19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεγάλη νίκη της Ομόνοιας στην Πάφο και σύνθημα τίτλου …

Μεγάλη νίκη της Ομόνοιας στην Πάφο και σύνθημα τίτλου …

By on 23 Οκτωβρίου, 2023 0 826 Views

Η Ομόνοια ταν η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής.
Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή νίκησε 2-0 την Πάφος FC και στήθηκε πράσινο πάρτι στο «Στέλιος Κυριακίδης».
Η Ομόνοια ενθουσίασε τον κόσμο της ο οποίος ζήτησε πρωτάθλημα.
Τα δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση μπήκαν στα πρώτα 16 λεπτά.
Ουσιαστικά η Ομόνοια έβαλε τις βάσεις σε ένα 4λεπτο με πέναλτι του Μπέζους στο 12’ και γκολ του Σεμέδο, διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ και στο τέλος πανηγύρισε μια τεράστια εκτός έδρας νίκη με την Πάφο να δείχνει άλλη μια φορά αδυναμίες στα ντέρμπι που την κρατάνε μακριά από την κορυφή

Η Ομόνοια έφτασε τους 16 βαθμούς προσπερνώντας (κατά δύο) την αντίπαλό της κι ανέβηκε πέμπτη, στο -2 από την κορυφή και στο -1 από τη δεύτερη θέση. Η Πάφος του Καρσέδο, η οποία έμεινε χωρίς τρίποντο για δεύτερο σερί ματς και δέχθηκε τη δεύτερη της ήττα στη σεζόν, έμεινε στους 14 βαθμούς κι υποχώρησε στην έκτη θέση.

Στο 11ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ σφυρίχτηκε πέναλτι μετά από χέρι του Ναμ. Ο Ουκρανός ήταν εύστοχος από τα ένδεκα βήματα και έτσι άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι».

Στο 16ο λεπτό η Ομόνοια σκόραρε και δέυτερο γκολ με τον Σεμέδο. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και μετά από ασίστ του Κακουλλή πλάσαρε εύστοχα, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του.

Ακολούθως η Πάφος επιχείρησε να βάλει πίεση στην Ομόνοια, με τους «γαλάζιους» όμως να μη μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» προσπαθούν να γίνουν επικίνδυνοι με αντεπιθέσεις και να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των επιθετικών τους.

Το σύνολο του Καρσέδο έγινε επικίνδυνο κυρίως με κάποιες σέντρες του Μάνγκα, με την μεγαλύτερη ευκαιρία να έρχεται στο 45ο λεπτό μετά από ωραίο αμκρινό σουτ του Μπότσκαϊ, με τον Φαμπιάνο να διώχνει εντυπωσιακά.

Στο δέυτερο μέρος η Πάφος έβαλε πίεση έτσι ώστε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο η Ομόνοια στεκόταν καλά αμυντικά και έκλεινε όλους τους διαδρόμους.

Το σύνολο του Καρσέδο προσπάθησε να γίνει δημιουργικό, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την «πράσινη» άμυνα, ενώ όποτε είχε την ευκαιρία να τελείωσει φάση ήταν άστοχο.

Η Ομόνοια δεν κλείστηκε πίσω και επιχείρησε να γίνει απειλητική τόσο μέσα από αντεπιθέσεις αλλά και από οργανωμένες προσπάθειες.

Ακολούθως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το 65ο λεπτό. Το «τριφύλλι» που είχε και το ζητούμενο παρέμεινε συγκεντρωμένο και δεν επέτρεψε στην Πάφο να γίνει επικίνδυνη

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κβίντα, Ζάιρο, Μάνγκα (63′ Νταβό), Μποτσκάι (80′ Ταβάρες), Ικόκο, Ρους, Τάνκοβιτς (80′ Τουμάσι), Βαλακάρι (46′ Μπρούνο), Ναμ (63′ Πελάτζιο), Ντράγκομιρ
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Γκολντάρ, Μπρούνο, Νταβό, Δημητρίου, Αμπντουσαλά,οφ, Μιχαήλ, Τουμάσι, Ταβάρες, Πελάτζιο, Πέπε

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Κακουλλής (62΄ Ανσαριφάρντ), Σεμέδο (90+2′ Λοίζου), Κουλιμπαλί, Λέζιακς, Μπασιρού, Σίμιτς (62′ Αλιούμ), Παναγιώτου, Κούσουλος, Μπέζους (82′ Φράνσον)
Στον πάγκο: Ουζόχο, Ψάλτης, Σιπριάνο, Λοΐζου, Αλιούμ, Φράνσον, Ανσαριφάρντ, Ζαχαρίου, Λανγκ, Μίλετιτς, Χαραλάμπους, Προκοπίου

ΓΚΟΛ: 12′ Μπέζους (π.), 16′ Σεμέδο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρσέδο (προπονητής), Πελάτζιο/Μπέζους, Φαμπιάνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5.500

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
ΠάφοςFC: Ικόκο, Ντράγκομιρ, Μπρούνο (2)
Ομόνοια: Κούσουλος, Χάμπος, Ανσαριφάρντ, Κακουλλής (2)

Διαιτητής: Putros Sandi
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Hummelgaard Lars
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Kronlykke Ole
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Kehlet Jakob
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας