8 Δεκεμβρίου, 2023
  • 8 Δεκεμβρίου, 2023
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ο Βέρμπιτς έστειλε το Καζακστάν στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας

Ο Βέρμπιτς έστειλε το Καζακστάν στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας

By on 21 Νοεμβρίου, 2023 0 508 Views

Το Καζακστάν θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό των play-offs του Nations League η Εθνική Ελλάδας, η οποία εφόσον προκριθεί θα περιμένει στον τελικό τον νικητή του Γεωργία – Λουξεμβούργο.

Το ταξίδι της Ελλάδας προς τα τελικά του Euro ξεκινάει κόντρα στο Καζακστάν! Μετά την ήττα από τη Σλοβενία δια ποδός… Βέρμπιτς (2-1), οι Καζάκοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το απευθείας εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας και πλέον στέκονται εμπόδιο στις προσπάθειες της Εθνικής Ελλάδας.

Ο αποκλεισμός τους άλλωστε στη Λιουμπλιάνα σημαίνει πως η Ελλάδα θα βρει απέναντί της το Καζακστάν στον μονό ημιτελικό των play-offs του Nations League, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου στην «OPAP Arena».

Από εκεί και πέρα στον έτερο ημιτελικό η Γεωργία θα κοντραριστεί με το Λουξεμβούργο, με τους νικητές των ζευγαριών να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό των play-offs στις 26 Μαρτίου με έπαθλο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro.

Ο τόπος διεξαγωγής του τελικού θα γίνει γνωστός μέσω κλήρωσης στις 23 Νοεμβρίου, όμως μέχρι τότε τα βλέμματα στην Εθνική Ελλάδας είναι επικεντρωμένα πάνω στους Καζάκους. Η ιστορία πάντως φαίνεται να…. χαμογέλα στο Ελληνικό συγκρότημα ενόψει του μεγάλου ραντεβού, μιας και η Ελλάδα μετράει το απόλυτο σε νίκες!

Συγκεκριμένα το κοντέρ έγραψε 2/2 όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, ενώ το σερί συνεχίστηκε και επί κυπριακού εδάφους όταν η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-0 σε φιλική αναμέτρηση πίσω στο 2006.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των play-offs:

  • Ημιτελικός (21/03/2024) Γεωργία – Λουξεμβούργο (εντός έδρας η Γεωργία)
  • Ημιτελικός (21/03/2024) Ελλάδα – Καζακστάν (εντός έδρας η Ελλάδα)
  • Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο – Ελλάδα ή Καζακστάν (η έδρα θα καθοριστεί μέσω κλήρωσης στις 23 Νοεμβρίου)