16 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 16 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ‘Ήττα από την Ισπανία 3-1 με τον Πηλέα να σημειώνει εξαιρετικό γκολ

‘Ήττα από την Ισπανία 3-1 με τον Πηλέα να σημειώνει εξαιρετικό γκολ

By on 16 Νοεμβρίου, 2023 0 3597 Views

Με ήττα από την Ισπανία (1-3), ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2024 η Εθνική Κύπρου.Απεφυγε ομως την συντριβή ενώ κατάφερε να σκοράρει με τον Πηλέα ένα υπέροχο γκολ σε εκτέλεση αλλά και μαγική ασίστ του Χαραλάμπους.Και οι δύο παίκτες μπήκαν αλλαγή στο β ημίχρονο όπου η Εθνική μας αντέδρασε και προσπάθησε απέναντι σε ένα πολύ ανώτερο αντίπαλο που το έδειξε στο Α’ ημίχρονο .Ζεστή η ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους της Κύπρου που παρά το 3-0 στηριζαν τους παίκτες μας .

Οι Ισπανοί από το πρώτο λεπτό του αγώνα ανέλαβαν τον έλεγχο και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 0-3.

Πιο αργός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική μας κατάφερε να μειώσει σε 1-3 με τον Πηλέα μετά από φοβερή κάθετη πάσα του Χαραλάμπους.

Ο αγώνας

Από την έναρξη του αγώνα οι Ισπανοί ανέλαβαν τα ηνία βάζοντας πίεση στην Εθνική μας.

Μόλις στο 5’ οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ με το παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα, Γιαμάλ, με κοντινό πλασέ, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους.

Οι φιλοξενουμένοι ήταν συνεχώς στην επίθεση και έφταναν πολύ εύκολα στην περιοχή μας, και στο 22’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ογιαρθάμπαλ με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Γκριμάλντο.

Στο 26’ πλησίασαν σε ένα τρίτο τέρμα με τον Ζουμπιμέντι αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Χοσελού μετά από εκτέλεσε κόρνερ με πλασέ έκανε το 0-3.

Μόνη φάση για την Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο ένα σουτ του Κάστανου το οποίο μπόκαρε ο Ραγιά.

Στην επανάληψη η Ισπανία είχε και πάλι τον έλεγχο αλλά της έλειπαν οι φάσεις που είχε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από την άλλη η Εθνική μας δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά.

Γενικότερα είχε πιο αργό ρυθμό το παιγνίδι και από τη στιγμή που όλα είχαν κριθεί στο πρώτο ημίχρονο, οι Ισπανοί κατέβασαν μία ταχύτητα.

Η Εθνική μας κέρδισε κάποια μέτρα και στο 75’ καταφέραμε να μειώσουμε σε 1-3 με εξαιρετικό γκολ! Ο Χαραλάμπους πέρασε μία φοβερή κάθετη πάσα στον Πηλέα και αυτός στο τετ α τετ ήταν εύστοχος, ένα πραγματικά πολύ όμορφο γκολ της ομάδας μας.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι άλλο με την Εθνική μας να ολοκληρώνει με ήττα τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2024.

ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Ανδρέου, Καρώ (66’ Κούσουλος), Λαΐφης, Γκόγκιτς, Ν. Ιωάννου, Χ. Κυριάκου (46’ Χαραλάμπους), Κορέια (46’ Πηλέας), Κάστανος, Κυπριανού (46’ Ντ. Σπόλιαριτς), Πίττας (60’ Κακουλλής).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ραγιά, Γκριμάλντο, Παού Τόρες, Λε Νορμάντ (46’ Νταβίντ Γκαρσία), Χεσούς Νάβας (66’ Καρβαχάλ), Μερίνο (46’ Αλέις Γκαρθία), Ζουμπιμέντι, Γκάβι, Ογιαρθάμπαλ (40’ Ρικέλμε), Χοσελού, Γιαμάλ (73΄Φεράν Τόρες).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κορέια, Καρώ, Ντ. Σπόλιαριτς / Ρικέλμε