθώριο για να κλείσει το deal.

Υποσημείωση 2: Είναι αστείο το γεγονός ότι ο Εθνικός επιχειρεί να αυτοπαρουσιαστεί ως αυτός που έκανε θυσίες σε δυο περιπτώσεις που μόνο θα κέρδιζε, αυτήν του γηπέδου και των εισιτηρίων του τελικού. Όσο αφορά το γήπεδο, το κόστος για την αναβάθμισή του θα το αναλάμβανε η ΟΜΟΝΟΙΑ και στην περίπτωση των εισιτηρίων του τελικού, επέλεξε να τα διαθέσει στους φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καθώς εάν τα διάθετε σε φιλάθλους άλλων ομάδων θα πωλούσε ελάχιστα.

Υποσημείωση 3: Με τον Μάριο Ηλία είχαμε συμφωνήσει, έχοντας καταλήξει σε συμφωνία και μέσω του μάνατζερ του.