3 Μαρτίου, 2024
  • 3 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Α.ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ:Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σου πάλι δικά μας…Δεν θέλω καμία σχέση…Σκληρή απάντηση στο ΔΣ της ΑΕΛ από τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας

Α.ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ:Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σου πάλι δικά μας…Δεν θέλω καμία σχέση…Σκληρή απάντηση στο ΔΣ της ΑΕΛ από τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας

By on 29 Σεπτεμβρίου, 2023 0 395 Views

Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής, ο Ανδρέας Σοφοκλέους αποφάσισε να αντιδράσει στέλνοντας γραπτή επιστολή απευθυνόμενος στα μέλη της ΑΕΛ.
Την επιστολή έστειλε στη διοίκηση για να την παρουσιάσει στη χτεσινή Γενική Συνέλευση.
Ο κύριος Σοφοκλέους επισημαίνει μεταξύ άλλων πως έχει το θέμα που αφορά την καταβολή εκ μέρους του για το μισθό Μαΐου ενώ θυμίζει στα μέλη της ΑΕΛ  αρκετά άλλα γεγονότα από τότε που ανέλαβε την προεδρία μέχρι την αποχώρηση του.

Αναλυτικά η επιστολή του Ανδρέα Σοφοκλέους.

«Αγαπητά μέλη της ΑΕΛ  ,αποφάσισα ότι πρέπει να τοποθετηθώ και να απαντήσω με την επιστολή αυτή , στην γενική συνέλευση που όρισε η διοίκηση του σωματείου για τα όσα μου καταλογίζουν τους τελευταίους μήνες.

Αγαπητοί φίλοι όλοι θυμάστε ποια ήταν η κατάσταση στην ΑΕΛ όταν αναλάβαμε το 2008 : χρέη σε παίχτες , προπονητές αθλητικά κέντρα , ξενοδοχεία στην Αυστρία , Κύπρο και εξωτερικό που ανέρχονταν σε αρκετά εκατομμύρια . Χρέη τα οποία δεν ήταν δικά μας αλλά του σωματίου από διοικήσεις από το 2003-4 τα οποία ξοφλήσαμε. Δεν ζητήσαμε ούτε από το σωματείο να μας πληρώσει, αλλά ούτε και κάποιο Διοικητικό Συμβούλιο που είχε την ευθύνη για τα χρέη να αναλάβει οτιδήποτε. Απλά αφού ζητήσαμε και πήραμε την Διοίκηση έπρεπε να διαχειριστούμε και την κατάσταση με δικά μας μέσα, πράγμα που πράξαμε, σε αντίθεση με την παρούσα Διοίκηση η οποία αφού τερμάτισε την συμφωνία διαχείρισης ζητά να πληρώσουμε τον Μάη. Σημειώστε ότι το Σωματείο έλαβε ήδη περίπου 200,000€ από Μαέ. και θα πάρει και άλλα τόσα εντός του έτους, καθώς και 150,000€ από την μεταγραφή Τσιμπολα. Εκτός αυτών υπάρχει απόφαση 200,000€ εναντίον Ντόσα και έπρεπε να είχαν κινηθεί για να εισπράξουν. Εδώ παίζει η λαϊκή έκφραση τα δικά μας δικά μας και τα δικά σου πάλι δικά μας.

Επίσης θέλω να θυμίσω ότι όταν αναλάβαμε το κλειστό Νίκος Σολομωνίδης κινδύνευε να κατασχεθεί από τον κατασκευαστή λόγο χρέους 400,000€ . Πληρώσαμε σε μετρητά 200,000 και μετά συμφωνήσαμε αποπληρωμή με δόσεις, παράλληλα  επενδύσαμε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες € για να καθαρίσουμε τις βρομιές που υπήρχαν στα υπόγεια για να αξιοποιήσουμε και να φτιάξομε τον χώρο που βρίσκεστε σήμερα καθώς και τους χώρους του καφέ και γραφείων . Τα ενοίκια από την αίθουσα ξοφλήσαν το υπόλοιπο των 200000€ .

Όπως γνωρίζετε η ομάδα δεν είχε αθλητικό κέντρο προπονήσεων . Το βοηθητικό του Τσιρειου ήταν σκοτώστρα για πολλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας ενώ δεν υπήρχαν καθόλου υποδομές όπως αγωνιστικός χώρος , γυμναστήριο, αποδυτήρια, κουζίνα και τραπεζαρία αλλά και ούτε χώροι ξεκούρασης . Δαπανήσαμε κύριοι και εκεί αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες € για να φτιάξουμε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο . Αυτά τα κληρονόμησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ . Εμείς δεν ζητήσαμε καμία αποζημίωση.

Περεταίρω οι ακαδημίες μας δεν διαθέταν ποτέ δικούς τους προπονητικούς χώρους έτσι πέρσι βάλαμε μπροστά και ολοκληρώσαμε στο κοινοτικό γήπεδο Κολοσιού, σύγχρονο αθλητικό κέντρο ακαδημιών το οποίο στοίχισε κοντά στις 700000€ και θα εξοικονομεί περίπου 70000€ τον χρόνο σε ενοίκια για τα επόμενα 30 χρόνια . Ούτε για αυτό το έργο ζητήσαμε αποζημίωση, αλλά ούτε και ακούσαμε ένα ευχαριστώ από κανένα.

