19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3: Θρίαμβος με ανατροπή και στην τελευταία θέση οι Κόκκινοι Διάβολοι

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3: Θρίαμβος με ανατροπή και στην τελευταία θέση οι Κόκκινοι Διάβολοι

By on 9 Νοεμβρίου, 2023 0 449 Views

Σε ένα ματς θρίλερ η Κοπεγχάγη νίκησε με ανατροπή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Πάρκεν» με 4-3 και έπιασε τη Γαλατά στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς. Ουραγοί του 1ου Ομίλου οι Κόκκινοι Διάβολοι.

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για την Κοπεγχάγη! Σε έναν συναρπαστικό αγώνα οι Δανοί έμειναν πίσω στο σκορ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0, εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Ράσφορντ στο 43′, ισοφάρισαν πριν το ημίχρονο, έμειναν εκ νέου πίσω στο σκορ και κατάφεραν εν τέλει να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τη σπουδαία νίκη με 4-3. Ισοβαθμία των γηπεδούχων με την Γαλατά στους τέσσερις βαθμούς, στην τελευταία θέση η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ με ένα τρίποντο. Τελικός την επομένη αγωνιστική στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3′. Ο Άαρον Γουάν Μπισάκα με έξυπνη πάσα πέρασε την μπάλα ανάμεσα από δυο ποδοσφαιριστές, βρήκε τον αμαρκάριστο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, o οποίος έκανε το γύρισμα και ο Ράσμους Χόιλουντ με μια απλή επαφή μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-1. Στο 28′ ο Δανός χτύπησε και δεύτερη φορά, καθώς πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Γκαρνάτσο και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 43ο λεπτό. Ο Μάρκους Ράσφορντ άθελα του πάτησε άτσαλα τον Ελίας Γέλερτ στον αστράγαλο, ο VAR κάλεσε τον διαιτητή για «on-field review» και ο ρεφ απέβαλε τον Άγγλο επιθετικό με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι Δανοί πρόλαβαν και ισοφάρισαν πριν το ημίχρονο. Στο 45′ ο Ελιουνούσι μείωσε με όμορφο πλασέ, ενώ στο 45+9΄ο Μαγκουάιρ έκανε χέρι στην περιοχή και ο Γκονσάλβες εκτέλεσε τον Ονάνα από το σημείο του πέναλτι για το 2-2.

Στο 68′ ο Μαγκουάιρ εξιλεώθηκε για το πέναλτι. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε χέρι ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων και ο διαιτητής μετά από παρέμβαση του VAR και on-field review έδωσε πέναλτι. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε 3-2 υπέρ των Κόκκινων Διαβόλων.

Η Κοπεγχάγη δεν τα παράτησε και τελικά έφτασε στην ανατροπή. Στο 83′ ο Λεράγκερ ισοφάρισε με πλασέ μετά από ασίστ του Φαλκ και τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 87′ ο 17χρονος Ρούνι Μπαρντάτζι «υπέγραψε» τον θρίαμβο με σκαστό σουτ.

Κοπεγχάγη: Γκράμπαρα, Βάβρο (78’ Μπόλεσεν), Άνκερσεν (70’ Σέρενσεν), Ντικς, Γέλερτ, Λεραγκέρ, Φαλκ, Γκονσάλβες (70’ Όσκαρσον), Ελιουνούσι (63’ Μπαρντάτζι), Ασουρί (78’ Λάρσον), Κλάεσον.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Έβανς (15’ Βαράν), Μαγκουάιρ, Νταλότ, Γουάν Μπισάκα, Έρικσεν (46’ Άμραμπατ), ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Γκαρνάτσο, Ράσφορντ, Χόιλουντ (84’ Μάουντ).

1ος Όμιλος

Αποτελέσματα (4η αγωνιστική)

Μπάγερν Μονάχου – Γαλατάσαραϊ 2-1
Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3

Βαθμολογία

  1. Μπάγερν Μονάχου 12 (11-6)
  2. Κοπεγχάγη 4 (7-8)
  3. Γαλατάσαραϊ 4 (7-9)
  4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 (9-11)

Επόμενη αγωνιστική (5η, 29/11)

Γαλατάσαραϊ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 19:45
Μπάγερν Μονάχου – Κοπεγχάγη 22:00