27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΦΗ – ΑΕΚ 2-0: Την… κλείδωσε στο «Γεντί Κουλέ»!

ΟΦΗ – ΑΕΚ 2-0: Την… κλείδωσε στο «Γεντί Κουλέ»!

By on 2 Οκτωβρίου, 2023 0 11382 Views

Ο καταπληκτικός ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την κακή εικόνα της ΑΕΚ των απουσιών και επικράτησε με 2-0 (Φελίπε, Ντίκο), αναγκάζοντας στην πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν από το σημαντικό ματς με τον Άγιαξ.

Ένας εξαιρετικός ΟΦΗ με ενέργεια και αποφασιστικότητα υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα με 2-0 στο «Γεντί Κουλέ». Οι Κρητικοί μπήκαν δυναμικά, πήραν νωρίς το προβάδισμα με τον Φελίπε και κυριάρχησαν σε όλες τις γραμμές απέναντι σε μια νωχελική Ένωση, κλειδώνοντας τη νίκη τους στο δεύτερο μέρος με γκολ του Ντίκο. Με την επικράτηση αυτή ο ΟΦΗ ανέβηκε στην 4η θέση, με την ΑΕΚ να μένει με παιχνίδι λιγότερο οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή.

ΟΦΗ – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

Για τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον Μπάουμαν στην εστία, τους Βούρο, Καρώ και Πασαλίδη τριάδα στην αμυντική γραμμή, με τον Θοράρινσον στην αριστερή πλευρά και τον Λάρσον στη δεξιά. Οι Μεγιάδο, Γκαγέγος και Γκλάζερ ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μπάκιτς πίσω από τον προωθημένο Φελίπε. Σε επτά αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο προχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ξεκινώντας με τον Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, οι Κάλενς και Μήτογλου διατηρήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τους Μοχαμάντι και Ρότα, όπως αναμενόταν, να βρίσκονται στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής. Στον άξονα ξεκίνησε ο Γαλανόπουλος μαζί με τον Σιμάνσκι, με τον Πισάρο στην αριστερή πλευρά, τον Ελίασον στη δεξιά και τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ.

Μπήκε φορτσάτος ο ΟΦΗ και έριξε στα σχοινιά την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε από το πολύ δυναμικό ξεκίνημα του ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να παίρνουν το προβάδισμα μόλις στο 5′ όταν ο Μεγιάδο έβγαλε μια πανέξυπνη κάθετη στον Μπάκιτς, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Φελίπε πιάνοντας ανοργάνωτη την άμυνα της Ένωσης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ήταν το όγδοο παιχνίδι κατά το οποίο η ΑΕΚ βρισκόταν να κυνηγάει το σκορ, βλέποντας σε όλα τα φετινά της ματς την εστία της να παραβιάζεται.

Οι κιτρινόμαυροι δυσκολεύονταν, με τον ΟΦΗ να έχει κοντά τις γραμμές του, να πιέζει ψηλά την άμυνα της Ένωσης και να κερδίζει πολλές μονομαχίες αλλά και δεύτερες μπάλες. Ένα σουτ του Τσούμπερ στο 21′ έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το κάθετο, με το σύνολο του Αλμέιδα, ωστόσο, παρά την κατοχή να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά.

Ένα πλασέ του Μοχαμάντι από πάσα του Πισάρο στο 33′ από πλάγια θέση εξουδετερώθηκε με τα πόδια από τον Μπάουμαν, με τον ΟΦΗ πάντως να μην νιώθει πίεση και να έχει και ένα σουτ από τον Μεγιάδο στο 43′ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, έπειτα από λάθος του Μήτογλου. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί ούτε τις στατικές φάσεις. Από μια τέτοια έχασε και την μεγαλύτερή της ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όταν στο 44′ ο Ελίασον γέμισε και ο Κάλενς με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Απολύτως δίκαια ο ΟΦΗ υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της φετινή ήττα

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, όπως ακριβώς το πρώτο, αλλά αυτή τη φορά ο Φελίπε δεν βρήκε δίχτυα καθώς ο Στάνκοβιτς με εντυπωσιακό τρόπο απέκρουσε την κεφαλιά του στο 49′. Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ πάτησε με προϋποθέσεις την περιοχή, αλλά το πλασέ του Πισάρο δεν ανησύχησε τον Μπάουμαν.

Ο Αλμέιδα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα άλλαξε πρόσωπα μεσοεπιθετικά με τους Πόνσε, Αραούχο και Γκατσίνοβιτς να αντικαθιστούν τους Φαν Βέερτ, Τσούμπερ και Πισάρο προσπαθώντας να βρει πράγματα δημιουργικά καθώς οι κιτρινόμαυρη αδυνατούσαν να απειλήσουν παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ. Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα πέρασε και τους Πινέδα και Ζίνι αντί των Γαλανόπουλου και Ελίασον, ενώ από την πλευρά του ο Νταμπραόυσκας άλλαξε τη γραμμή κρούσης του με τον Ντίκο αντί του Φελίπε.

Χαρακτηριστικό της ανικανότητας της ΑΕΚ να απειλήσει είναι το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στο 81′ για να απειλήσουν πραγματικά στο δεύτερο μέρος με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπάουμαν. Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο ΟΦΗ θα κλείδωνε τη μεγάλη και πεντακάθαρη νίκη του. Ο Αμπάντα έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά προς τον Ντίκο, ο Μήτογλου τον έχασε, ο Ρότα τον κάλυπτε και ο φορ του ΟΦΗ πλάσαρε περνώντας και τον Στάνκοβιτς για το τελικό 2-0.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Καρώ, Πασαλίδης (55′ Λαμπρόπουλος), Μεγιάδο, Γκαγέγος (75′ Αμπάντα), Γκλάζερ, Μπάκιτς, Φελίπε (67′ Ντίκο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (67′ Πινέδα), Πισάρο (61′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (67′ Ζίνι), Τσούμπερ (61′ Πόνσε), Φαν Βέερτ (61′ Αραούχο)