Είναι παραδεχτό από όλους ότι το γήπεδο της Λεμεσού έγινε με μεγάλη συμβολή του προέδρου Αναστασιάδη αλλά και την μεγάλη προσπάθεια του προέδρου της ΑΕΛ  ποδόσφαιρο . Πέρα τούτου συνεισφέραμε και χρηματικά γύρω στης 600000€ Ούτε αυτά τα ζητήσαμε και μεταβιβάσαμε και τις μετοχές της Α.Α.Α στο σωματείο .

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό φίλοι μου κατακτήσαμε μόνο ένα πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια. Άλλο ένα το δώρισαν οι δικοί μας και ένα άλλο πριν μερικά χρόνια είχε δοθεί δώρο από την ΚΟΠ στους αντιπάλους μας. Παρά την συμμετοχή μας σε 6 τελικούς Κυπέλλου καταφέραμε να πανηγυρίσουμε μόνο ένα μετά από 30 χρόνια . Σε αυτό το σημείο θέλω να απολογηθώ γιατί δεν καταφέραμε περισσότερα.

Επίσης κατηγορούμαστε ότι  έχουμε παρατραβήξει ένα μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είναι σε ισχύ χωρίς πρώτον να αναλογιστούν ότι έχουμε πρώτον δαπανήσει τα δυο τελευταία χρόνια για υποδομές στην ΑΕΛ, (Ακαδημίες  και ALFA MEGA 1.300.000) και δεύτερον αγωνιζόμασταν για 3-4 χρόνια χωρίς κόσμο λόγο covid και αποχής . Επίσης το Σωματείο της ΑΕΛ το 2008 που αναλάβαμε είχε προεισπράξει τα τηλεοπτικά μέχρι το 2011 χωρίς να μας αφήσει γρόσι, δικάσαμε κανένα; (Μόνο την LTV).Για να μην ξεχνιόμαστε το 2008  η αξία τον TV Rights της ΑΕΛ ήταν 90,000€, σήμερα πάνω από 1,5 εκατ. €. Αυτή είναι μια απόδειξη  του τι αξία ονόματος παραλάβαμε και τι αξία παραδίδουμε.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ρωτήσω, μου άξιζε αυτή η συμπεριφορά από τον Πρόεδρο , Γραμματέα και Δ.Σ του σωματείου; Όποτε τους δοθεί μικρόφωνο να αναφέρονται στον μισθό Μαΐου διότι είπα, ότι, όταν φύγω δεν θα αφήσω χρέη. Οκ όταν φύγω, εγώ, δεν έφυγα απλά μας τερμάτισαν την συμφωνία από τον Νοέμβριο και πήραν την απόφαση ότι θα διαχειριστούν άνετα το τμήμα λόγω γραμμής από επενδυτές και σπόνσορες που εμείς διώχναμε.

Όσον αφορά τον Μάιο, αυτός πληρώνεται πάντα από τα έσοδα των εισιτηρίων διαρκείας της επόμενης χρονιάς, αυτό πράττουμε τόσα χρόνια και αυτό κάνουν και τα πλείστα σωματεία. Εμείς είχαμε ένα Τσίρειο το οποίο λόγω υποδομών έκοβε από 1000-1200 εισιτήρια διαρκείας , ενώ εμείς παραδώσαμε στο σωματείο γήπεδο που κόβει 5.000 και άνω με VIP και άλλες υποδομές εσόδων.

Πάρα τον πόλεμο που δεχόμαστε από την Διοίκηση η οποία ανάλαβε, αλλά ακόμα να το καταλάβει,  όταν ήρθαν οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού να με δουν  σχετικά με τον Μάιο και τους ξεκαθάρισα ότι αυτό είναι θέμα αρχής για μένα και τους είπα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω καλύπτοντας τον μισθό ενός καλού παίχτη, που θα βοηθούσε την ομάδα με ένα ποσό 150-180 χιλιάδες τον χρόνο, καθώς επίσης και χορηγία 150.000€ κατά την διάρκεια της χρονιάς. Δυστυχώς όταν το έμαθε αυτό ο πρόεδρος τους έδιωξε από το ποδοσφαιρικό τμήμα διότι το έπραξαν χωρίς τον ίδιο. Καλά κ. Χριστοδουλίδη αφού δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα γιατί ζητάς από εμένα πληρώσω τον Μάιο, γιατί εδώ και 6 μήνες περίπου δεν κάμνεις απλά τίποτα από το να ζητάς να πληρώσω τον Μάιο προς το σωματείο. Εσύ δεν είσαι που μας χαρακτήριζες ανίκανους να φέρουμε έσοδα από χορηγούς και επενδυτές και μόνο από το γήπεδο δήλωσες κατά την υπογραφή των συμβολαίων για το ALFA MEGA προς έκπληξη όλων ότι από το γήπεδο η ΑΕΛ θα έχει έσοδα άνω των 4,5 εκ € τον χρόνο . Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα σου είμαι εγώ, ως εκ τούτου δεν θέλω να έχω καμία σχέση με την Διοίκηση της ΑΕΛ απλά θα συνεχίσω να είμαι απλός Αελίστας. Άνθρωπος ελεύθερος Λεμεσιανός».

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθούμε δεν έχω και καμία διάθεση να επιστρέψω στην ΑΕΛ.