1 Ιουλίου, 2024
  • 1 Ιουλίου, 2024

Με τριάρα η Πάφοs FC έγινε συγκάτοικος στην κορυφή

By on 25 Νοεμβρίου, 2023 0 646 Views

Πρώτα τα… δοκάρια και μετά τα τέρματα για την Πάφο στο παιχνίδι απέναντι στον Οθέλλο, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-0 σε ένα παιχνίδι όπου η Πάφος έκανε ότι ήθελε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.Με τη νίκη της η Παφος ανέβηκε στην κορυφή μαζί με τον Άρη και το ΑΠΟΕΛ με 26 βαθμούς

Τρία δοκάρια είχε η Πάφος πριν ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με τον Ζάιρο, ο οποίος είχε την ασίστ στον Τουμάσι στο δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων.

Το τρίτο τέρμα ο Ντράγκομιρ σε κενή εστία μετά από λάθος του Ταουντούλ με τον Νταβό να βάζει την κόντρα και να δίνει… ασίστ στον Ντράγκομιρ.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν η Πάφος που είχε τον έλεγχο και την επιθετικότητα, με τους γηπεδούχους στο 4’ να έχουν την πρώτη σπουδαία φάση με τον Βαλακάρι, ο οποίος έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Ταουντούλ με τη μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι.

Μάλιστα στο 8’ η Πάφος είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή την φορά σε σουτ του Ντράγκομιρ μέσα στην περιοχή μετά από φάση διαρκείας.

Ο ίδιος παίκτης είχε ένα σουτ που πήγε απευθείας στον Ταουντούλ στο 13’, ενώ στο 18΄μία κεφαλιά του Τάνκοβιτς πέρασε μόλις έξω.

Στο 27’ ο Οθέλλος απείλησε για πρώτη φορά αλλά ένα σουτ του Μπραμπίγια ήταν αδύνατο, καταλήγοντας στον Ίβουσιτς.

Η Πάφος συνέχισε να έχει τον έλεγχο, δημιουργούσε κάποιες φάσεις, με τον Βαλακάρι στο 42’ να μην βρίσκει τη μπάλα από εξαιρετικό σημείο και σε κενή εστία μετά από παράλληλο γύρισμα του Τάνκοβιτς.

Αυτή ήταν και η τελευταία πολύ καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η Πάφος μπήκε δυνατά και στην επανάληψη με τον Πέπε στα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα να έχει ένα άστοχο σουτ από το ύψος της περιοχής ενώ στο 47’ Μπότσκαι είχε ένα σουτ του σε απευθείας εκτέλεση φάουλ που κατέλησε στα χέρια του Ταουντούλ.

Στο 48’ ο Πέπε δοκίμασε ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ με τον Ταουντούλ να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ, στην εξέλιξη της φάσης ο Ζάιρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα αρκετά έξω.

Η Πάφος ήταν όλη στην επίθεση και στο 50’ ο Ζάιρο με φοβερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Όμως η επιθετικότητα της Πάφου είχε αποτέλεσμα δευτερόλεπτα αργότερα, με τον Ζάιρο με ένα ξερό δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή να καταλήγει στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Μάλιστα στο 53’ ο Ντράγκομιρ με μακρινό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ταουντούλ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Πρώτη αντίδραση για τον Οθέλλο ήρθε στο 55’ με τον Ποπέσκου ο οποίος έκανε το μακρινό σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 64’ ο Οθέλλος είχε σπουδαία φάση, με τον Σταμούλη στην αντεπίθεση να φεύγει στον κενό χώρο, να μπαίνει στην περιοχή της Πάφου αλλά το πλασέ του να μην ήταν καλό και να καταλήγει στον Ίβουσιτς.

Στις ευκαιρίες του Οθέλλου όμως η Πάφος απάντησε με ένα δεύτερο τέρμα! Στο 68’ ο Ντράγκομιρ πέρασε την παράλληλη πάσα στον Ζάιρο, αυτός έστρωσε στον Τουμάσι και με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Μάλιστα στο 78’ η Πάφος έκανε τρία τα τέρματά της. Ο Ταουντούλ έκανε το λάθος, ο Νταβό έβαλε την κόντρα και ο Ντράγκομιρ σε κενή εστία έκανε το 3-0.

Ενώ στο 79΄οι γηπεδούχοι πλησίασαν και σε ένα τέταρτο τέρμα με τον Αμπντουσαλάμοφ από κοντά να ξεφεύγει του Ταουντούλ αλλά να μην προλαβαίνει να τελειώσει την φάση.

Στο 83 ο Ντράγκομιρ είχε νέο σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω ενώ στο 84’ ο Πελάζιο σε φάση διαρκείας να στέλνει με πλασέ τη μπάλα έξω.

Η Πάφος έκανε ότι ήθελε στο παιχνίδι και στο 87’ ο Αμπντουσαλάμοφ έκανε το πλασέ μέσα στην περιοχή αλλά έβγαλε ο Ταουντούλ.

Μέχι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την Πάφο να παίρνει μία δίκαιη νίκη έχοντας τρία τέρματα, τρία δοκάρια και αρκετές άλλες φάσεις.

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Κβίντα, Γκολντάρ, Ζάιρο (77’ Νταβό / 80’ Ταβάρες), Μπότσκαι, Ικόκο, Τάνκοβιτς (67’ Τουμάσι), Βαλακάρι (77’ Αμπντουσαλάμοφ), Ναμέ, Ντράγκομιρ, Πέπε (66’ Πελάζιο).

ΟΘΕΛΛΟΣ: Ταουντούλ, Σταμούλης, Γιάνσεν, Ναρντίνι, Κυριάκου, Σούτο (73’ Σανγκαρέ), Μπραμπίγια (72’ Λιμπόμπε), Κατσιατή (46’ Ποπέσκου), Γιάσο (90’ Βενιζέλου), Μαμαντού (46’ Χριστοδούλου), Μπένσον.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / Γιάσο, Μπένσον

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Costa Verissimo Fabio Jose
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Ζαφείρης Σάββας